keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Blogistanian kesälukumaraton II


En näköjään millään meinaa saada luettuja kirjoja blogiin asti, mutta onneksi on näitä maratoneja niin saa tännekin jotain sisältöä. ;) Kirjablogistania tempaisee tänään siis toisen lukumaratonin parin viikon takaisen jatkoksi. Lisää aiheesta voit lukea mm. Hys, äiti lukee nyt! -blogista. Sieltä löytyy myös mukana olevien blogien linkkilista. Itse olen mukana samalla tiukanpuoleisella aikataululla kuin viimeksikin eli kannatuksen vuoksi, ilman odotuksia kovin kummoisista maratonsuorituksista. Mutta hauskaa tämä näinkin on! :)

Starttaan klo 6 Sergei Dovlatovin Meikäläisillä.

11:00
No enhän sitten toki ehtinyt läheskään koko aikaa lukea. Meikäläiset edistyi 109:n sivun verran. Nyt on ohjelmassa töihin lähtö, illalla luen vähän lisää.

04:25
Luin 147-sivuisen Meikäläiset loppuun illalla, ja oikein mielelläni luinkin. Takakannen sitaatti "Ainoa venäläinen prosaisti, jonka teoksia ei jätetä kesken" (Joseph Brodsky) ei taida olla kovin kaukana totuudesta. 
Sitten lukemaan Annie Proulxin Lyhyt kantama -novellikokokelmaa. Taidan jo yhdelläkin novellilla päästä pistämään parin viikon takaista yhteissivumäärääni paremmaksi. :) 

05:20
Luettu novelli Puoleksi nyljetty härkä, 22 sivua. Paluu Proulxin kieleen ja karuun Wyomingiin oli nautinnollinen, vaikka novellin sisältö ei kaikilta osin ihan auennutkaan. Vähän jotain ehtii vielä ennen kuutta! 

5:55
Proulx-kokoelman seuraava novelli oli maratonin loppukiriä ajatellen turhan pitkä ja pienipränttinen, joten menin etsimään hyllystä pikavalinnaksi jotain lyhyempää. Käteen osui Tero Liukkosen Toivomuspuu, kokoelma monologinovelleja. Luin kaksi ensimmäistä, novellit nimeltä Yoko Onon puu ja Pidä kuolema edessä, yhteensä 22 sivua. Lupaavan oloinen tuttavuus, näiden maistiaisten perusteella monipuolinen ja sopivan terävä kokoelma jonka lukemista on mukavaa jatkaa myöhemmin.

Kokonaissivumäärä siis 191. Vähän edes enemmän kuin viimeksi. :)

6 kommenttia:

 1. Tässä ihan kateus iskee, kun itse pääsen omalle maratonilleni vasta iltapäivällä!

  Lukuiloa ja -kestävyyttä!

  VastaaPoista
 2. Onnea maratonille! Meikäläiset on minusta hyvä teos!

  VastaaPoista
 3. Juuri luin Dovlatovin Matkalaukun. Olisi sopinut erinomaisesti maratonille sekin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Luettu määrä ei ollut taaskaan suuren suuri mutta olipahan kaikki ainakin laatua! :)

  VastaaPoista