torstai 1. syyskuuta 2016

Minihaasteiden paluu: 1/16 - I niin kuin...

Joku ehkä muistaa, että pyöritin muutama vuosi sitten sarjaa minihaasteita. Idea oli varsin yksinkertainen: kaksi kuukautta aikaa lukea yksi kirja kulloinkin keksimästäni aiheesta. Uudella innolla aloittaminen on käynyt mielessä aina välillä, ja koska inspiraatio iski just nyt ja kuun vaihdekin osui sopivasti kohdalle niin annetaanpa mennä!

Syys-lokakuun haaste:

Lue kirja, jolla on jotain tekemistä jonkin I:llä alkavan maan kanssa!

Ehkäpä kirja vaikka sijoittuu sinne tai kirjailija on sieltä kotoisin. Ja mitäs niitä nyt on: Islanti, Irlanti, Italia, Iso-Britannia, Itävalta, Irak, Iran, Israel, Intia, Indonesia, Itä-Timor. Unohtuiko jokin? Tarjolla on siis sekä mahdollisuuksia pysytellä todennäköisesti tutummissa kirjallisissa maisemissa että suunnata jonnekin ihan muualle. Fiktiiviset I-valtiot lasketaan toki myös! :D
Kaikki kirjallisuudenlajit ja formaatit käyvät. Haastepostaukset voi linkittää tämän jutun kommentteihin, mutta ilman blogia voi myös osallistua ja kertoa vaikka lukemastaan kirjasta lyhyesti samaisessa paikassa.

16 kommenttia:

 1. Onpas mainio haasteidea. En tainnut juuri lukea kirjablogeja vielä, kun aikaisemmin näitä harrastit, mutta nyt voin osallistua, kun teema sattuu kohdalleen kuten nyt. Olisiko se minulle Italia, Intia, Itä-Saksa, Islanti vai mikä? Katsotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä lukemani eli Hanna Weseliuksen Alma! Nimi kirjalle tuli Alma Mahlerista, joka oli itävaltalainen säveltäjä ja taiteilija, säveltäjä Gustav Mahlerin vaimo.
   https://kirjanpauloissa.blogspot.fi/2016/09/hanna-weselius-alma.html

   Poista
  2. Toinenkin kirja tuli luetuksi, jos Itä-Saksa käy haasteeseen. Christa Wolf alkoi uransa DDR:ssä. Hänen pienoisromaaninsa Häiriötapaus : Erään päivän uutisia kertoja on itäsaksalainen nainen päivänä, jolloin Tšernobylin onnettomuus tapahtui.
   https://kirjanpauloissa.blogspot.fi/2016/10/christa-wolf-hairiotapaus-eraan-paivan.html

   Poista
 2. Hauska haaste! Voisin osallistua. Täytyy tutkia kirjastosta, mitä löytyy :)

  VastaaPoista
 3. Hieno haaste! En voi olla vinkkaamatta, että juuri tuo Ennen sarastusta on paras Irlanti-kirja ikinä!

  Itävalta-kirjasta käy vaikka Jänis jolla on meripihkanväriset silmät, vaikka siinä muuallakin ollaan kuin Wienissä, mutta minut juuri tuo kirja ja Klimt vievät uudestaankin Wieniin.

  Paras Italia -kirjani on Teräs.

  VastaaPoista
 4. Tää haaste vaikuttaa siltä, että voisin vaikka osallistuakin. :)

  VastaaPoista
 5. Hauska haaste, täytyykin yrittää osallistua! :)

  VastaaPoista
 6. Kävipä kätevästi, mulla on nimittäin juuri menossa Kate Atkinsonin Hävityksen jumala eli Iso-Britannia :)

  VastaaPoista
 7. Lähden mukaan Iso-Britannia, Irlanti ja Islanti kiinnostavat.

  VastaaPoista
 8. Mukana :-) Iso-Britannia olisi helpoin toteuttaa, mutta mulla olisi myös Intiaan sijoittuva lupaava lukuromaani lainassa kirjastosta :-)

  VastaaPoista
 9. Mä niin muistan nämä minihaasteet, ja myös sen, että aina harmitti, kun en saanut niihin osallistuttua. Nyt täytyy yrittää tosissaan, mahtavat maat, ja paljon varmaan tulee nyt Iso-Britanniaa luettua. Jes!

  VastaaPoista
 10. Minäkin tulen tähän mukaan. Aloitin juuri Kerstien Gierin Lupaus-kirjaa, jossa ollaan Lontoossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä olisi viikko haasteaikaa jäljellä, mutten enää ehdi lukea tai postailla tähän mitään. Joten tässäpä oma saaliini:

   * Philip Pullmanin Kultainen kompassi sijoittuu Iso-Britanniaan, josta myös kirjailija on kotoisin:
   http://oksanhyllylta.blogspot.com/2016/10/kirja-leffa-kultainen-kompassi.html

   * Kerstin Gierin Lupaus -kirjan tapahtumat sijoittuvat Lontooseen: http://oksanhyllylta.blogspot.com/2016/09/kerstin-gier-lupaus-unien-ensimmainen.html

   Luin myös Agatha Christien Ikiyön (Iso-Britannia) ja Jhumpa Lahirin Kaiman (Intia), mutta näiden postaukset ilmestyvät vasta joskus marraskuussa. Arvelin etukäteen, että haastekirjani sijoittunevat suurelta osin Iso-Britanniaan, ja näinhän siinä kävi. Odotin, että kirjoja olisi ollut enemmänkin sillä mutuni on, että luen jopa liikaa brittiläisiä kirjoja. :) Tämä oli mukava minihaaste, kiitos sinulle ideasta!

   Poista
 11. Tervetuloa mukaan! Oma lukuaika on ollut sen verran kortilla että täytyy varmaan itsekin yrittää ihan tosissaan että saan suoritettua haasteen, hah! :D

  Vähän jo katselin mitä tuossa omassa hyllyssä olisi tyrkyllä. Tuo kuvan Rushdie on lukematta ja Intiasta löytyisi muutakin, Iranista Delijanin Jakarandapuun lapset ja briteistä sitten yhtä jos toistakin...

  VastaaPoista
 12. Iso-Britannia: S.K. Tremayne: The Ice Twins: http://unelmienaika.blogspot.fi/2016/09/sk-tremayne-ice-twins.html

  VastaaPoista
 13. Huomasin kauhuissani, että tämäkin lukuhaaste loppui. Tein koosteen tähän postaukseen.
  http://ullankirjat.blogspot.fi/2016/11/halloween-lukuhaaste-marrasjannitys.html
  Luin kovin Brittilää, mutta Johanna Elomaan kirja vei sentään Intiaan.

  VastaaPoista