maanantai 1. tammikuuta 2018

Tilastoja ja top10 vuodelta 2017

Sinnehän se meni taas yksi vuosi lukemista! Kirjasaldo jäi blogihistoriani pienimmäksi mutta kertyipä sitä sentään jonkin verran. Ehkä 2018 pitäisi yrittää viettää hieman vähemmän aikaa somessa? :)

Luin 36 kirjaa (joista 4 ruudulta ja 32 paperilta) ja kuuntelin 4. Siis yhteensä 40 kirjaa.

Sivuja luetuissa oli yhteensä 9118 ja kuuntelua kertyi 51 h 39 min.

Miesten kirjoittamia kirjoja luin 19, naisten 20 ja yhteistyön tuloksia yhden. Olipa tasaväkistä!

Arvostelukappaleita kirjoista oli 4, omia ostoksia 16 ja kirjastolainoja 20. Kirjastossa tuli kyllä käytyä, osin sen takia että paikallisessa otettiin käyttöön omatoimiaika ja nyt on kätevä käväistä itselle sopivampina aikoina. Ei sillä etteikö omista jemmoista luettavaa löytyisi...

Kotimaisia kirjoja luin 23, ulkomaisia 17.

Näistä suomenkielisiä alkuteoksia oli 21, englannista käännettyjä 13, ruotsista 3 ja ranskasta, norjasta ja italiasta yksi kustakin. Melko suppea valikoima, sanoisin. Englanniksi ei tullut näköjään luettua mitään.


Romaaneja joukossa oli 27, runokokoelmia 6, tietokirjoja 3 ja novellikokoelmia sekä sarjakuvia 2.


28 kirjan alkuteoksen julkaisu on tapahtunut 2010-luvulla, 10 kirjan 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä ja yhden 1990-luvulla, samoin yhden 1980-luvulla.


Uuteen kirjailijaan tutustuin vuoden aikana 24 kertaa.

------------------------------------------------------------------------------------------

Vaikka kirjamäärä vähäiseksi jäikin niin laatua oli kyllä mukana! Top kympin ulkopuolellekin jäi vielä monta hyvää. Alla olevat siihen valikoituivat, esillä siinä järjestyksessä kuin olen ne lukenut. Osa hurmasi heti kättelyssä, osa vaati hieman sulattelua! :)

Sitten taas uutta kohti, yksi kirja on kesken ja hyvältä vaikuttaa! :)

4 kommenttia:

 1. Minäkin aion yrittää vähentää aikaani somessa tänä vuonna. Tai sellaista "käynpäs äkkiä Instagramissa / Twitterissä katsomassa, mitä siellä näkyy, ja jatkan sitten tätä lukemista" toimintaa, sillä siihen ei todellisuudessa mene vain pientä hetkeä ja keskittymiskyky kärsii.

  Top kympissäsi ei ole samoja kirjoja kuin minulla tulee olemaan, mutta olen aiemmin lukenut Neljäntienristeyksen, Kaikki laulavat linnut ja Hylätyn rannan, ja pidin niistä kaikista paljon.

  Lukuisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Someen on kyllä turhan helppo unohtaa itsensä pidemmäksikin aikaa ja vielä kun sitä tapahtuu monta kertaa päivässä! Mutta ei tänä vuonna ollenkaan niin usein, eikös vaan? :D

   Lukuisaa vuotta sinullekin!

   Poista
 2. Onnellista vuotta 2018! Ja toivottavasti somen vähentäminen ja lukemisen lisääminen onnistuu :D

  VastaaPoista