lauantai 11. heinäkuuta 2009

Susanna Kearsley: Mariana


Kun Julia Beckett näki ensimmäisen kerran Englannin maaseudulla sijaitsevan, 1500-luvulta peräisin olevan talon, hän tiesi asuvansa siinä jonain päivänä. Kun se aika vuosia myöhemmin koittaa, Julia alkaa kokea outoja: hän tuntee elävänsä kohtauksia talossa vuonna 1665 asuneen Marianan elämästä. Nuo väläykset paljastavat hänelle Marianan salaisen suhteen kartanonherraan - suhteen joka häneltä oli ehdottomasti kielletty. Julian täytyy selvittää kuinka Marianalle kävi, ennen kuin voi jatkaa omaa elämäänsä nykyhetkessä.

Kingin kohdalla kaipailin lisää jonkun muun valitsemaa lukemista ja sainkin sellaista pian kun työkaveri toi lainaksi tämän kirjan josta oli ollut puhetta. Kiitos siitä hänelle koska vahvahkon hömppäallergian vaivaamana en olisi tähän tullut oma-aloitteisesti tarttuneeksi. Olen satunnaisesti kiinnostunut hömpästä jos siinä on jokin muukin pointti kuin "ah, onpas ihana mies" - ja pieni aikamatkailuhan on toki aina paikallaan! :)

Teksti on sujuvaa, helppolukuista ja viihdyttävää ja luin kirjan oikein mielelläni. Ja olen kateellinen Julian talosta! Teimme kymmenisen vuotta sitten lukiosta matkan Lontooseen ja kävimme katsomassa myös Stonehengeä bussilla jonka ikkunoista ihailin ympäröivää maaseutua. Saattaapa olla että sinne täytyy vielä joskus päästä uudestaan!

Ensimmäinen lause: Näin talon ensi kertaa samana kesänä jona täytin viisi.

Englanninkielinen alkuteos: Mariana (1994)

Kustantaja Gummerus 1996, suom. Marja Alopaeus, 390 s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti