sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Joe Hill: Sydämen muotoinen rasia


Tunnettu, nyt jo ikääntyvä death metal -muusikko Jude Coyne keräilee kaikenlaista makaaberia, ja kiinnostuu nähdessään netissä ilmoituksen myytävästä vanhan miehen haamusta. Juden ostettua sen hänelle toimitetaan sydämen muotoinen rasia ja sen sisällä kuolleen miehen puku, jonka mukana haamun luvataan saapuvan. Vaikka koko juttu tuntuu aluksi vitsiltä, haamu todella tulee - eikä se ole mukava vanha vaari vaan sillä on pahat mielessä.

Pidin kirjasta ennen kaikkea siksi, että viihdyin hyvin Juden ja hänen tyttöystävänsä Georgian seurassa. Kirja lähtee myös lähes saman tien vauhdikkaasti liikkeelle eikä liiallisia suvantopaikkoja ole myöhemminkään. Lisäksi, pätkittäin lukemaan ehtivänä vikkelän pikkupojan äitinä arvostan lyhyitä lukuja! :)

Kirja oli perushyvää kauhua, ei mitenkään hirmuisen pelottava, paitsi silloin kun luin sitä aamuviideltä ennen töihin lähtöä ja jouduin sen jälkeen menemään itse ulos pimeään autokatokseen. Hill on hyvinkin kehityskelpoinen kauhukirjailija, mielestäni hänen tyylissään on jotain raikasta. Novellikokoelma Bobby Conroy palaa kuolleista menee ehdottomasti lukulistalle!

Ensimmäinen lause: Judella oli yksityinen kokoelma.

Englanninkielinen alkuteos: Heart-Shaped Box (2007)

Kustantaja Tammi 2008, suom. Kari Salminen, 392 s.

1 kommentti:

  1. Olen ihan samaa mieltä, Hill tosiaan on kehityskelpoinen kauhukirjailija :) Minäkään en hirveästi pelännyt, mutta sellaiset kivat pienet kauhusävärit irtosi. Lisää Hilliä lukulistalle, kiitos :)

    VastaaPoista