Raisa käänsi 10 hyvänmielen asiaa -haasteen koskemaan kirjoja, ja täytyyhän tähän listaukseen itsekin tarttua. Toisaalta oli hieman hankalaa löytää hyllystäni kymmenen tähän sopivaa kirjaa, koska monenlaiset traagisuudet taitavat olla lukemistossani enemmän vallalla. Toisaalta taas huomaan ajattelevani monenlaisia hyviä kirjoja tavallaan hyvänmielen kirjoina - tulee vaan hyvä mieli siitä että saa lukea jotain niin hyvää, vaikka tapahtumat sinänsä olisivatkin ikäviä. Alle listatut taitavat kuitenkin vastata haasteeseen parhaiten. Yhtä en tosin ole vielä lukenut loppuun, mutta tuskin mielipiteeni siitä enää oleellisesti muuttuu. :)
Alan Bennett: Epätavallinen lukija
Italo Calvino: Paroni puussa
Jean Giono: Mies joka istutti puita
Tove Jansson: Taikatalvi
Tove Jansson: Kesäkirja
Astrid Lindgren: Ronja ryövärintytär
L. M. Montgomery: Sininen linna
Shaun Tan: The Arrival
Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo
Terry Kay: Valkoisen koiran varjo
Onnpa kiva lista! Pitäisi kokeilla joskus lukea pari viikkoa vain noit hyvän mielen kirjoja ja testata, vaikuttaako se omaan mielialaan jotenkin :).
VastaaPoistaTuliskohan hyvän mielen yliannostus? ;)
VastaaPoistaMinullakin on taipumus lukea aika traagisia ja rankkoja kirjoja. Onhan se kiva, että kirja ravistelee ja herättää tunteita, mutta nyt olen alkanut vähän höllätä otetta ja lukea myös vähemmän rankkoja tapauksia.
VastaaPoistaOmasta hyllystä voisi ehkä hyvällä lykyllä kehitellä pari kirjaa, jotka ei aiheuta ahdistusta :D Ei hyvin taida mennä?
Hauska lista :) Ronja Ryövärintytär on minustakin hyvän mielen kirja, vaikka onkin välillä aika synkkä ja surullinenkin :)
VastaaPoistaOlen lukenut tasan puolen listastasi ja luulen, että jos tekisin listan itse, sinne voisi osua samoja kirjoja. Ehkä listailenkin joskus.
VastaaPoistaJoskus hyvin surullinen ja lohduton kirja voi olla hyvän mielen kirja, sillä sellaista on toisinaan niin ihana lukea, että jo ajatuksesta tilee hyvälle tuulelle. Hieman kieroa...
Erinomainen kirjalista, ja varsinkin tykkäsin tuosta hyvänmielen otsikosta. Paroni puussa (ja tietysti Tove Janssonit) oli ainoa jonka varmasti muistan lukeneeni.
VastaaPoistaJennin kommentti lohduttoman kirjan tuomasta hyvästä mielestä pitää paikkansa. Olen lukenut Thomas Bernhardin viisiosaista elämäkertaa joka hiljalleen ilmestyy suomeksi, alkaen teoksesta Syy (Lurra Editions, 2011).
En tiedä lohduttomampia kirjoja (ja kaiken lisäksi lauseet ovat tavattoman pitkiä ja teksti on ladottu yhdeksi kappaleeksi). Kun sitten miettii että tämän käänteen jälkeen eivät asiat kyllä voi enää mennä hullummin, niin kohta tulee taas seuraava katastrofi.
Oli kyllä kummallista että tämän kaiken kurjuuden lukemisesta tuli niin tavattoman lohdullinen olo.
Katri: Eipä tuo hyvän mielen prosenttiosuus kovin suuri ole omassakaan hyllyssäni. :)Sellaiset leppoisan mukavat kirjat eivät yleensä ole oikein mun juttuni, noista luetelluistakin monesta löytyy jotain sellaista särmää etteivät ne ehkä ole ihan "kunnolla" hyvänmielen kirjoja.
VastaaPoistaVillasukka kirjahyllyssä: Totta, Ronja herättää monenlaisia tunteita.
Jenni: Huomasin vastaavia kieroutumia omissakin ajatuksissani kun tuota listaa mietin. Kirjat siis osaavat tuottaa hyvää mieltä hyvin monenlaisilla keinoilla! :)
Juha Haataja: Aika mielenkiintoisen kuuloinen kirja tuo mainitsemasi - ja kokemuksesi siitä tekee kirjasta vielä kiinnostavamman!
Ihana lista; minun listallani saattaisi olla ainakin kolme samaa, esim. Sininen linna (yllätys yllätys!) :)
VastaaPoista