tiistai 1. lokakuuta 2013

Syyskuiset kirjahankinnat


Syyskuun kirjaostossaldo näytti pitkään melkoisen vaatimattomalta ja luulin jo että ensimmäistä kertaa tänä vuonna jäätäisiin selvästi alle kymmenen, mutta ei huolta, otin loppukirin. ;)
Tällaista tällä kertaa:

Kaj Korkea-aho: Tummempaa tuolla puolen. Tämän hankkimisesta jo kirjoitinkin kirjanostotempauksen yhteydessä.

Linn Ullmann: Aarteemme kallis. Olin juuri lukenut jonkun bloggarin, en muista kenen, kehuvan kommentin Ullmannista kun tämä tuli alepöydällä vastaan, joten mukaan lähti kun kerran takakannenkin perusteella vaikuttaa kiinnostavalta.

Neil Gaiman: Fragile Things. Tämän olemassaolosta en ollutkaan tietoinen ennen kuin sattumalta törmäsin kirjastossa suomennosvalikoimaan (nimi taisi olla Aarteita ja muistoesineitä). Päädyin kuitenkin tilaamaan englanninkielisen, jossa on kaikki tarinat tallessa.

Antti Tuuri: Ikitie. Kylmien kyytimiestä juuri kehuin, ja jatko-osahan piti toki myös hankkia...

Leena Parkkinen: Galtbystä länteen. Parkkisen esikoinen Sinun jälkeesi, Max oli niin hieno, vaikuttava ja erikoinen, etten malttanut olla hakematta tätä uutuutta kaupasta.

Leena Krohn: Mitä puut tekevät elokuussa. Krohn on viisas ja mahtava, sen olen jo ehtinyt todeta. Tämän kirjan hankkimiseen yllytti Saran postaus, mutta jo kauniissa nimessä olisi melkein riittävästi syytä!

Kerstin Gier: Rubiininpuna. Tämä aikamatkailu-nuortenkirjatrilogian avausosa on houkutellut jo jonkin aikaa, ja nytpä kirja löytyi Suomalaisen alesta.

J. Pekka Mäkelä: Alshain. Mäkelästä näkyy myös tulleen niitä kirjailijoita joista olen jo ennen lukemista niin vakuuttunut että kirjoja on kertynyt useampi kappale hyllyyn odottamaan...

Salla Simukka: Jäljellä & Toisaalla. Kääntöpokkari sisältää kirjaparin molemmat osat. Simukkaan tutustuminenkin on ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa.

Pauliina Rauhala: Taivaslaulu. Etten vaan olisi innostunut tuosta kirjanostotempauksesta liikaa, kun olen tapojeni vastaisesti ostanut syyskuussa peräti kolme normaalihintaista kirjaa? :) Tähän ostokseen vaikutti bloggaajakollegoiden ylistyksen lisäksi se, että äitikin haluaa tämän lukea ja kirjastossa on todennäköisesti reiluhkosti jonoa. Kyllä (teko)syitä löytyy. ;)

Tove Jansson: Kuvaveistäjän tytär. Suomalaisen alesta bongattu tämäkin. Toven lukeminen on aina hyvä idea.

Anne Leinonen: Valkeita lankoja. Alaotsikko "Tarinoita toisista todellisuuksista" vetää vastustamattomasti puoleensa spefinovelleihin hurahtanutta.

Tuomas Saloranta: Diplomaattinen selkkaus. Tämä ei ainakaan ihan varmasti olisi päätynyt lukulistalleni ilman blogeja! Morre vakuutti kokeilemaan. :)

Ken vainajia muistelee ja muita myytillisiä tarinoita. Sanoinko juuri jotain spefinovelleista ja hurahtamisesta? Tämä perinteisten suomalaisten kummitustarinoiden aineksista ammentava antologiakin tuntui ihan pakko-ostokselta heti kun tähän törmäsin. Lähdin myös mesenaatiksi Murhamystiikkaa - okkulttisia etsivätarinoita -antologialle, joka ilmestyy ensi vuoden puolella.

14 kirjaa siis lopulta tulin hankkineeksi. Ne kun lisätään vuoden aiempiin ostoksiin, niin päästään 166:een. Saa nähdä meneekö 200 rikki ennen vuodenvaihdetta... ;)

13 kommenttia:

 1. Melko kova vuosisaldo jo nyt :D

  Luen paraikaa Parkkisen Galtbystä länteen -teosta. Todella hyvä! Pidin kovasti myös Sinun jälkeesi, Maxista.

  VastaaPoista
 2. Huh mikä määrä!

  Minäkin ostin Janssonia Suomalaisen alesta. Koska Tove<3

  VastaaPoista
 3. Tuossahan on hyvä idea, listata ostoksia =) Mulla kirjat vaan kertyy kirjahyllyyn jotenkin mystisesti...

  Ja hienoja kirjoja ♥

  VastaaPoista
 4. Laura: No joo, ihan riittävä! :D Melkein oon jo varma että Parkkinen on omastakin mielestäni huippu.

  Katri: Kiva kun pystyy tarjoamaan kuukausittaista vertaistukea mahdollisille muille hamstraajille... :D

  Mari A.: Siksi juuri tähän ryhdyin että itsekin näkisin, paljonko oikeasti tulee vuoden mittaan osteltua. Näköjään melko paljon. ;)

  VastaaPoista
 5. Huh mikä ihana ja kamala määrä kirjoja, ja hyviä sellaisia! Taivaslaulu on upea, ja noista muista haluan lukea ainakin Krohnin, Janssonin, Parkkisen ja Ullmanin.

  VastaaPoista
 6. Oi, mitä kirjoja olet hankkinut! Moni noista saisi päätyä mieluusti minunkin hyllyyni. Lukenut en ole kuin Simukan molemmat ko. niteen sisältämät kirjat. Hienoja ovat! Ullmannilta hyllyssäni on kaksi kirjaa, joista kumpaakaan en ole lukenut. Pitäisi ehkä.

  VastaaPoista
 7. Eiköhän tuohon(kin) kasaan taas tosiaan mahdu monta hienoa lukukokemusta - kunhan vaan joskus ehtisin noitakin kokeilemaan... :)

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtava kirjanystävä olet!!! Hyvä määrä ostettuja kirjoja. <3

  VastaaPoista
 9. Kirjanarkkari suorastaan - onneksi tämä on onnellista riippuvuutta! ;) Messureissulla saikin hyvät pohjat lokakuun pinolle...

  VastaaPoista
 10. Oi, ihana kirjakaaos. Paljon hyviä lukukokemuksia edessä sinulla! Nautin Krohnin kirjasta todella paljon, vaikka en juuri kotimaisesta kirjallisuudesta välitä ja novelleista vielä vähemmän. Simukan nuortenkirjat ovat myös lukemisen arvoisia!

  VastaaPoista
 11. Minäkään en yleensä välitä kovin filosofisesta otteesta, mutta Krohnilta uskoisin kelpaavan suunnilleen minkä vaan... :)

  VastaaPoista
 12. Aiotko lukea Toven uuden elämänkerran: Tove Jansson – Tee työtä ja rakasta? Itseäni se kiinnostaa kovasti juuri nyt! =) Vielä en vain ole päättänyt, ostanko vai lainaanko.

  VastaaPoista
 13. Enpä tiennytkään koko kirjasta! En ole tosin pahemmin tavannut elämäkertoja lukea, mutta ehkäpä sellaistakin voisi kokeilla.

  VastaaPoista