keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kirjavuoteni 2013

Ehdin kuin ehdinkin saada viimeisen viime vuonna lukemani kirjan blogiin asti vielä illalla, joten nyt on hyvä lähteä katselemaan mitä tulikaan luettua.

Luin 68 kirjaa, joista yhden sähköisesti, ja kuuntelin yhden. Äänikirjafiilis oli jokseenkin kadoksissa koko vuoden - muutamaa aloitin mutta ei vaan huvittanut jatkaa kuuntelua. Täytyypä käydä taas jossain vaiheessa kurkkaamassa mitä uutta kirjastoon on ilmestynyt, jos vaikka taas innostuisin. Olisihan se mukavaa viettää työmatkatkin kirjallisuuden parissa!

Luettuja sivuja kertyi 19505 (+ kolme sivunumerotonta Sandman-albumia), mikä täsmää yllättävänkin tarkasti viimevuotisen lukeman 19703 kanssa. Sitä ainokaista äänikirjaa kuuntelin tunnin ja 58 minuuuttia. :)

Sivuja per kirja oli keskimäärin 300. Pisin oli Carol Shieldsin novellitiiliskivi Tavallisia ihmeitä 656 sivullaan, lyhin 95-sivuinen Pikku Prinssi.

Kirjoista naisten kirjoittamia oli 32, miesten 35 ja molempien yhteistyön tuloksia 2. Mukavasti tasapainossa on siis menty siinä suhteessa.

Omasta hyllystä oli peräisin 60 kirjaa, kirjastosta 6, muualta lainattuja 2 sekä yksi arvostelukappaleena saatu. Varsin hyvällä prosentilla olen onnistunut pysyttelemään oman hyllyn lukemattomien kirjojen parissa, mutta kuten kuukausittaisista ostoskoosteista on käynyt hyvinkin selväksi, olen hankkinut huomattavasti enemmän kirjoja kuin olen lukenut...!!!

Romaaneja 46
Novellikokoelmia 9
Sarjakuvia 7
Kolumnikokoelmia 2
Tietokirjoja 3
Muuta asiaproosaa 1
Valokuvakirjoja 1
Novellikokoelmia tuli luettua ilahduttavan monta, ja sarjakuviakin, osittain haasteiden innoittamana. Runoja ei sitten taas osunutkaan mukaan yhtään...

Kotimaisia kirjoista oli 26, ulkomaisia 43.

Suomenkielisiä alkuteoksia 24
Englanninkielisiä alkuteoksia 10
Käännöksiä näistä kielistä:
Englanti 25
Ranska 4 (1 luettu englanninkielisenä käännöksenä)
Ruotsi 2
Venäjä 2
Kiina 1
Norja 1
Tähän jakaumaan kaipailisin kyllä taas enemmän jotain muuta kuin englanninkielistä alkuperää!

Alkuteos julkaistu:
2010-l. 22 (Näistä 7 vuoden 2013 uutuuksia)
2000-l. 28
1990-l. 3
1980-l. 10
1970-l. 2
1940-l. 1
1800-l. 4
Vähän vähemmän monipuolinen valikoima kuin viime vuonna, mutta 80-luku näyttää yllättäen olevan hyvin edustettuna... :)

Itselleni uuteen kirjailijaan tutustuin vuoden mittaan 39 kertaa.

-----------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi siihen aina huomattavasti enemmän tuskailua ja pähkäilyä vaativaan osuuteen eli top kymppiin! Tällaisia siihen nyt valikoitui (esitelty lukemisjärjestyksessä) mutta ehdokkaitahan olisi toki ollut enemmänkin:

 
Osa sai hengästyneeksi, osa sanattomaksi, osa joksikin muuksi, mutta jokainen oli nautinnollinen lukukokemus omalla tavallaan. Valoisaa ja kirjaisaa uutta vuotta kaikille!

5 kommenttia:

 1. Ensiksi: ihan mahtavaa, että Kaikki isäni hotellit nousi listallesi. Antti Tuuria luin muutaman kirjan joskus vuosia sitten, mutta nyt kiinnostus on noussut uudelleen ja ehkä tänä vuonna innostun...

  Mukava oli lukea myös tilastoja. Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että Kaikki isäni hotellit oli sinusta noin hyvä, minä nimittäin nappasin sen mukaani kirjaston ota mukaasi -kärrystä :)

  Ja vielä kivempaa, että Revolverimies pääsi top kymppiin! En millään malttaisi odottaa, että pääsen lukemaan sarjan uudelleen :)

  Muutenkin mielenkiintoinen kooste!

  VastaaPoista
 3. Katja, Kaikki isäni hotellit on kyllä ihan mielettömän hieno!

  Villis, minä taas odotan innolla mitä sarjassa jatkossa tapahtuu... :)

  VastaaPoista
 4. Minulla oli viime vuonna vähän sama juttu: äänikirjafiilis oli vähän kateissa. Toivottavasti se löytyisi taas tänä vuonna, sillä äänikirjat ovat niin näppäriä, kotityötkin sujuvat ihan eri tavalla kun samalla kuuntelee kirjaa. :)

  Olet lukenut mielenkiintoisia kirjoja. Proulxista minäkin pidän paljon (Näin on hyvää en ole tosin vielä lukenut), McCarthyn Tie kiinnostaisi kovasti, samoin kuin Dovlatov, ja Tuuri on suursuosikkini. <3 Seitsemän veljeksen uudelleenluvustakin olen haaveillut jo pitkään. :)

  Oikein mukavaa ja kirjarikasta tätä vuotta! :)

  VastaaPoista
 5. Juuri äskenkin (Päätaloa noutaessani :) vilkuilin kirjaston äänikirjavalikoimaa, mutta ei vaan mikään oikein innostanut. Höh!

  Samoin sinulle! :)

  VastaaPoista