torstai 2. tammikuuta 2014

Vuoden viimeiset kirjaostokset

Tämän rivin kun vielä esittelen niin saan viime vuoden kirjajutut pakettiin! Joulukuussa tiensä hyllyyni löysivät siis:


Seita Vuorela: Karikko. Jäi aikoinaan mieleen Kirsin nuortenkirjaviikon postauksesta ja tarttui mukaan paikallisen pikku Kipan hyllyillä haahuillessa. Siellä käydessä täytyy aina kurkata myös kolme kirjaa/12 € -koriin, josta saattaa välillä tehdä hyvinkin mielenkiintoisia jämäkappalelöytöjä. Tällä kertaa seuraavat kolme:

Johan Bargum: Ensilumi. Syyspurjehdus on hienonhieno, ja tämä lastenkirja(?) vaikuttaa kiehtovalta.

Viktor Pelevin: Viides maailmanvalta. Tätä en välttämättä olisi tullut ollenkaan poimineeksi käteeni ilman tuota kolmen kimppaa johon halusin löytää viimeisen jäsenen, mutta hieman silmäiltyäni alkoi kyllä kiinnostaa. Venäläisiä vampyyreita Keltaisessa kirjastossa? En ole tykkäämisestäni ollenkaan varma, mutta kokeilla haluan.

Jayne Anne Phillips: Kiuru ja Termiitti. Tämän luin runsaat neljä vuotta sitten. Jäi sellainen olo että jotain jäi avautumatta, ihan siihen pinnan alle, joten haluan palata kirjaan vielä joskus.

Shimo Suntila: Sata kummaa kertomusta. Tätä satasanaisten raapaleisten kummakokoelmaa en vaan mitenkään voinut vastustaa!

Steampunk! Höyryä ja helvetinkoneita. Lisää kummallisuuksia! Niitä pitää olla. :)

Gene Wolfe: Kiduttajan varjo. Blogikehuista tämäkin on tarttunut mieleen.

Laura Paloheimo: Klaukkala. Yhtään chick littiä en ole vielä lukenut mutta haluan tutustua siihenkin edes vähän, ja Klaukkala vaikuttaa ihanan raikkaalta!

Granta 1 - Ruoka. Monipuolinen kirjailijavalikoima houkutteli liikaa. Tätä lukiessa tuskin tosiaankaan osaa arvata mihin seuraavaksi päätyy.

Nick Hornby: Poika. Kun Sonja ja Pekka kerran niin vakuuttavasti kehuivat Hornbyn proosatuotantoa, päädyin antamaan periksi ja kävin divarissa. Mä oon niin helppo.

Colum McCann: Valon tällä puolen. Samalla divarireissulla bongattu kirja, johon en muistanut aiemmin törmänneeni. McCannin myöhempää teosta Let the Great World Spin on kuitenkin kehuttu ulkomaisissa blogeissa ja 1900-luvun alun New York muualta tulleine rakentajineen kiinnostaa Taivaanraapijoiden jäljiltä.

Antti Heikkinen: Pihkatappi. Tästä alkoi tulla vastaan niin houkuttelevan ihastuneita postauksia että oli ihan pakko.

Jeremei Aipin: Siperian veriset lumet. Tämä taas oli ihan täysin heräteostos; ikinä en ollut kuullutkaan mutta selkämys pisti silmään kaupan hyllyssä, selailin vähän enkä malttanutkaan laittaa takaisin. Kirjailija kertoo oman kansansa, Siperian hantien, kapinasta neuvostojoukkoja vastaan.

Eeva Kilpi: Kuolinsiivous. Siis voiko tämä olla muuta kuin hieno ja viisas??

Alison Bechdel: Äideistä parhain. Jakaa lukijoitaan, mutta ei tätä malta olla Hautuukodin jälkeen lukemattakaan.

Haruki Murakami: 1Q84. Monikohan tätä onkaan jo huokaillen ihastellut?

Kun tuo Murakami on kahtena niteenä, niin sehän tekee sitten yhteensä 17 kappaletta.

Edellisen vuodenvaihteen paikkeilla päätin että nytpä selvitän ihan julkisella tunnustuksella, paljonko kirjoja tulen oikein oikeasti hamstranneeksi. Ja nyt se lukema on selvillä: vuonna 2013 kannoin kotiin (saatuna/pääasiassa ostettuna) 215 kirjaa. Siis itselleni, pojalle hankittujahan en ole ollenkaan maininnut. Niitä on kyllä huomattavasti vähemmän, terveisin nimim. Omahyväinen, huono äiti. ;) Enimmäkseen olen asioinut aleissa, kirppareilla/divereissa ja pokkarihyllyillä, mutta loppuvuodesta on kyllä tullut hankittua ihan normaalihintaisiakin kirjoja vähän turhan usein! Aina en onneksi ole ostellut tällaisia määriä, muuten hukkuisin jo kirjoihin, vaan homma on bloggaamisen myötä lähtenyt lapasesta ja parina viime vuonna vielä entistä pahemmin. En ole vielä päättänyt jatkanko ostoksien esittelyä tämän vuoden puolella. Toisaalta on ollut mukavaa kertoa mitä olen päätynyt hankkimaan ja miksi, mutta nämä itsekurittomat määrät ovat kyllä jo sen verran noloja etten tiedä kehtaanko enää! :D

8 kommenttia:

 1. Haa, Poika oli oikein hyvä valinta ekaksi Hornbyn romaaniksi! :)

  Näitä sun kirjahankintoja on ollut ihana seurata. Minullakin kirjat lisääntyvät salakavalasti, ehkä ihan itsekseen... Juuri eilen mietin, että olen kyllä tosi hyvin vältellyt kaikki kirja-alet nyt, mutta seuraavassa hetkessä tajusin ostaneeni parilta facebookin kirpparilta kirjoja 40€:lla (!! Sentään postikulut ovat jo tuossa summassa mukana) ja joulukuussa taisin tilata itselleni pitkästi toistakymmentä kirjaa. Hupsista.

  VastaaPoista
 2. Loistavia hankintoja! Pihkatappi voitti tänään Savonian ja Karikko veti syksyllä sen ison pohjoismaisen lanu-palkinnon, joten taso on kova.

  Pidin joskus vuoden ajan tarkasti kirjaa kaikista ostamistani kirjoista. Kauhistuin summaa ja määrää niin, että päätin lopettaa - kirjaamisen.

  VastaaPoista
 3. Täältäkin peukku Hornbylle, samoin Kilvelle ja tietysti Murakamille! Bargumin lastenkirjakin kiinnostaisi, olin jo ehtinyt unohtaa sen olemassaolon.

  Minä olen pitänyt Exceliä kirjaostoksista kolmen vuoden ajan, ja uskaltaudun nyt vertaistuen nimissä paljastamaan loppusummat täällä (oletan, ettei vaimoni seuraa tätä keskustelua ;).
  2011: 147 kirjaa, 454,87 €
  2012: 199 kirjaa, 901,00 €
  2013: 218 kirjaa, 746,20 €

  Jäit siis kakkoseksi viime vuoden 215 kirjallasi. :D
  Aika hulluja lukemia, myönnän, mutta toisaalta ne kalpenevat pahimman levynkeräilykauteni rinnalla, silloin tuli kulutettua nelinumeroisia summia vuodessa (nykyään en ostakaan levyjä juuri ollenkaan). Aina voi kuitenkin lohduttautua sillä, että monet käryttävät saman verran tai enemmän rahaa savuna ilmaan tai kulauttelevat kurkusta alas.

  VastaaPoista
 4. P.S. Ai tuossa oli Alison Bechdel myös. Viime vuoden viimeinen hankintani oli Hautuukoti, vitosen heräteostoksena kirppikseltä tietty. :) Myös Pihkatappi ja Granta (tai ainakin valittuja paloja siitä) pitää varmaan lukea joskus.

  VastaaPoista
 5. (Äh, vaikutan varmaan taas idiootilta, juurihan mainostin sinulle Hautuukoti-löytöäni pari päivää sitten. En enää muistanut, että se oli sinun blogijuttusi. Sori, nyt lopetan spämmäyksen toistaiseksi!)

  VastaaPoista
 6. Maija, se on kyllä kummallista miten kirjoja vaan hivuttautuu jostain kotiin! Monta kertaa on tuntunut siltä että enhän mä tällä kuulla ole paljon mitään ostanut, en ole edes kauheasti käynyt missään missä olisin ostoksille alttiina, mutta sitten kun alkaa laskea niin...

  Kirsi: Joo, ei pidä pilata kirjaostosiloaan millään kauhistusta aiheuttavalla!!

  Pekka: Voi pahus, olisi siis pitänyt ostaa vielä muutama! :D Mähän en tosiaan rahasummaa ole seurannut ollenkaan, mutta nyt mietin jospa uskaltautuisin, edes hiljaa itsekseni... Kirjamäärän arvelen olleen suunnilleen samaa luokkaa 2012 kuin 2013, mutta kirjoihin kulutetun summan suhteen oon varmastikin tehnyt viime vuonna oman ennätykseni kun on tullut noita uutuuksiakin ostettua enemmän kuin ennen.

  Tämä vuosikin on toki polkaistu mukavasti käyntiin, johan tässä on pari arkipäivää ollutkin: eilen Suomalaisesta neljä, tänään tuli postissa Hornbyn Stuff I've Been Reading ja nettialesta on tilauksessa...öööh...muistaakseni kuusi.

  (Ja spämmää vaan jos spämmätyttää! :)

  VastaaPoista
 7. Hurja määrä kirjoja! Minä en ole vielä ehtinyt laskea kaikkia vuoden aikana ostamiani, mutta julkaisen kyllä omankin luvun jahka saan sen laskettua.

  VastaaPoista
 8. Kävinkin juuri sulle kommentoimassa, että mukavastihan niitä näytti sinnekin kertyneen... :) Hyviä lukuhetkiä siis vain!

  VastaaPoista