tiistai 21. tammikuuta 2014

Vastauksia kirjaisiin kysymyksiin


Kirjojen Lumon Mia haastoi minut vastaamaan kirja-aiheisiin kysymyksiin:


1. Mitkä kirjat sinulla on kesken?
Nyt onkin kesken useampia kuin mulla yleensä: Jean-Christophe Valtat'n Aurorarama suunnilleen puolessa välissä, enkä vieläkään ole oikein vakuuttunut. Harkitsin jo kesken jättämistä mutta sen verran kuitenkin kiinnostusta löytyy että ajattelin jatkaa loppuun. Kaisa Neimalan ja Jarmo Papinniemen Lukukirja on mukavassa vauhdissa ja nautin asiantuntevasta jutustelusta josta hehkuu rakkaus kirjallisuuteen. William Styronin Sofien valinta on aika lailla alkutekijöissään ja noin kuudessa sadassa tiheään präntätyssä sivussa riittää vielä luettavaa, katsotaan kuinka matka etenee! Eilen kaipasin vielä töihin mukaan otettavaksi jotain fyysisesti pienikokoisempaa kirjaa ja nappasin laukkuun Hernán Rivera Letelierin pikkuisen Elokuvankertojan josta ehdin lukea kolmanneksen. Sujuvaa mutta ei vielä kunnolla sytyttänyt.

2. Kirja jonka voisit lukea aina uudelleen ja uudelleen?
No Eddingsin Belgarionin ja Mallorean tarut olen ainakin nuorempana lukenut useampaan kertaan ja tulen kyllä vieläkin joskus lukemaan uudelleen. :) Anna Gavaldan novellikokoelmasta Kunpa joku odottaisi minua jossakin on myös muodostunut sellainen johon on mukava palata. (Ja sitten on tietysti Don Rosan ankkasarjikset!!!)

3. Kirja johonka petyit?
Selailin blogattujen kirjojen listaa mutta vaikka sieltä jotain pieniä lässähdyksiä muistuikin mieleen niin ei mitään sellaista, että suurten odotusten jälkeen olisin joutunut erityisesti pettymään. Joten mainitsen tässä kirjan jota en ole edes lukenut koska olen niin pettynyt siitä kuulemiini asioihin: olisin NIIN halunnut että Jean M. Untinen-Auelin Maalattujen luolien maassa tapahtuisi asioita joita siinä ei kuitenkaan tapahdu. Höh.

4. Jos saisit lukea vain yhden kirjailijan kirjoja koko loppuelämäsi, kenet valitsisit?
Apua! Onneksi ei tarvitse oikeasti päättää tällaista, se olisi kauheaa! :D Stephen King? Pasi Ilmari Jääskeläinen? Neil Gaiman? John Irving? Ursula K. Le Guin?????? Kolmen viimeisen tuotantoa olen toistaiseksi vasta vähän maistellut mutta lupaavalta vaikuttaa. Yhtä en nyt kuitenkaan saa millään päätettyä!

5. Luetko paljon runoja?
En hirmuisesti mutta silloin tällöin kyllä, ja yleensä olen kovasti pitänyt lukemastani - kannattaisi siis varmaan lukea enemmänkin!

6. Rakkain muisto lapsuudestasi liittyen kirjoihin/lukemiseen?
Varmaan yleisesti se että ehti lukea niin paljon, koulun jälkeen saattoi mennä kolmekin heppakirjaa putkeen, ja erityisemmin ehkä lukeminen puutarhan laitamilla kasvaneen ison koivun oksalla istuen. :)

7. Maa josta et ole lukenut mitään mutta haluaisit?
Vaikkapa monet itäisen Euroopan maat, esim. Bulgaria tai Romania.

8. Kirja jota et haluaisi koskaan lukea?
Pitkään ajattelin että Ulyssekseen tai Alastalon saliin en ainakaan koske, mutta niin vain ovat nekin alkaneet pikkuhiljaa kiinnostaa ja monenlaisia muitakin ennakkoluuloja on jo ehtinyt tässä blogiaikana kumoutua. Ehkä siis parasta unohtaa kaikki "ei koskaan" -puheet!

9. Miksi pidät kirjablogia/blogia?
Koska se on itselleni lukupäiväkirja jota on mukavaa jälkeenpäinkin selailla ja muistella mitä on tullut luettua, koska voin sen kautta jakaa muille vinkkejä kiinnostavista kirjoista, ja ennen kaikkea siksi että sen kautta löytää muita yhtä kirjahulluja jotka jaksavat loputtomiin jutella kaikesta kirja-aiheisesta. :) 

10. Kirja jota voisit/haluaisit suositella kaikille?
Jeanette Wintersonin Intohimoa ainakin tyrkytän aina sopivan tilaisuuden tullen - en tosin muista (vielä!) kuulleeni kenestäkään joka olisi siitä lumoutunut yhtä paljon kuin minä! :)

Kiitos vielä Mialle haasteesta! Nyt en taida ehtiä miettiä omia kysymyksiä haasteen eteenpäin laittamista varten, mutta aika mukavastihan tämä on näyttänyt jo kiertäneenkin.

2 kommenttia:

  1. Kiva kysymys tuo 7. Tältä pohjalta on haasteitakin; itse olen huomannut, miten vähän on tullut luettua esim. venäläistä kirjallisuutta.

    VastaaPoista
  2. Monta maata on kyllä vielä kirjallisesti kokematta! Maailmanvalloitushaastekin on houkutellut mutta en ole vielä ainakaan innostunut aloittamaan oikeasti. :)

    VastaaPoista