lauantai 28. kesäkuuta 2014

Aino-Maria Savolainen & Katja Jalkanen: Linnasta humisevalle harjulle - 50 parasta kirjaa

Viime syksynä Amman lukuhetki -blogissa järjestettiin kirjabloggaajien Kaikkien aikojen paras kirja -äänestys, jonka parhaimmisto julkistettiin kuopiolaisessa Kirjakantti-kirjallisuustapahtumassa. Sittemmin Amman eli Aino-Maria Savolaisen ja Lumiomena-blogin Katja Jalkasen yhteistyön tuloksena syntyi tämä kirja, joka esittelee tuon äänestyksen 50 eniten ääniä saanutta kirjaa. Parhaiden kirjojen listaaminen on toki hankalaa ja häilyväistä, ja jos äänestys suoritettaisiin nyt, lista olisi varmasti jo osittain erilainen. Mutta eipä anneta sen häiritä listaamisen iloa! Mukavan monipuolisen valikoiman uusia ja vanhoja kirjoja olemme näköjään saaneet kasaan. :)

Kirjojen asiantuntevat esittelyt ovat mukavaa luettavaa, ja jopa yllättävänkin koukuttavaa myös, sillä päädyin lukemaan lähes koko kirjan yhdeltä istumalta kun en malttanut lopettaa. Yksi oikolukukerta olisi kyllä ollut vielä paikallaan, mutta eipä se häirinnyt vanhojen lukukokemusten muistelua eikä uusia kohtaan syntynyttä tai entisestään kasvanutta houkutusta. Listahan piti toki kopioida blogin välilehdelle jolta löytyy muitakin kirjalistauksia. Tällä hetkellä olen lukenut noista viidestäkymmenestä 28, yksi on kesken ja ainakin kolmetoista aion ihan varmasti lukea. Ehkäpä muutaman muunkin. :)

Sopii erityisen hyvin luettavaksi sellaiselle, joka haluaa vinkkejä lukemisen arvoisista kirjoista, mutta totta kai myös muille kirjafaneille. Jokaisen esitellyn teoksen yhteydessäkin mainitaan, kenelle sitä erityisesti suositellaan. Mieleen jäi kohta, jossa Taru sormusten herrasta -trilogiaa suositellaan usean aamiaisen ystäville! :D

Ulkoasu: Kansi on kaunis ja taitto tyylikästä ja ilmavaa!

Kustantaja Avain 2014, 256 s.

2 kommenttia:

  1. Vai et malttanut lopettaa - tuttu tunne, yritin kovasti jarrutella ja lukea vain muutamia esittelyjä kerrallaan, että jäisi jotain mieleenkin, mutta välillä meni ahmimiseksi. Kivasti kirjoitettuja ja taittokin silmää miellyttävä, kuten sanot! Hyviä lukuvinkkejä siitä saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitaammin lukiessa olisi tosiaan varmaan jäänyt enemmän muistikuvia tekstin varsinaisesta sisällöstä. :) Onneksi tähän(kin) voi aina palata!

      Poista