torstai 19. kesäkuuta 2014

Maraton alkaa ihan kohta!

Maratonvalmistelut alkavat olla lukemisen aloittamista vaille valmiina, ja sen ajattelin tehdä klo 11 eli hyvin pian! Ensimmäisenä taidan tarttua Johanna Adorjánin kirjaan Rakkaudessa erottamattomat. Koko tyrkylle valkkaamaani kirjapinoa voit katsella edellisessä postauksessani. Päivittelen edistymistäni tähän aina välillä!

Logo: M. Carole

Klo 14:14
Rakkaudessa erottamattomat luettu, 204 sivua. Kiinnostavaa, nopealukuista ja surumielisestä aiheesta huolimatta hyvin eteenpäin vetävää tekstiä, sopiva maratonkirja siis! Seuraavaksi ehkäpä Shakespearea! :)

Klo 16:20
Loppiaisaatto luettu, sivuja 138 kun jätetään laskematta pitkä esipuhe jonka harppasin. Vähän välillä hihityttikin mutta muuten itse tarina tuli lähinnä vain luettua läpi. Sujuvasta Pentti Saaritsan käännöksestä kyllä nautin!
Ennen Shakespearea jo söinkin vähän välipalaa mutta taas on nälkä, joten täytyy hoitaa se ongelma välillä. :) Seuraavaa kirjaa en ole vielä päättänyt.

Klo 17:30
Lueskelin osin ruoanlaiton ja syömisen lomassa Anne Leinosen novellin Koiperhoset kokoelmasta Valkeita lankoja (29 sivua). Avausnovelli lupailee kiehtovan vinksahtaneita spefihetkiä jatkossakin. Nyt kuitenkin otan jotain muuta mukaan kun lähden viemään poikaa läheiselle urheilukentälle yleisurheilukouluun. Raitis ilma ei varmaankaan ole tässä vaiheessa ollenkaan pahitteeksi!

Klo 23:00
Julian Barnesin Kuin jokin päättyisi, 157 sivua, on maratonin kolmas loppuun luettu kirja. Tekstin tyylistä pidin, mutta sisällöltä odotin jotain dramaattisempaa, eivätkä vanhojen muistojen uudelleen avautuminen ja arvionti ja niiden suhteuttaminen myöhempään elämään erityisesti iskeneet.
Ihan vielä ei nukuttaisi, katsotaan jos vaikka novellin tai pari vielä lukisin.

Klo 6:20
Suunnittelin kyllä herääväni pikkuisen myöhemmin, mutta monivuotinen vuorotyö ja sen vuoksi varhain herääminen tuppaa nykyään häiritsemään aamuyön unia. Näin lukumaratonin aikana se ei kuitenkaan ollenkaan harmita, tarpeeksi sängyssä pyörittyäni nousin siis käyttämään jäljellä olevaa lukuaikaa hyödyksi. :)
Illalla luin vielä toisen Leinosen novellin nimeltä Mestariseppä, 16 sivua. Ei vielä mitään tajunnanräjäyttävää, mutta edelleen odotan uteliaana millaisiin todellisuuksiin kokoelma vie. Seuraavaksi Sarri Nirosen Tähdenpeitto!

Klo 8:25
129-sivuinen Tähdenpeitto luettu. Kaunis se ainakin on, täynnä viiltävää nuoruutta. Täytyy vähän sulatella! 
Hmm, kaksi ja puoli tuntia aikaa. Muumia vai Haahtelaa?? Mietin vielä pikku hetken. 

Klo 10:10
Haahtelan Traumbach, 112 sivua, oli vähän liiankin haahuileva makuuni, eikä nuoren miehen kuljeskelu kaupungilla oikein jaksanut kiinnostaa. Maratonin loppumetreillä lukemisellakin saattaa tietysti olla osansa, mutta en usko että kirja olisi iskenyt merkittävästi enemmän muulloinkaan. Vähän vielä ehtii, ehkäpä Grantasta jotain!

Klo 11:00
Päätin maratonin lukemalla kolme novellia Grantasta: Roberto Bolañon Everstin pojan, Juha Itkosen Torstain ja Riikka Ala-Harjan Nälän (13+6+4 sivua). Omat ansionsa oli kaikilla, mutta yksikään tuskin jää pitemmän päälle mieleen.

Luin siis viisi kokonaista kirjaa ja viisi novellia, yhteensä 808 sivua. Huimimpien maratoonareiden luvuista jäätiin vielä kauas mutta en ole niin nopea lukija että voisin sellaisista haaveillakaan. Eikä tämä toki mikään kilpailu olekaan! :) Tämä oli ensimmäinen lukumaratonini, ja lopulta ehdin lukea enemmän kuin ennakkoon arvelinkaan. Kivaa oli! Nyt tekisi oikeastaan mieli vaan lukea lisää... :D

11 kommenttia:

 1. Minäkin aloitan klo 11. Tsemppiä maratonille!

  VastaaPoista
 2. Kirjapinosi näyttää houkuttelevalta, pidä hauskaa maratoonatessa! :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä! :) Houkuttelevalta näyttää lukupinosi. Itse aloittelen vasta muutaman tunnin päästä.

  VastaaPoista
 4. Menestystä! Shakespeare kuulostaa aika vaativalta maratonille.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tsemppauksesta! :)

  Shakespeare on muuten (ainakin uusina käännöksinä) helppolukuisempaa kuin olisin ikinä uskonut, ja parin aiemman kokemuksen perusteella arvelin hänen teoksensa sopivan maratonille hyvin - ja niin sopikin! :)

  VastaaPoista
 6. Hieno maraton! Seuraavalla maratonilla voisin minäkin kokeilla Shakespearea, paikkaisin aukon sivistyksessäni. :)

  VastaaPoista
 7. Paras konsti lukumaratonista toipumiseen on että lukee vähän lisää... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmikseni en sitten kuitenkaan ehtinyt lukea lisää maratonin päälle, vaan jouduin odottamaan jopa seuraavaan päivään! :D

   Poista
 8. Hieno maratonsuoritus! Harmi ettei Loppiaissaatto innostanut niin paljoa. Mikäli jaksat vielä kiinnostua, niin suosittelen ehdottomasti lukemaan rauhassa Cajanderin suomennoksen. Yleensäkin ne ovat jotenkin hienompia kuin uudemmat, vaikka niiden lukemiseen meneekin puolet pidempi aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienen sulattelun jälkeen kyllä arvostan sitä jo enemmän. :) Vanhankaan käännöksen kokeileminen joskus ei ole ollenkaan poissuljettua, jos ei Loppiaisaaton niin jonkin teoksen ainakin!

   Poista