maanantai 16. kesäkuuta 2014

Blogistanian kesälukumaratonille valmistautumista

Tämän viikon torstaina 19.6. järjestetään blogistanian tämän kesän ensimmäinen yhteinen 24h-lukumaraton. Kahden viimekesäisen maratonin aikana luettiin yhteensä yli 50 000 sivua. Ne eivät omiin aikatauluihini sopineet mutta nyt pääsen onneksi kruunaamaan kesälomani loppumetrit maratoonaamalla! :)

Logo: M. Carole

Homman idea on siis lukea mahdollisimman paljon 24:n tunnin aikana. Tapahtuman löyhistä säännöistä kerrotaan lisää emäntänä toimivan Annamin blogissa, jossa voit myös ilmoittautua mukaan. Osallistua voivat niin bloggaajat kuin blogittomatkin, joten jos yhtään kutkuttaa niin lähde ihmeessä kokeilemaan. :) Tämän voi tehdä ihan oman aikataulunsa ehdoilla, eikä maratoonauksen suinkaan ole tarkoitus olla jääräpäistä suorittamista vaan leikkimielinen lukemisen juhla. Ja tapaahan kai ihan oikeillakin maratoneilla olla vaihtoehtoina myös puolikas ja vartti, jos täysmittainen kauhistuttaa! :)

Valikoin jo omasta hyllystäni pinon kirjoja torstaita odottamaan. Määrä on toki reilusti ylimitoitettu (en ole kovinkaan nopea lukija, saa nähdä pääsenkö lopulta muutamaa sataa sivua edemmäs) mutta vaihtoehtojahan pitää olla monenlaisten lukufiilisten varalta!Pinosta löytyy monen tyylisiä lyhyitä romaaneja/pienoisromaaneja (sekä luottokoukuttajana Vargas-dekkari siltä varalta että kaikki muu alkaa tökkiä), näytelmä, sarjakuva sekä pari novellien ja Grantan tapauksessa muidenkin lyhyiden tekstien kokoelmaa. Eiköhän noilla päästä matkaan, ja jos yllättäen alkaakin tehdä mieli ihan jotain muuta, niin hyllyhän on onneksi ihan käden ulottuvilla! :)

10 kommenttia:

 1. Minullakin on pino valmiina. Parempi, että on valinnanvaraa. Minulla tämä on ensimmäinen maraton, joten kiva kokeilla uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mullekin ensimmäinen maraton! Ihan omia aikoja maratoonaus on kyllä ollut suunnitelmissa jo moneen kertaan, mutta ei ole tullut otettua asiaksi sen toteuttamista oikeasti.

   Poista
 2. Kivan näköinen pino! Tuo Vargas on myös minun suosikkini. Ja Sari Peltoniemen Suomu on tosi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vargas on kyllä huippu! Tarkoitus olisi kyllä pysytellä tuosta nyt erossa ja lukea noita ohuempia, mutta saattaa se tietysti kutsua puoleensa... :)

   Poista
 3. Valinnanvara on minullekin parempi. Tykkään lukea fiiliksen mukaan, joten liian lukkoon lyödyt suunnitelmat varmaan vain epäonnistuisivat. Muumit ovat varmasti mainiota maratonluettavaa. Eikö tuo alimmainen Mustasuon mysteeri ole sarjakuva? En ole lukenut, mutta minulla on sellainen muistikuva. Sarjakuvien uskon toimivan myös hyvin maratonin osana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on sarjakuva, ja aiempi osa Saniaislehdon salaisuudet ainakin oli hyvin nopealukuinen. :)

   Poista
 4. Näyttääpä hyvältä! Odotan kiinnostuksella mitä tuumit Tähdenpeitosta, se on minulla edelleen lukemattomana hyllyssä. Jospa saisin inspiraation itsekin :-)
  Oma maratonini keskittyy tällä kertaa yhteen tiiliskiveen, ja opus on niin haastava, ettei välttämättä meni edes 24 tunnissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiliskivimaratonia täytyy kyllä myös joskus kokeilla, siinä kyllä kirjavalinnan on syytä osua hyvin nappiin! :D

   Poista
 5. Loppiaissaatto, voi ihanaa. Se oli yksi ensimmäisiä Shakespearejani ja vieläkin muistan ne naurut, jotka sain sitä lukemalla. Toivottavasti pidät siitä, tuo uusin suomennos on vieläpä helppolukuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppiaisaatto on yksi niistä kirjoista joita todennäköisimmin arvelen maratonilla lukevani! Toistaiseksi lukemistani kahdesta Shakespearesta tragedia (Kuningas Lear) nauratti kyllä enemmän kuin komedia (Juhannusyön uni), katsotaan kuinka tuon kanssa käy! :D

   Poista