torstai 29. tammikuuta 2015

Jani Niipola: Duudsonit - Härmästä Hollywoodiin

Tarina siitä, kuinka sohvan vetäminen autolla saattaa johtaa tärkeisiin asioihin kantaa ottamiseen viihteen keinoin, useampaankin Venla-patsaaseen, näyttävään esiintymiseen Linnan juhlissa ja yhteistyöhön ison maailman tähtien kanssa. Ja muustakin: ystävyydestä, unelmista ja niiden tavoittelusta, sinnikkyydestä, helpoista ja vaikeista hetkistä, itseensä ja toisiin uskomisesta. Mahtavista tyypeistä.

Runsaasti kuvitettu kirja esittelee omissa luvuissaan kunkin Duudsonien jäsenen sekä porukan uran eri vaiheet, ja Niipolan teksti tekee kunniaa joka osa-alueelle, paljastaen asioita paljon aiempaa julkista pintaa syvemmältä. Osaan arvostaa myös sitä alkuperäistä luovaa hulluutta ja paikallisen Jouppilanvuoren valjastamista mitä moninaisimpiin käyttötarkoituksiin, mutta vielä enemmän ihailen sitä, mitä näistä miehistä on vuosien mittaan kasvanut. He ovat tehneet valtavan määrän koulukiusaamisen vastaista työtä, Duudsonit tuli taloon -sarjassa on kiinnitetty huomiota esimerkiksi kehitysvammaisten yksinäisyyteen, he ovat liikuttuneet kyyneliin tv:ssä ja osoittaneet monin tavoin osaavansa paljon paljon muutakin kuin temppujen tekemisen. Kun tähän vielä lisätään kirjan esille tuomat kulissien takaiset asiat, kuten taitava bisneksen teko ja pettymyksistä sekä hankalista ajoista selviytyminen, niin kyllä voin ylpeänä sanoa olevani suuri Duudsonien fani. Toivotan entistäkin suurempaa menestystä monille tuleville vuosille!

Ulkoasu: Kyyyyllähän tuota kansikuvaa kelpaa kattella... ;) Ja kirja on mukavan näköinen paketti muutenkin, rento mutta selkeä.

Kustantaja Johnny Kniga 2014, 248 s.

2 kommenttia:

  1. Duudsonit ovat tehneet melkoisen matkan vuosien aikana! Tämä kirja on alkanut kiinnostaa kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat, ja tätä lukiessa selviää sekin että se muutos ei ole ihan tuosta vaan itsestään tapahtunut vaan siitäkin prosessista saa vielä lisäsyytä fanitukselle. :)

      Poista