sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Agatha Christie: Aikataulukon arvoitus (äänikirja)

Aiempi Agatha Christie -kokemukseni rajoittui vain Kymmenen pientä neekeripoikaa -teokseen, joten ihan jo yleissivistyksenkin vuoksi halusin viettää hieman aikaa myös Hercule Poirot'n seurassa. Ja äänikirjan avullahan se kävi mukavasti!

Murhaaja itse haastaa Poirot'n selvittämään rikossarjaa, jossa sekä uhrit että tapahtumapaikat valitaan aakkosjärjestyksessä ja jokaisen ruumiin luota löytyy rautatieaikataulukko. Syyllinen on ovela, muttei kuitenkaan voita Poirot'n hoksottimia jotka kaivavat totuuden esiin pienten vihjeiden avulla.

Kyllähän Christien tarinat ovat toimivuudessaan ajattomia ja samalla tunnelmaltaan mukavan nostalgisia. Äänikirjan lukemisen erinomaisesti hoitavan Lars Svedbergin sisälläkin taitaa asua pieni britti. Kelpo kokemus siis, mutta paremmin minä taidan silti viihtyä nykydekkareiden parissa. Useamman Christien kuuntelu ei ole päällimmäisenä mielessä mutta ei poissuljettuakaan. Kirjaston hyllyssä näitä näkyi olevan pitkä rivi, joten ehkä asiaan tulee taas jossain vaiheessa palattua. Kenties neiti Marplea seuraavaksi?

Englanninkielinen alkuteos: The ABC Murders (1935)

Suomentanut Aune Suomalainen, tark. Kiti Kattelus

Kustantaja WSOY 2010, 8 h 24 min

4 kommenttia:

 1. Minä tykkään aina välillä kuunnella juurikin tuollaista perinteistä. Viimeksi luureissa oli BBC:n tuottama Miss MArple oikein kuunnelmana - viihdyin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä englanniksi kuuntelemista kokeillut mutta ehkäpä jossain vaiheessa pitäisi. BBC:n kuunnelma kuulostaa hyvältä. :)

   Poista
 2. Tää ei kyllä ole mun mielestä Christietä paremmasta päästä tai ainakin itsellä oli vaikeuksia saada se loppuun. Esim. Paddingtonista 16.50 oli parempi. En ole itsekään kovin paljoa Christietä lukenut ja tarkoitus olisi yrittää tutustua niihin jatkossakin aina välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa oli sanonut muutama muukin, huomasin kun tästä googlasin arvioita. Eiköhän jotain muutakin tule ennen pitkää kokeiltua.

   Poista