sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Luetaan sateenkaari -haasteen koonti

Tavoistani poiketen olen kerrankin saanut jonkin lukuhaasteen suoritettua loppuun. Wuhuu! :D Omppu haastoi tammikuussa lukemaan kirjoja joiden selkämyksistä löytyvät sateenkaaren värit. Kokosin hyllystäni tällaisen pinon, jonka nyt siis olen saanut luettua läpi:


Punainen - Paul Auster: Oraakkeliyö
Oranssi - Per Petterson: Hevosvarkaat
Keltainen - John Irving: Ystäväni Owen Meany
Vihreä - Carol Shields: Ruohonvihreää
Vaalea sininen - Herman Koch: Illallinen
Tummempi sininen - Helen Dunmore: The Siege
Lila - Ursula K. Le Guin: Sisämeren kalastaja

Mukaan osui koko joukko todella hyviä kirjoja! Jos ihan paras pitäisi valita niin kai se tuo Owen Meany olisi. Kiitos Ompulle haasteesta!

10 kommenttia:

 1. Onnea haasteen loppuunsaattamisesta. Itsellä ne tuppaavat yleensä jäämään kesken. Owen Meany on hieno kirja. Luin sen putkeen silloin aikoja sitten useamman kerran peräjälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvinaista tämä loppuunsaattaminen mullekin on... :D

   Poista
 2. Hieno pino, onnittelut! Minun pitäisi vielä puristaa tuo lila kirja, mutta onneksi Riikka Pulkkisen Totta vaikuttaa upealta, sivut kääntyvät nopsaan joten ehköhän minäkin saa tämän päätökseen. John Irvingiä pitäisikin lukea pitkästä aikaa. Tuo sinun pinosi kirja kuulostaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irvingiä pitäisi kyllä lukea lisää vähän väliä! Muutama olisi hyllyssä vuoroaan odottamassa. Tsemppiä haasteen loppumetreille! :)

   Poista
 3. Kiitos osallistumisesta. Sulla onkin erityisen heleät ja hienot värit noissa kirjojen selkämyksissä.

  Luin joskus taannoin tuon Ruohonvihreää ja se oli aika tarpomista. Helen Dunmore on yksi niistä, joita on jo pitkään pitänyt lukea, mutta en ole vaan saanut aikaan. Tuo Koch mulla on ollut lainassa, mutta kannoin lukemattomana takaisin kirjastoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noita kirjoja tullut tuohon jemmattua sen verran paljon että on väreissäkin valinnanvaraa... :P

   Ruohonvihreää oli kyllä mullekin se tämän sarjan vähiten mieluinen, ja vaikka linkin takaa löytyvässä tekstissäni suunnittelenkin antavani Shieldsille vielä mahdollisuuden niin totesin sittemmin että taidan jättää muut suosiolla lukematta. :)

   Poista
 4. Siistin näköinen pino ja hienot värit, onnittelut suorituksesta! :) Mulle tuli hirveä loppukiri, koska onnistuin valitsemaan yli tuhatsivuisen järkäleen viimeiseksi kirjaksi :D

  VastaaPoista
 5. Hienon sateenkaaren olet tehnyt. Autoit myös minua. Luulin se loppuneen 2.12, olin katsonut väärin, joten minäkin saan sen loppuun. Ihania lukuhetkiä sinulle.

  VastaaPoista