maanantai 2. marraskuuta 2009

Amy Tan: Rouva Chenin henkiKiinalaissyntyinen, sanfranciscolainen seurapiirirouva Bibi Chen on lähdössä oppaaksi amerikkalaisystäviensä Kiinaan ja Burmaan suuntautuvalle matkalle, mutta kuolee pari viikkoa ennen matkaa. Seurue päättää silti lähteä, ja mukana on myös Bibi, seuraamassa ja kommentoimassa tapahtumia, vaikkeivät muut häntä voikaan nähdä tai kuulla.

Ja kommentoitavaa riittää, sillä ilman asiantuntevaa opastusta matka ei etene suunnitelmien mukaan: matkalaiset häpäisevät temppelin, hankkivat punataudin halutessaan syödä ehdottoman aidossa maalaisravintolassa (joka vain sattuu olemaan paikallistenkin kaihtama röttelö), ja lopulta heidät kaappaa Burman viidakkoon heimo, joka pitää yhtä heistä uudestisyntyneenä jumalhahmonaan.

Tania on paljon kehuttu, mutta tämä oli valitettavasti pettymys. Ei huono, mutta pikkuisen jaaritteleva ja laahaava sekä jokseenkin tasapaksu, eikä lukemisesta tuntunut jäävän oikein mitään käteen. Luutohtorin tytär odottelee kuitenkin hyllyssä joten aion antaa vielä toisen tilaisuuden, toivottavasti ensimmäisen valintani kanssa vain oli huono tuuri! :)

Ensimmäinen lause: Ei se ollut minun syyni.

Englanninkielinen alkuteos: Saving Fish from Drowning (2005)

Kustantaja WSOY 2007, suom. Eva Siikarla, 437 s.

3 kommenttia:

 1. Tätä en ole lukenut enkä tuota Luutohtoriakaan, mutta "Ilon ja onnen tarinat" oli ainakin ihana, samoin "Keittiöjumalan vaimo". Sen sijaan "Sata salattua aistia" oli muistaakseni vähän laimeampi.

  Mutta siitä on kyllä tosi kauan kun olen Amy Tania lukenut...

  VastaaPoista
 2. Innostuin muuten seikkailemaan Amy Tanin kotisivuille, ne ovat melkoisen hienot!

  VastaaPoista
 3. Kävinpä minäkin kurkkaamassa sivuja, ovat kyllä hienot!

  Olen toiveikas uuden yritykseni suhteen! :) On tullut sellainen mielikuva että siinä on aika paljon vaihtelua, mistä Tanin kirjasta kukin eniten pitää.

  VastaaPoista