tiistai 23. helmikuuta 2010

Tunnustus

Olen riippuvainen. Kirjojen ostelusta nimittäin. Jos näen kiinnostavan, kohtuullisella hintalapulla varustetun kirjan, en vain voi jättää sitä kauppaan. Jossain vaiheessa viime vuonna päätin alkaa käyttää ostamisessa suurempaa harkintaa ja käydä enemmän kirjastossa. Kyllähän se toimikin hyvin monta viikkoa (ainakin 3!) kunnes taas repsahdin, ja sillä tiellä ollaan. Järjettömintä on tietysti se, että ostotahtini on kovempi kuin lukutahtini, joten kirjoja kertyy melkoisesti odottamaan vuoroaan. Tällä hetkellä lukemattomia on näin paljon:


Kylläpäs näyttääkin runsaalta noin pinottuna! :D No, tästä tunnustuksesta huolimatta ongelma ei juuri vaivaa mielenrauhaani, muuten kuin sillä tavoin että haluaisin alkaa lukea suurinta osaa ihan just nyt heti, mutta joudun odottamaan monien avaamista vielä ties kuinka kauan! Onneksi hyvät kirjat eivät vanhene. :)

27 kommenttia:

 1. Tunnustan, että näyttää ja kuulostaa hyvin tutulta! :)

  VastaaPoista
 2. Samoin täällä! Olen ehkä viime aikoina ollut hiukan hillitympi kirjakaupoissa, enkä ole ostanut ihan mitä sattuu. Mutta nettikaupoista olen kyllä ostanut sellaisia "tätähän olen jo vaikka kuinka kauan halunnut" -kirjoja :)

  VastaaPoista
 3. Mulla hamstraus on taas sellaista, että lainaan äitiltä, iskältä, mummulta, vaarilta, serkulta, kaverilta, kummilta ja kaimalta kirjoja ja NE on tuolla hyllyssä oottamassa vuoroaan (joku jo neljättä vuotta..). Pahinta tässä on se, että sen lisäks lainaan koko ajan kirjastostakin kirjoja ja koulukirjojakin pitäis lukea, joten siellä se pino vaan kasaantuu. Tietysti vielä ostankin halpoja kirjoja.... :D

  VastaaPoista
 4. Hyvä että on edes kohtalotovereita! :D

  VastaaPoista
 5. Oi... tuossahan on tosi monta loistavaa teosta!! Kuin sie maltat oottaa? ;)
  Itse lukeudun myös hamstraajiin. Romaaneista olen vähän saanut itseäni vieroitettua, mutta tuon ammattikirjallisuuden ( käsityö ) kanssa on vähän toisin :o

  VastaaPoista
 6. Syyllistyn samaan. En kerkiä lukemaan entisiäkään ja silti tekee mieli ostaa koko ajan uusia. Tekee mieli kahmia myös kirjastosta hirveästi kirjoja mukaan.

  VastaaPoista
 7. Eloveena: En malttaisikaan! :D

  Marjea: Uskallan tuskin edes päästää itseäni kirjastoon tällä hetkellä. "Voi tässä olis tämäkin mitä oon kauan etsinyt, ja tämä ja tämä ja tämä..."

  VastaaPoista
 8. Oih, mikä herkkupino... Aloita "Kuin surmaisi satakielen" tai "Tuhat loistavaa aurinkoa". :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkeistä! :) Ensin mainittu on pyörinytkin mielessä joten ehkäpä annan sille pian vuoron!

  VastaaPoista
 10. Kiinnostavan näköinen kokoelma sinulla! Syyllistyn itsekin ihan liialliseen kirjojen osteluun, mutta voisihan sitä toisaalta huonompiakin harrastuksia olla. Tosiaan kannatta lukea "Tuhat loistavaa aurinkoa" pikimmiten, se on todella hyvä ja kiinnostava.

  VastaaPoista
 11. Minultakin löytyy lukemattomia kirjoja, mutta en viitsi kasata niitä pinoihin, voisi tulla uskonpuute... kirjashoppailua olen viime aikoina hillinnyt. Suosittelen pinoistasi luettavaksi pikimmiten Joanne Harrisin kirjat, Tartin Jumalat juhlivat öisin sekä Krohnin Tainaron, ne ovat kaikki omia suosikkejani, tietenkin.

  VastaaPoista
 12. Tämähän käy kätevästi kun ei tarvitse itse päättää mitä valita seuraavaksi! :)
  Taidan laittaa jonoon kaikki nuo suosituksenne, ja ehkä johonkin väliin Charlaine Harrisin Dead Until Darkin tv-sarjan alkamisen kunniaksi.

  VastaaPoista
 13. Kerran töissä aloitin puhua siitä, kuinka odotin kovasti nettikirjakauppapakettia ja eräs rouva pöydässä ihmetteli miten kukaan viitsii ostaa kirjoja, kun niitä saa ilmaiseksi luettavaksi kirjastostakin. Taisin vielä vouhkata jostain sellaisesta opuksesta joka varmasti pikkukylän kirjastosta löytyisikin. No, en osannut sanoa siihen mitään järkeää tai napakkaa, vaan tyydyin mutisemaan jotain siitä, kuinka kirjat ovat esineinäkin todella kauniita ja hankitaanhan korkokenkiäkin useampi pari vaikka yksilläkin nihilisti ehkä pärjäisi.

  Harvoin luen kirjoja moneen kertaan, koska lukemattomiakin on niin paljon. Jotenkin se vain on miellyttävä tunne, että voi kävellä kirjahyllyn luo ja poimia sieltä jonkun loistoteoksen käsiinsä ja kadota tarinan syövereihin.

  Sitä paitsi, kyllähän kirjat ovat kauniita!

  VastaaPoista
 14. Kommentissani ei taas ollut mitään järkeä.. Tarkoitin sanoa, että vaikken lue samaa kirjaa yleensä toista kertaa, haluan sen silti hyllyyni, jotta tiedän, että siellä se tarina odottaa..

  VastaaPoista
 15. Teresita, kyllä mä ainakin ymmärsin ihan hyvin, ja eiköhän muutkin lukutoukka-kirjanhaalijat ymmärtäneet. :) Tietyt tarinat pitää saada omiksi, pitää olla mahdollisuus lukea ne ihan milloin tahansa. Ja totta, kirjat ovat kauniita ja kirjahyllyä on ihana katsella.

  VastaaPoista
 16. Heh heh, mun lukemattomien pinossa oli seitsemän täsmälleen samaa kirjaa kuin sulla noissa kasoissa! :-D Saa nähdä satutaanko lukemaan samaan aikaan...

  VastaaPoista
 17. Kyllä Teresitan kommentti oli aivan ymmärrettävä!
  Ostelussa tulen käyttäneeksi reippaasti enemmän tunnetta kuin järkeä. Saisihan niitä kirjoja sieltä kirjastostakin, ja niitä olisi JÄRKEVÄÄ hakea sieltä, mutta kuten Teresita ja Jennikin, haluan vain niiden olevan siinä käden ulottuvilla. Ja katseltavana. :)

  Reeta Karoliina: Vilkaisin omiani yrittäen arvailla mitä ne voisivat olla. Liikaa vaihtoehtoja, mutta Saramagon Oikukkaan kuoleman muistan ainakin nähneeni jossain sun ostospinossasi! :)

  VastaaPoista
 18. Joo, Saramagon "Oikukas kuolema" on yksi, lisäksi "Labyrintti", "Aikamatkustajan vaimo", "Suuri lammasseikkailu", "Dinan kirja", "Tuhat loistavaa aurinkoa" ja "Kuin surmaisi satakielen". Kaikki nuo odottavat tuolla hyllyssä...

  VastaaPoista
 19. Näyttää vähän mun touhulta. Aina kun menen kirjakauppaan mun on ostettava jotain. Joku 75% kirjoista mun hyllyssä on semmoisia mitä en ole vielä lukenut. Mulla on myös paheena se että tilaan melko paljon netistä kirjoja kun kirjakaupoista en koskaan löydä englanniksi niitä kirjoja mitä haluaisin. Ja kirjastostakin tulee lainattua ihan kiittevästi kirjoja joten niitä on sitten joka paikassa. :))

  VastaaPoista
 20. Milka, kävin kurkkaamassa sun blogia ja siellähän olikin juuri sopivasti aiheeseen liittyviä kuvia täydestä hyllystä! :)

  Sen jälkeen kun otin tuon kuvan vähän yli pari viikkoa sitten, on ollut niin sanotusti putki päällä. Olen saanut yhden kirjan postissa Amazonilta (se oli tilattu jo aiemmin, mikä on selkeästi loistava puolustus), sitten käväisin ihan pikkuisen vaan divarissa, jäi viisi kirjaa käteen, ja sitten menin vähän vaan kurkkaamaan yhtä juttua AdLibriksen sivuilta ja päädyin tilaamaan neljä kirjaa. Siis kymmenen yhteensä, kun sen saman parin viikon aikana olen saanut ajanpuutteen vuoksi luettua huikean YHDEN kirjan. Huoh...

  VastaaPoista
 21. Uskomattoman paljon hyviä kirjoja sulla noissa pinoissa. Monta olen itse ehtinyt niistä lukea, mutta silti vielä sain vinkkejäkin, kiitos! :)

  VastaaPoista
 22. Kun nyt uudelleen katselin läpi nuo kirjasi, niin totean, että Vettä elefanteille on IHANA kirja, jonka ei olisi suonut päättyvän. Jännä kuulla myöhemmin, mitä sinä siitä pidit!?

  VastaaPoista
 23. Olen tainnut kuulla kyseisestä kirjasta vain hyvää tai todella hyvää, joten odotan innolla sen lukemista!

  VastaaPoista
 24. Sama vika täällä. Vaimo on huomannut saman ja on alkanut muistuttelemaan että "hän ei ostanut näitä neliöitä sitä varten että ne täytetään kirjoilla". Uhkasin jo että vuoraan tuon yhden seinän sellaasella Boknääsin kirjahyllyllä.

  Vähemmän sitä täyshintaisia ja uusi kirjoja tulee hankittua. Antikka.net ja antikvaari.net ovat ylivertaisia palveluita joiden kautta useampi vanha kirja on löytänyt uuden kodin kirjahyllystäni. Niin ja Amazon on ihan ykkönen jos niitä englanninkielisiä kirjoja tulee hankittuja.

  -Artsi

  VastaaPoista
 25. Ai mitä parempaa käyttöä neliöille muka voisi olla?? :) Oma kirjakokoelmani on toistaiseksi pysynyt sen verran kohtuullisena ettei mies ole juurikaan valitellut, mutta asiasta tullaan todennäköisesti keskustelemaan tulevaisuudessa...

  VastaaPoista
 26. Luoja!, kiitos eten ole ainoa, joka elää lukeakseen;-)

  VastaaPoista
 27. Kyllä meitä riittää! :) Lukemista odottavien kirjojeni määrä on viime aikoina pysytellyt aika vakaasti 90:n paikkeilla, mutta tässä juuri ihailen kymmenen kirjan pinoa joka saapui tänä aamuna Amazonilta, joten nyt taisi mennä satanen rikki. (Ja sitten vielä ne viisi jotka toin eilen kirjastosta...)

  VastaaPoista