sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

30 päivää kirjoja: 1-4

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :) Tosin vaikka olisin aloittanut aiemminkin, olisin todennäköisesti kasaillut näitä isommiksi eriksi joka tapauksessa koska en olisi kuitenkaan ehtinyt joka päivä kirjoittelemaan. Mutta asiaan:

1. Paras viime vuonna lukemani kirja


Top kympinkin valitseminen vuodenvaihteessa oli tarpeeksi hankalaa, ja sitten pitäsi vielä saada yksi erotettua joukosta! Hmm. No, kyllä se taitaa olla Jeanette Wintersonin Intohimo. Siinä vaan iski juuri minuun ihan kaikki - kieli, tarina, henkilöt, tunnelma, Venetsian kuvaus...ah!
2. Kirja jonka olen lukenut vähintään kolme kertaa


Useampaan kertaan luetut ovat pääasiassa nuoruussuosikkeja, koska nykyään sitä aikaa kirjojen uudelleen lukemiseen ei valitettavasti tunnu mistään löytyvän. Moneen kertaan olen lukenut ainakin Luolakarhun klaanin, David Eddingsin kirjoja ja Arno Kotron Sanovat sitä rakkaudeksi. Mutta yli kolme kertaa? Uskoakseni ainakin Terry Kayn Valkoisen koiran varjon, joka on ihana, ja aivan varmasti ainakin vanhimmat Don Rosan Aku Ankka -albumeista. Niitä ei vaan voi lukea liian usein. :)


3. Suosikkisarjani


Lapsuuslukemisten puolelta täytyy ehdottomasti mainita Merja Jalon Nummelan ponitalli -sarja! Heppahulluna haalin kirjastosta lähinnä vain aiheeseen sopivaa luettavaa (plus Viisikoita, Neiti etsiviä sekä Tarzaneita), enkä missään vaiheessa ollut oikein kiinnostunut varsinaisista tyttökirjoista. Ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) Montgomerynikin luin vasta blogin olemassaoloaikana!

Myöhemmin luetuista sarjoista läheisiä ovat ainakin Untinen-Auelin Maan lapset ja Gabaldonin Muukalainen. Oikeastaan tekisi mieli nimetä Charlainen Harrisin Sookie Stackhouse -sarja suosikiksi ihan vaan siitä ilosta, että sain vielä lähes kolmikymppisenä hullaantua kuin parempikin teini! Ihanaa! 8)

Mutta sitä en ole vielä lukenut läheskään kokonaan, ja jos nyt hullaantumisesta puhutaan niin sitä on kyllä eniten aiheuttanut David Eddings Garion-kirjoillaan, ja niistä vielä se jälkimmäinen, vauhdikkaampana ja mielenkiintoisempana pitämäni osuus eli Mallorean taru. Se pitää lukea (vieläkin) uudelleen.

4. Suosikkisarjani suosikkikirja


No miten niistä nyt muka voi valita? Enhän edes juurikaan muista mitä missäkin osassa tarkalleen ottaen tapahtuu. Äh. Sanotaan nyt vaikka että Murgojen kuningas, koska siinä viimein päästään sukeltamaan alueelle joka Belgarionin tarun aikaan oli suuri, salaperäinen, uhkaavan pahaenteinen paikka, ja löydetään sieltä hyvinkin yllättäviä asioita.

5 kommenttia:

 1. Winterson on hieno! En ole lukenut Intohimoa, mutta Ihoon kirjoitetun ja Oranges Are Not the Only Fruit.

  VastaaPoista
 2. Oo, olen juuri lukemassa Wintersonin majakanvartijaa ja mietinkin että pitää äkkiä etsiä käsiini muitakin hänen kirjojaan! Tämä siis ehdottomasti pääsee lukulistalleni... Venetsia on iiiihana paikka!

  VastaaPoista
 3. Eddimgs melkein pääsi munkin huhtikuun listoille, mutta sitten ymmärsin kuitenkin tuon sarjan vähän tahallisesti väärin ja laajemmin.

  VastaaPoista
 4. Belgarionin taru on aivan ihana, mutta jostain syystä Mallorean tarun lukeminen tökkii mulla aika pahasti. Olen lukenut Belgarionit jo joskus monen monta vuotta sitten ja silloin oli tarkoitus lukea myös Malloreat, mutta jämähdin kakkoskirjaan. Viime vuonna aloin lukemaan kirjoja aivan alusta, tavoitteenani tällä kertaa päästä aivan loppuun saakka, mutta olen TAAS jämähtänyt tuohon kakkoskirjaan. En käsitä!

  VastaaPoista
 5. Pienen mökin emäntä: Kumpaakaan noista en ole lukenut mutta jälkimmäinen odottaa hyllyssä!

  Elma Ilona: Majakanvartija on toinen toistaiseksi lukemani Winterson. En pitänyt yhtä paljon kuin Intohimosta, mutta kyllä siitäkin löytyi samankaltaisia juttuja joista tykkäsin.

  Mari A.: Blogien myötä on tullut huomattua sekin että Eddingsin fanejahan putkahtelee esiin enemmän kuin olisin aiemmin osannut kuvitellakaan! :)

  Janninna: Tässä se taas näkyy että makuja on niin erilaisia! :) Vaikka valitsinkin tuon kakkoskirjan suosikiksi vähän arpomalla ja hatarahkojen muistikuvien perusteella, niin silti muistelisin sen kohdalla päinvastoin ajatelleeni että jess, nyt päästään asiaan! :)

  VastaaPoista