lauantai 4. kesäkuuta 2011

Kesäisiä lukuhaaveita, puutarhaa ja pieni yllätysarvonta

Tänään oli sen verran kesäinen fiilis että aloin miettiä mitä olisi mukavaa lukea kesällä. Haalin hyllystäni allaolevan pinon, josta haluaisin saada luettua edes jotain. Olen nimittäin niin ailahtevainen lukija että vaikka suunnittelisin lukevani jonkin kirjan, saatan harhautua ihan muille teille. Voi siis käydä niinkin että luen aivan jotain muuta ja nämä jäävätkin välistä, mutta haluan esitellä pinoni silti, koska a) kirjapinot ovat kivoja, ja b) tämä toimikoon itselleni kirjojen keskellä haahuillessani muistutuksena siitä, että todellakin haluaisin lukea nämä hyvin pian! :)


Pinossa siis:
Maggie O´Farrell: The Vanishing Act of Esme Lennox
Tove Jansson: Kesäkirja
Lawrence Hill: The Book of Negroes
Daphne du Maurier: Rebekka
Christopher Priest: The Prestige
Marko Hautala: Itsevalaisevat
Anton Tšehov: Nainen ja sylikoira
Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max
Charlaine Harris: Definitely Dead
Andreï Makine: Ruhtinattaren rikos
Fred Vargas: Painu tiehesi ja pysy poissa
José Saramago: Oikukas kuolema
Timothy Findley: Ikuisen hämärän vaeltaja

Kesäkirja nyt ainakin pitää lukea!! Ruhtinattaren rikos edustaa kaikkia lukemattomia Makinen kirjoja, joista voin valita jonkin muunkin. Ja jos luen Charlaine Harrisia, jään todennäköisesti taas niin pahasti koukkuun että on pakko lukea monta osaa putkeen... :)

Kun nyt kerran olin pihalla kameran kanssa, teki mieli räpsiä vähän kuvia puutarhastakin. Oikeastaan vasta tänä keväänä olen tosissani innostunut puutarhanhoidosta ja tehnyt ensimmäisiä kunnon istutuksia (olemme siis asuneet tässä joulusta 2006 lähtien), joten toistaiseksi puutarha sisältää suurimmaksi osaksi vain puita ja nurmikkoa:


Satun kyllä rakastamaan puita, joten tämä tilanne ei ole ollenkaan huono! :) Mutta vähän monipuolisempaan maisemaan olisi kuitenkin tarkoitus pyrkiä. Koska perennoistani, liljoistani ja kärhöistäni ei toistaiseksi ole erityisen paljon kuvauksellista iloa, kuvasin sitten puita:

Vähän sentään löytyi kukkiakin kuvattavaksi:
Alppiruusut vielä odottelevat terassilla että ehtisin ne istuttaa.

Lopuksi pieni arvonta/tietokilpailu: pikku yllätyspalkinto lähtee sille joka ensimmäisenä tietää tai arvaa mitä alla olevassa kuvassa kasvaa! :)

21 kommenttia:

 1. Mahtava kirjapino! Odottelen innolla arvioita pinosta kesän mittaan :--)

  Hmm, en tiedä juuri mitään puutarhanhoidosta tai kasveista ja kukista, mutta veikkaan kuvassa olevan basilikaa kasvamassa! Sitä nimittäin on meidän ikkunalaudalla ja näyttää samalta :--D

  VastaaPoista
 2. Versoisiko tuossa auringonkukkia? En osaa sanoa. :)

  Ihania kesäkirjoja. Tove Janssonin Kesäkirja tosiaankin kuuluu lukea! Minun on tarkoituksena lukea Ruhtinattaren rikos joskus, koska se jäi kesken 2000-luvun alkupuolella. Ranskalaisen testamentin uudelleenluenta tämän vuoden helmikuussa(kohan se oli) vakuutti minut siitä, että Makine on mestari ja siksi Ruhtinattaren rikos täytyy lukea, se on minulla omanikin.

  VastaaPoista
 3. Itselläni on myös kesäfiilis kirjat menossa :) tulisi jo kesäloma että pääsisi täyspäiväisesti niistä nauttimaan..

  Minun veikkauseni on tomaatteja tai kirsikkatomaatteja, ihan vain siksi kun niitä minulla on itselläni kasvamassa..

  VastaaPoista
 4. Ei mitään hajua mitä kasvaa, mutta pitää tulla kehuamaan hienoja kuvia. Teidän puutarha oikein kutsuu telmimään... ja joskus kesällä on varmaan puun alla varjoisa lukunurkkaus?

  Lupaavan näköinen on kirjapinokin :-)

  VastaaPoista
 5. Ihanan metsäistä pihallasi, tykkään!

  Miksi kaikki taimet on vauvana saman näköisiä? Näyttää minusta vähän auringonkukalta, mutta veikkaan kuitenkin että avomaankurkku!

  VastaaPoista
 6. Minäkin veikkaan auringonkukkaa, samannäköisiä ovat linnut kiltisti kylväneet munkin kukkapenkkeihin!

  VastaaPoista
 7. Maija/kirjojen keskellä4. kesäkuuta 2011 klo 19.06

  Voi hitsi, minäkin veikkasin auringonkukkaa, mutta koska sitä on jo veikattu, niin en olisi ensimmäinen... Hmmm, kokeillaan siis vaikkapa äänestää papua :)

  Kirjapinot on tosiaankin kivoja ja tuossa sun pinossa on monta mielenkiintoista yksilöä!

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia! Rebekka on jännitävä kirja, mutta minulle synkän tunnelmansa takia enemmän syksy- tai talvikirja.

  VastaaPoista
 9. Kasvamassa voisi olla melkein mitä tahansa. Ensilehdet muistuttavat paljon toisiaan, joskin joissakin kasveissa on tyypillisimpiä oraita, kuten heinissä ja palkokasveissa. Minäkin olisin veikannut auringonkukkia, mutta koska sitä on jo veikattu moneen kertaan, keksin jotakin muuta. Olisiko siinä vaikka retiisiä :-)..?

  VastaaPoista
 10. Kivan oloisia kesäkirjoja pinossa! Minä tykkään suunnitella etukäteen kirjapinoja ja ns. lukujärjestystä, mutta olen myös vähän oikukas lukija ja saatankin ottaa seuraavaksi jotain ihan muuta.

  Monia hyviä jo veikattu, mutta sanonpa sitten vaikka krassia.

  VastaaPoista
 11. Auringonkukkia siinä tosiaan kasvaa, ja Katjahan sen ensimmäisenä osasi kertoa! :) Lähettäisitkö osoitteesi sähköpostiin? Tämä oli niin ex tempore kilpailu etten vielä itsekään oikein tiedä mitä palkinto tarkkaan ottaen sisältää, mutta se tulee kunhan ehtii. :)

  Laura: Vähän aikaa sitten omakin puutarhurointitietämykseni oli suunnilleen nolla, mutta koska halusin alkaa jotain istuttaa niin piti vaan alkaa lueskella puutarhalehtiä ja -kirjoja ja taimikauppojen mainoksia. :D Yllättävän nopeasti jonkinlainen käsitys on alkanut muotoutua, menestyksen saavuttaminen jää sitten vielä nähtäväksi...

  Katja: En ole lukenut Kesäkirjaa aiemmin (oikeastaan se on vasta blogeista tullut kunnolla tietoisuuteenikin) ja olin innoissani löytäessäni sen alesta syksyllä. Lukemisen säästin kuitenkin kesään! :) Makine on kolmen luetun kirjan perusteella vakuuttanut vahvasti, ja lukemattomiakin on kertynyt hyllyyn jo viisi.

  Katinka: Viime kesä opetti että nykytilanteessa, kun sekä mies että poika ovat lomalla jatkuvasti kotona, lukuaikaa on itse asiassa normaalia vähemmän! Lukumielessä mun ei siis kannata elokuista lomaani erityisemmin odottaa, mutta muuten se toki kelpaa! :)

  Booksy: Jos ensimmäisessä puutarhakuvassa kaartaa pian ruusupensaan ja männyn takaa vasemmalle, löytyy mukava paikka jota varjostavat iso paju ja pari puun mittaan kasvanutta orapihlajaa ja syreeniä. Ikävä kyllä hyttysetkin tapaavat tykätä kyseisestä paikasta! :)

  Ahmu: En pistäisi pahakseni jos olisi vielä joku enemmänkin metsäinen nurkkaus! :)

  Erja: Meillä on vissiin ahneita lintuja, kun ei niistä ainakin kolmestasadasta siemenkiloista joita olen jo ehtinyt talvien mittaan lintulaudalle kantaa, ole näköjään yhtäkään siementä liiennyt kylvettäväksi asti! :)

  Maija: Kirjapino on aina iloinen asia! :) Poikakin on ilmeisesti oppinut tämän, koska kasaa toisinaan hyllystäni pinon kirjoja ja käskee sitten ottamaan siitä kuvan. Kirjabloggarin jälkeläinen ilman pienintäkään epäilystä! ;)

  Pienen mökin emäntä: Mielikuvieni perusteella Rebekka on oikeastaan kyllä helppokin kuvitella syksy-/talvikirjaksi. Mutta ehkäpä sen luen silti, saa nyt sitten nähdä mihin oikein lopulta päädynkään!

  Hanna: Mielenkiintoisia veikkauksia on sadellut, mutta eipä ole kuituhamppuakaan! :)

  Paula: Aika saman näköisiähän nuo monet tosiaan ovat - toiseen pataan heittelin kolmen kukan siemeniä ja nyt en ole ihan varma että mitä kaikkea sen padan kasvustosta oikein voisin karsia rikkaruohoina...

  Susa: Tykkään myös suunnitella ainakin vähän, mutta sen olen huomannut että liian tarkkaan mun ei pidä sitä tehdä, koska silloin alkaa vaan ahdistaa eikä yhtään huvitakaan lukea sitä kirjaa minkä olin suunnitellut, koska siitä on tullut "pakollinen"! :)

  VastaaPoista
 12. Innostusta lukemiseen!---yhtä mahtava kirjapino on minullakin täällä!

  VastaaPoista
 13. Kirjapinot ovat ihania, ja minunkin todellakin pitäisi vihdoin lukea Kesäkirja! Mainitsin Rebekkan Totally British -haasteeni yhteydessä, mutten tainnut edes ymmärtää, että se on suomennettukin.. Itsevalaisevat on genressään minusta tosi hyvä!

  Ja sitten: miten teillä voi olla noin suuri, puistomainen piha?!? Aivan ihana. Minäkin rrrrraakastan puita!

  VastaaPoista
 14. Ihanaisia kesäpuukuvia ja hieno kirjapino! Minua kiinnostaisi lukea arvostelusi tuosta Prestigestä, koska oletan että se liittyy samannimiseen elokuvaan ja leffasta pidin todella paljon!

  (+ ihana pikku auringonkukka :)

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Marja-Leena: Mukavia lukuhetkiä sinullekin oman pinosi parissa! :)

  Karoliina: Rebekka oli ihan tuntematon nimi kunnes totesin sen tulevan brittiblogeissa vastaan vähän väliä. Tajusin myös vasta myöhemmin että se on suomennettu - ja vielä myöhemmin että du Maurieria on suomennettu enemmänkin!

  Suuren pihan saattaa saada aika helpostikin jos asuu pienellä paikkakunnalla kaukana pääkaupunkiseudusta. :)

  linnea: Kyllä, elokuva on tehty tuosta kirjasta ja olen sen myös nähnyt. Aika harvoin haluan lukea kirjaa enää elokuvan katsomisen jälkeen, mutta tässä tapauksessa juoni oli niin mutkikas etten muista miten se meni, joten tarina pystyy varmasti yllättämään toiseenkin kertaan! :)

  VastaaPoista
 17. Luin Rebekkan viime kesänä ja minulle se oli loistava kesäkirja, viilennystä helteeseen! Luin sen jopa perintöhyllystä, olikohan vuoden -46 painos tai jotain. (Hieman pölyisen oloinen toki). Ehdottomasti suositeltavaa kesälukemista. Minulle on myös suositeltu hänen kirjaansa Serkkuni Raakel. Pitänee lukea se tänä kesänä. Syksyllä luin Tapahtui eräänä päivänä.. mutta se ei oikein ollut mielenkiintoinen, vaan jotenkin omituisen naiivi. Du Maurierin kirjan pohjalta on muuten Hitchcockin Linnutkin tehty.

  VastaaPoista
 18. Muistinkin sun lukeneen pari du Maurieria! Hitchcock-yhteyteenkin olen jossain törmännyt mutta sen olin ihan unohtanut.

  VastaaPoista
 19. Satu, pinosi on nyt sellainen, että tunnsitan vain Rebekkan ja senkin leffana, joka tosin on hyvä.

  Näkisitpä minun kirjapinoni ja minä olen haaveillut vain haahuilevani vanhempien kirjojen parissa...

  Mukavaa suvea sinulle!

  VastaaPoista
 20. Vielä kun ehtisi näitä lukemaan, tuli nimittäin käytyä kirjastossa haalimassa toinen pino... ;)

  Ihanaa kesää sinullekin!

  VastaaPoista