torstai 2. kesäkuuta 2011

Muutama keskeytetty

Mainitaanpa nyt taas näitä kesken jääneitä, kun on muutama kertynyt:

Kuuntelin Kyllikki Villan Vanhan rouvan lokikirjaa äänikirjana - se oli kyllä kiinnostava mutta ko. formaatissa liian hidastempoinen makuuni. Luulen että olisin nauttinut siitä enemmän painettuna, ja ehkä siihen vielä sellaisena joskus palaankin.

Keskeytin seuraavankin äänikirjani: Ilkka Remeksen Itäveri jäi ensin roikkumaan viikon reissun vuoksi (kuuntelen siis äänikirjoja autossa) eikä sitten vaan ikinä tullut sitä päivää jolloin olisi huvittanut jatkaa. Siitä nyt ei välttämättä voi kirjaa syyttää, koska äänikirjafiilikseni oli muutenkin viikkokaupalla kadoksissa, teki mieli kuunnella vain musiikkia. Kunnes kirjaston hyllyssä tuli viimein vastaan se kaivattu ensimmäinen Potter! Nyt en malttaisi nousta autosta ollenkaan. :)


Viikonloppuna jätin vielä kesken yhden suuren blogisuosikin, Miina Supisen Apatosauruksen maan. Olin melkein varma että tulisin pitämään tästä, mutta kolmanneksen luettuani jouduin toteamaan etten ole saanut kirjasta irti juuri mitään. Höh ja pöh. No, niin se vain menee että kaikki kirjat eivät ole kaikkia varten! :)

5 kommenttia:

 1. Maija/kirjojen keskellä2. kesäkuuta 2011 klo 10.47

  Minulla on äänikirjoista huonoja muistoja. Ilmeisesti niiden laatu on nykyään parempi kuin ennen, ainakin toivon niin. Noin kymmenen vuotta sitten yritin kuunnella jotakin sen hetken suosikkia, mutta lukijalla oli niin monotoninen ääni, että kuuntelu oli yhtä tuskaa! Minkäänlaista tunnetta ei välittynyt missään vaiheessa. Jotenkin siitä lukijasta jäi niin pahat traumat, että suhtaudun suurella varauksella äänikirjoihin vieläkin :)

  Minäkään en oikein syttynyt Apatosauruksen maalle. En tiedä mikä sen jätti niin etäiseksi, mutta odotin paljon enemmän.

  VastaaPoista
 2. Suhtauduin myös pitkään äänikirjoihin suurella epäilyksellä, lähinnä siksi etten vain uskonut niiden oikein sopivan itselleni, mutta olen muuttanut mieleni sen jälkeen kun viimein kokeilin ja "löysin" ne viime syksynä. :) Monotonisuuteen en ole törmännyt - esim. tuota mainittua Potteria lukee Vesa Vierikko, joka ei tosiaankaan ole monotoninen. :) Kannattaa siis ainakin kokeilla, jos tuntuu että päivissäsi on sellaisia tilanteita joissa äänikirjan kuuntelu voisi olla paikallaan!

  Enpä oikein itsekään tiedä miksi tuo Apatosauruksen maa jätti niin kylmäksi, mutta niin siinä nyt vaan kävi!

  VastaaPoista
 3. Minulla on ongelmia äänikirjojen kanssa ylipäätään. Olipa niiden genre mikä hyvänsä, ne etenevät tuskaisen hitaasti. Vähän harmi, mutta painettu kirja on ainakin minun formaattini. :)

  VastaaPoista
 4. Otin just kirjastosta Apatosauruksen maan joskus luettavaksi. Olipa jännä kuulla, että sinulla se jäi kesken... nyt rupesi arveluttamaan, mutta eihän se auta kuin kokeilla :-)!

  VastaaPoista
 5. Katja: Ensimmäinen äänikirjakokeiluni Vanhus ja meri oli myös todella haukotuttava (vaikka siis olin pitänyt painetusta kirjasta hyvin paljon), mutta juoneltaan nopeatempoisempien kirjojen kohdalla ei ole ikinä tuntunut että luenta etenisi liian hitaasti. Enpä tiedä mistä tämä kokemusten ero johtuu? Ehkä olen normaalistikin hitaampi lukija kuin sinä?

  Paula: Apatosauruksen maata on kehuttu niin paljon että uskoisin todennäköisyyden olevan sen puolella että sinäkin pidät! :)

  VastaaPoista