tiistai 31. toukokuuta 2011

Elaine Clark McCarthy: Haukkamies

India saa kuulla kuolevansa pian ja etsiessään asioita joita vielä haluaa kokea hän lähtee vuorille lennättääkseen haukkoja. Nähdessään haukkametsästäjä Rhodrin hän löytää jotain minkä kokemisen ajatteli olevan aivan liian myöhäistä: intohimon. Kahden erakkoluonteisen rakkaustarina on lyhyt mutta kaunis ja kiihkeä.

Haukkamies on yksi niistä kirjoista jotka mainitsin helmikuisen Löytämisen ilo -jutun yhteydessä ostaneeni, ja ihan hyvä valinta se olikin. Vaikka tarinassa ei ehkä olekaan mitään kauhean erikoista, ja vähän kliseiseksikin sitä kai voisi moittia, niin kaunis se silti on ja luin sen mielelläni. Molemmista päähenkilöistä on helppoa pitää ja toivoa heidän onneaan. Kyllä Haukkamiestä voi nyyhkytarinavälipalan kaipuuseen suositella! :)

Ja haukat ovat tietysti kiehtovia. Tässä kohtaa haluaisin olla Indian paikalla:
"Mies siirtyi Indian taakse ja India kuuli, kunka naru humisi miehen singotessa houkuttimen ilmaan. Morgaine näki sen ja syöksähti lähelle maanpintaa vain nelisen metrin päähän Indian jaloista. Sitten haukka nousi syötille, ja India näki sen hehkuvien kullankeltaisten silmien tulevan melkein suoraan kohti ja tunsi sen siipien havinan, kun se kiisi vain muutaman sentin päässä hänen päästään. Hän naurahti ääneen silkasta ilosta."

Ensimmäinen lause: Miten kirkkaasti muistankaan ensimmäisen tapaamisemme nyt kun kaikki on ohi!

Englanninkielinen alkuteos: The Falconer (1996)


Ulkoasu: Mikäpä kanteen paremmin sopisikaan kuin haukka? Tykkään!

Kustantaja Otava 1996, suom. Marja Haapio, 173 s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti