lauantai 23. marraskuuta 2013

Kooste Kansakynttiläin kokoontumisajot -haasteesta

Maukka heitti pikkuisen vajaa vuosi sitten ilmoille tietokirjojen lukemiseen kannustavan lukuhaasteen. Lähdin mielelläni mukaan, koska monenlaisia tietokirjojakin on hyllyyni kertynyt vuoroaan odottamaan mutta ne useimmiten jäävät luettavaa valitessani kaunokirjojen jalkoihin. Haasteen deadline häämöttää kuun vaihteessa enkä taida enää enempään ehtiä, joten kerronpa mitä olen lukenut.

Vuoden aikana luin neljä tietokirjaksi laskettavaa teosta, ja sain siis suoritettua haasteen alimman eli Sytkäri-tason, johon vaadittiin kolme. Kiva että edes sen! :)


Ja ne neljähän ovat:

Esko Valtaoja: Kotona maailmankaikkeudessa (Luonnontieteet)
Magnus Londen: Maan ääriin (Matkat)
Kaisa Neimala & Jarmo Papinniemi: Aloittamisen taito (Kirjallisuustiede)
Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Rivien välissä - kirjablogikirja (Kirjallisuustiede)


Hyviä ja kiinnostavia lukukokemuksia koko joukko! Kotona maailmankaikkeudessa oli kaikkine ajatuksineen kunnon tajunnanlaajentaja, Maan ääriin kuljetti mieltäni kovasti kiehtovaan Siperiaan ja kirjallisuudesta ja kirjablogeista oli luonnollisesti mukavaa lukea. :) Varsinkin kaksi ensimmäistä myös opettivat uutta esimerkiksi elämän mahdollisuuksista avaruudessa sekä Venäjän ja Neuvostoliiton historiasta. Kiitokset Maukalle haasteesta!

6 kommenttia:

 1. Aloittamisen taito vaikuttaa kiinnostavalta, otanpa vinkin talteen. Tietokirjoja luen tosi vähän, yksi sattuu juuri olemaan työn alla ja koetan pinnistää sen loppuun. Sen verran on jo tullut kahlattua sitä läpi, ettei viitsi enää oikein keskenkään jättää. Mutta luulen, että tietokirjakiintiöni on sen myötä vähäksi aikaa taas täynnä. :)

  VastaaPoista
 2. Aloittamisen taito sopii loistavasti luettavaksi pikkuhiljaa muiden kirjojen rinnalla. :)

  VastaaPoista
 3. Hauskaa, että löysit elämyksiä haasteen parissa! ^__^ Ja kiitos itsellesi koontipostauksesta. Oih, tuo Kotona maailmankaikkeudessa on odottanut lukuvuoroaan omassakin hyllyssäni jo pitkään, en KÄSITÄ, miten sitä ei tämän "teemavuoden" aikana tullut luettua...

  VastaaPoista
 4. Kannattaa kyllä lukea! Sen jäljiltä on tullut hankittua hyllyyn pari muutakin Valtaojaa, katsotaan kuinka kauan ne sitten joutuvat odottelemaan... :)

  VastaaPoista
 5. Jos jonkun tietokirjan lukemattomuus kaihertaa mieltä, niin se on ehdottomasti Valtaojan Kaiken käsikirja. Noo, ehkä joku päivä!

  VastaaPoista
 6. Samainen Kaiken käsikirja on mullakin odottamassa. Kunhan tässä tosiaan joskus ehtii... :)

  VastaaPoista