sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Seinäjoen ensimmäiset kirjamessut

Seinäjoella on vietetty tänä viikonloppuna kirjamessuja, ja samassa yhteydessä myös herkku- sekä viini- ja olutmessuja. Kävin paikalla sekä perjantaina että lauantaina (Kiitos lipusta E-P:n Pytinki Oy:lle!) ja mukavaa oli. Messuvieraan kannalta oli toki kiva juttu että kaikkea sai katsella ilman tungosta, mutta muuten väkeä olisi kyllä saanut olla enemmänkin - ja mikä ettei myös myyjiä varsinkin kustantamoiden puolelta. Toivottavasti suosio oli kuitenkin riittävää siihen että ensi vuonna päästäisiin ottamaan uusiksi.

Perjantaina kuuntelin kirjastolaisten Jaana Savelan ja Hannele Puhtimäen puolituntisen aiheesta Kirjan kannet auki - Kirjavinkkejä aikuisille. Vinkattavana oli tällainen lista:


Vinkkarit osasivat kyllä asiansa, koska alkoi tehdä mieli lukea lähes nuo kaikki! Vähintäänkin niminä kyllä olivatkin tuttuja, mutta vain Nälkävuoden olen lukenut. Välimatka on vuoroaan odottamassa.

Tässä vaiheessa täytyy harmitella sitä etten tullut ottaneeksi messuilla ollenkaan kuvia! Aina mulle käy näin kaikissa juhlissakin, en vain muista ottaa kameraa esille. No, onneksi yhden oleellisimmista seikoista eli kirjasaaliin voi kuvata kotonakin ja tarjota samalla kummastelun aihetta naapureille ja ohikulkijoille, jotka saavat miettiä että mitähän tuo pösilö taas tuolla lumihangessa kyykkii... ;) Mutta ennen kirjapinokuvaa selostus lopuista messukokemuksista:

Perjantaina myös kiertelin suurimman osan kirjamyyntipöydistä ja tein löytöjä niin uusina kuin käytettyinäkin. Juttelin hetken David Mitchellistä Sammakko-kustantamon edustajan kanssa ja kuulin että keväällä ilmestyy käännös kirjasta The Thousand Autumns of Jacob de Zoet. Kiinnostavaa! Päivän päätteeksi kävin viinimessujen puolella katsomassa hypnotisoinnilla ja "ajatustenluvulla" hämmästyttäneen Noora Karman esityksen, joka kieltämättä oli näkemisen arvoinen.

Messuille oli ystävällisesti järjestetty kirjabloggareita varten oma tietokoneella varustettu sohvaryhmä. Livebloggaamiseen ei tainnut kukaan innostua, mutta treffasinpa bloggaajapisteessä lauantaina Maijan, Kirsin, Booksyn ja Niinan. Oli oikein mukavaa tavata! Jonna ja Marilekin olivat messuilemassa, mutta heihin en ainakaan tietääkseni törmännyt. :) Kollegojen kanssa jutustelun jälkeen onnistuin tekemään vielä muutaman kirjalöydön, kävin hakemassa hieman evästä herkkupuolelta ja lähdin kotiin hiplaamaan kirjapinoani, joka näyttää tältä:


Tarkemmin taidan palata näihinkin sitten kun teen taas kuun vaihteessa päivityksen kirjanhamstraustilanteeseeni. :)
Oma kirjamessuneitsyyteni meni tänä syksynä Turussa. Helsinkiin en tullut lähteneeksi mutta kyllähän nälkä kasvaa syödessä... Ei siis muuta kuin odottelemaan huhtikuuta ja Tampereen ja Vaasan messuja. Molemmat harmi kyllä järjestetään samana viikonloppuna (viikolla 15) joten taidan joutua valitsemaan, mutta edes toisille aion päästä!

6 kommenttia:

 1. Oli kiva tavata! :)

  Sulla on ihan komea messusaalis tuossa, hyvä hyvä.

  Kävin eilen kurkkaamassa Vaasan messujen alustavaa esitettä ja siinä oli varattu kirja-alueelle seitsemän paikkaa, joten ei ihan kauhean hyvältä vaikuttanut. Toivottavasti kirjat saisivat enemmän tilaa, niin voisin ehkä käväistä noillakin messuilla.

  VastaaPoista
 2. Niin oli! :)

  Hyvä tietää noista Vaasan messuista ettei ainakaan liikoja odota, en sen tarkemmin vielä itse ehtinyt asiaa tutkailemaan.

  VastaaPoista
 3. Oli tosiaan mukava tavata!

  Järjestetäänkin ensi syksynä kimppakyyti Helsingin messuille. Jos saa autoon kolme, on se jo junalippuja selvästi halvempaa. :D

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! :D

  VastaaPoista
 5. Voi että minua ilahduttaa aina kun näen jonkun ostaneen Winmanin Kanikirjan <3

  Mukavankuuloiset messut.

  VastaaPoista
 6. On se jo jonkin aikaa ollutkin ostoslistalla, nytpä tuli sopivasti vastaan! :)

  VastaaPoista