tiistai 24. elokuuta 2010

Charlaine Harris: Living Dead in Dallas, Club Dead, Dead to the World

Ihan hyvä että hyllyssäni oli vain nämä kolme Dead Until Darkin jatko-osaa valmiina, muuten olisin varmaan lukenut loputkin putkeen ja unohtanut syödä ja nukkua pahan koukutuksen vuoksi! :)

Sarjoihin kuuluvien kirjojen juonia on välillä hankalaa selittää ilman että spoilaa samalla aiempia osia, joten mainitsen vain että Sookie mm. pelastaa pulassa olevia vampyyreja, kärsii parisuhdeongelmista ja tutustuu uusiin yliluonnollisiin olentoihin. Ja koska tämä sarja, kirjoina tai tv-versiona, putkahtelee nykyään esiin sellaista tahtia että asiasta kiinnostumattomia alkaa kenties kyllästyttää, jätän tämän tekstin lyhyeksi - mainitsinhan jo olevani koukussa, joten ei mielipiteistäni sen enempää! :)
(Blogger taitaa nyt heitellä kuvia ja tekstiä ihan mihin sattuu mutta menkööt, en ehdi nyt tapella...)

Ensimmäiset lauseet: Andy Bellefleur was as drunk as a skunk.

Bill was hunched over the computer when I let myself in his house.

I found the note taped to my door when I got home from work.

Kustantaja Gollancz 2009/2009/2009/, 279/274/321 s.

4 kommenttia:

 1. Kyllä, näihin jää koukkuun - enkä edes oikein ymmärrä miksi. Eiväthän ne ole mitään suurta klassikkokirjallisuutta (?) Ehkäpä kyse on äärimmäisestä viihdyttävyydestä ? Joka tapauksessa, olen lukenut ne kaikki ja olen tyytyväinen, että majailevat siskon hyllyssä eikä meillä.

  VastaaPoista
 2. Uskoisin, että syynä on sopiva yhdistelmä vauhdikkuutta, ihmissuhdeasioita, kiinnostavia henkilöitä, yliluonnollisuuksien herättämää mielenkiintoa jne... Eipä Harris tule tosiaan koskaan saamaan Nobelin palkintoa mutta ei sillä väliä, kaikelle on paikkansa! :)

  VastaaPoista
 3. Voi Satsuma, et ole ainoa joka on koukuttunut. Varasin ihan uteliaisuuttani muutaman kirjan kirjastosta ja nyt olen "joutunut" ostamaan jo melkein koko sarjan.

  Ihan käsittämättömän viihdyttävää, koukuttavaa ja hauskaa. Ja outoa. Just mulle sopiva :)

  VastaaPoista
 4. Haa, enpäs ole ollenkaan yllättynyt siitä että sulle on käynyt samoin! :D

  VastaaPoista