sunnuntai 28. elokuuta 2011

Syksyn kirjoista

Olen kyllä katsellut kustantamoiden syyskatalogeja himoiten jo silloin kun ensimmäiset ilmestyivät mutta en ole tullut kirjoittaneeksi aiheesta mitään. Jospa nyt muiden innoittaman listaisin minäkin ne omat tärppini! Sitä en sitten tiedä montako uutuutta ehdin syksyllä lukea, mutta lukulistalle nämä joka tapauksessa menevät ja luen "sitten joskus" :)

Katalogeissa esiintyi kyllä sellaisiakin kiinnostavia kirjailijoita, joita en ole tässä maininnut, kuten vaikkapa Paul Auster ja Lionel Shiver. Heidän tuotantoonsa en ole ehtinyt tutustua vielä ollenkaan ja ajattelin aloittaa jostain muusta kuin nyt ilmestyvistä uutuuksista. Muutenkin otin määrää hillitäkseni mukaan vain sellaisia kirjoja jotka herättivät ihan välittömän kiinnostuksen. Blogiarvioiden perusteella kiinnostun sitten todennäköisesti vielä noin kolmestakymmenestä muusta! :)

Gummerus
Chris Cleave: Little Been tarina
Kamila Shamsie: Kartanpiirtäjä
Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka
John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen

Tammi
Risto Isomäki: Con rit
Marja Leena Virtanen: Kirjeitä kiven alle
Viivi Luik: Varjoteatteri
Joe Hill: Sarvet
Stephen King: Kuvun alla
Jacques Bonnet: Kirjaston henget

Otava
Kristina Carlson: William N. Päiväkirja
David Grossman: Sinne missä maa päättyy
Julie Orringer: Näkymätön silta

WSOY
Mari Saat: Lasnamäen lunastaja

Atena
Mia Vänskä: Saattaja

Like
Hal Duncan: Pako helvetistä!

Avain
David Eagleman: Tarinoita tuonpuoleisista
Annelies Verbeke: Kalanpelastaja

Karisto
Kariston listoilta täytyy mainita China Miévillen Toiset, jonka olen lukenut englanniksi. Kiinnostava tapaus - edelleenkin vain kummastelen sen määrittelemistä fantasiaksi.

2 kommenttia:

  1. Listaltasi löytyy muutamia samoja, joista minäkin olen kovasti kiinnostunut! Tällä hetkellä minulla on kesken Vänskän Saattaja, on vaikuttanut oikein hyvältä. Muutama siitä onkin jo ehtinyt blogata, mutta eihän niitä uskalla mennä vielä lukemaan :D

    VastaaPoista
  2. Tuo Saattaja tuntuu nyt kyllä olevan mulle yksi listan kuumimmista nimistä. Pitäisköhän oikein varata se kirjastosta... :)

    VastaaPoista