tiistai 18. lokakuuta 2011

24-Hour Read-a-Thon

Taas näitä enkkubloggareiden ideoita. :) Olen jo ties kuinka monta kertaa meinannut esitellä erään tapahtuman joka aina ehtii mennä ohi ennen kuin saan aikaiseksi siitä kertoa, mutta nyt en päästä sitä karkuun! Kyseessä on vuonna 2007 alkanut, nykyään kahdesti vuodessa järjestettävä Dewey's 24-Hour Read-a-Thon.Tämän 24 tuntia kestävän kirjablogitapahtuman aikana on pääasiassa tarkoitus lukea mahdollisimman paljon. Monet myös tekevät välillä blogeihinsa päivityksiä siitä, paljonko ovat lukeneet, ja osallistuvat tietyissä blogeissa järjestettäviin pieniin kirja-aiheisiin haasteisiin. Tapahtuman aikana tuohon linkittämääni blogiin ilmestyy tunnin välein päivityksiä, joissa kerrotaan mitä juuri sillä tunnilla tapahtuu. Mukaan voi ilmoittautua myös cheerleaderiksi, joka käy kannustamassa lukijoita heidän blogeissaan. :) Useimmat joutuvat välillä nukkumaan tai tekemään jotain muuta mukamas välttämätöntä, mutta aina löytyy niitäkin jotka pysyvät hereillä koko 24 tuntia, lukien käytännössä lähes koko ajan. Tosilukijat tekevät eväät etukäteen valmiiksi ja pistävät oven lukkoon ja puhelimen kiinni. ;)

Tämän syksyn Read-a-Thon järjestetään tämän viikon lopulla, ja se alkaa lauantaina Suomen aikaa kolmelta iltapäivällä. Vielä ehdit hyvin mukaan! :) Harmikseni olen itse aina joutunut tyytymään vain olemaan hengessä mukana, seuraten välillä muiden etenemistä. Pitäisi lähettää mies ja poika jonnekin pois tieltä, että voisin ihan oikeasti keskittyä asiaan, ja tällä kertaa taidan kaiken lisäksi viettää aika suuren osan lauantaipäivästä ylitöissä. Mutta kyllä minäkin vielä joskus! :)

12 kommenttia:

 1. Huh, kuulostaa kyllä jo aika maaniselta lukemiselta. :D Mutta mielenkiintoinen idea. Kiva kun toit sen esille, en ollut moisesta kuullutkaan.

  VastaaPoista
 2. Hurja idea, ihan mielenkiintoinenkin... Kiva kun kerroit, aina näemmä oppii uutta!

  VastaaPoista
 3. Olispa mieletön tempaus! Mutta täälläkin käytännössä mahdotona, kun on näitä velvollisuuksiakin sekä loppumaton unentarve :/ (Jos pääsisin mummulaan pariksi päiväksi ilman lapsia, niin siellä tämä saattaisi onnistuakin: ruokaa ei tarvitsisi laittaa itse, ainoastaan pysytellä hereillä ja lukea. Tahtoisin kokeilla!)

  Mutta vaikka en itse vuorokaudenympäri pystykään lukemaan, aion yrittää lukea lauantaina vähän intensiivisemmin kuin tavallisesti. Jos muistan :)

  VastaaPoista
 4. Aika maanista tosiaan! :)

  Vaikka tuosta tekstistäni saattaa saada käsityksen että mukana täytyy olla sataprosenttisesti, niin asia ei suinkaan niin ole vaan osallistua voi myös "osa-aikaisesti", ihan sen oman ehtimisen ja jaksamisen mukaan. Kyllä taitaisin itsekin joutua välillä pitkille torkuille, vaikka muuten vapaa-aikaa tämän suorittamiseen olisikin... :)

  VastaaPoista
 5. Tuohan olisi oikein unelmisen täyttymys, mutta tosiaan valitettavasti muu perhe ei varmaankaan kovinkaan innoissaan antaisi äidille unielmien täyttymystä.

  VastaaPoista
 6. Voi mitä maanisia väristyksiä tuo idea aiheutti :D

  Olisi ihana lukea koko vuorokausi, mutta minullakin idea kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Ehkä sitten joskus ;)

  VastaaPoista
 7. Tulin vielä kommentoimaan, että minä valvoin ulkona lukien yhden yön alkukesästä. Se oli ihanaa! Oikeasti: niin pieni juttu, silti niin suuri elämys. Mutta olin ihan sekaisin, kun aamuun päästiin, vaikka torkuinkin välillä! Sen kokemuksen perusteella en ihan heti lähtisi kokeilemaan, miltä tuntuu lukea kokonaisen vuorokausi, kun puolikaskin oli ainakin yöaikaan aika rankka kokemus ihanuudestaan huolimatta.

  VastaaPoista
 8. En minäkään ole tuosta ennen kuullut. Kuulostaa hauskalta tapahtumalta. En tosin taida voida minäkään osallistua, kun on kaikkea muuta ohjelmaa viikonlopuksi.

  VastaaPoista
 9. Oi mikä idea! Mut on aina niin helppo houkutella tällaisiin mukaan! Jos ei olisi lasta niin varmasti ottaisin osaa. Ehkä ensi vuonna voin lykätä lapsen just tohon aikaan jonnekin vieraisille ;-)

  VastaaPoista
 10. Seuraava järjestetään sitten huhtikuussa, tarkempi päivämäärä ilmoitetaan tuolla tapahtuman blogissa jossain vaiheessa, kunhan tämänkertainen read-a-thon saadaan pakettiin. Eli merkki kalenteriin ja varaamaan lastenhoitajaa! ;)

  Jennin yölukeminen kuulostaa kyllä hienolta kokemukselta!!

  VastaaPoista
 11. Tämä on tosi hauska! Lähden joskus vielä mukaan, ihan varmasti. Nyt olemme menossa anoppilaan myöhäisiin rapujuhliin noin puoleksi vuorokaudeksi juuri haasteen käynnistyessä, joten osui huonoon aikaan minulle. Ehkä sitten huhtikuussa!

  VastaaPoista
 12. Kyllä tässä nyt täytyy alkaa itsekin kehitellä jotain suunnitelmaa! :D

  VastaaPoista