torstai 20. lokakuuta 2011

L.O.K.Ä.R.J.J.L.

Operaatio Lue Omat Kirjasi Äläkä Raahaa Jatkuvasti Jostain Lisää alkakoon - ensi töikseni tein niistä lukemattomista listan omalle välilehdelleen. :) En suinkaan aio kokonaan lopettaa sen kummemmin kirjojen ostamista kuin kirjaston käyttöäkään - niin kuin muka pystyisin, hahhah - mutta tavoitteena kuitenkin on että tuo lista viimein lähtisi lyhenemään pitenemisen sijaan. En ole vielä päättänyt mitään tarkempia lukemia, mutta siihen palaan ehkä viimeistään vuodenvaihteessa...

15 kommenttia:

 1. Tässä olisi itsellenikin oivallinen haaste vaikkapa ensi vuodeksi...

  VastaaPoista
 2. Moinen projekti olisi tarpeen täälläkin. Mutta väsähdin jo pelkästä ajatuksesta, että pitäisi listata kaikki ne lukemattomat ;)

  Tänään kävin kirjastossa, enkä edes vilkaissut uutuushyllyjä! Tosin lainasin harrastuskirjoja sylillisen, mutta nehän on ihan eri asia kuin romaanit...

  VastaaPoista
 3. Jeps mulla on sama meneillää.. Se ei vaa oikeen edisty, koska päädyn raahaamaan kirjoja muualta lisää :/

  VastaaPoista
 4. Ei. Ei, ei. En osallistu ollenkaan....

  Nick Hornbyn arvovaltaisella tuella olen päättänyt että kirjojen raahaminen sieltä ja täältä kotiin on Hyvä Asia. Suuren määrän lukemattomia kirjoja voi tulkita bufferiksi, eristäväksi kerrokseksi kylmää maailmaa vastaan... sitä ei ole pakko pitää tekemättömänä työnä tai suorittamattomana urakkana! :-)

  (Olen tosi iloinen että löysin tämän filosofian sopivasti ennen kirjamessuja, säästyn paljolta syyllisyydeltä!)

  VastaaPoista
 5. Mission impossible! :D lykkyä tykö

  VastaaPoista
 6. Samaa minäkin olen suunnitellut, mutta onneksi Booksy jakoi Hornbyn ilosanomaa. Voin jatkossakin kerätä omaa kirjastoa "sadepäivän varalle" :)

  VastaaPoista
 7. Tähän en kykene parhaalla tahdollakaan :) Siitäkin huolimatta, että tämä juuri olisi se, mitä pitäisi. Olen huono pitämään ja hyvä menemään fiilispohjalta...

  VastaaPoista
 8. Haahaa, itselläni tällainen operaatio on käynnissä ja no... hyvinhän se sujuu. Enää kaksi kirjaa jäljellä! Siis listassa, jota en ole päivittänyt lukuisten kirjahankintojen jälkeen. Mutta sitten voi toki aina aloittaa alusta ;D

  VastaaPoista
 9. Lykkyä tykö! :-D Minä en voi olla ilman kirjastoa.

  VastaaPoista
 10. Morre: Sitten vain aloittamaan henkistä valmistautumista! ;)

  Maija: Listaaminen kävi nyt kätevästi, kun olin hiljattain järjestänyt kaunokirjani aakkosjärjestykseen, luetut ja lukemattomat erikseen. :)

  ANNI: En nyt ole vielä ihan vakuuttunut omastakaan edistymisestäni, mutta aina voi yrittää... :D

  Booksy: Ehei, en suinkaan pidä lukematonta kiinnostavien kirjojen pinoa suorittamatomana urakkana vaan aivan fantastisen ihanana asiana, ja olen erittäin iloinen siitä että nuo kirjat ovat tuossa. :) Ainut seikka minkä vuoksi asia vähänkään vaivaa mieltäni, on se että vaikka ne kirjat ovat siinä käden ulottuvilla ja haluaisin lukea lähes jokaisen niistä saman tien, niin suurin osa joutuu silti odottamaan vuoroaan ties kuinka kauan - koska en nyt vaan voi lukea kaikkia yhtä aikaa! :) Ja ne ovat ansainneet vuoronsa, siksi siis yritän jättää edes kirjaston kaunokirjat suunnilleen rauhaan... Puskuria pitää olla, mutta kyllä mulle vähempikin riittää. Alle sadassa kun edes pysyisi... :)

  Emilie: Saattaa olla! :D

  Villasukka kirjahyllyssä: Melkoinen monsuunikausi saisi tulla ennen kuin multakin tuo sadepäivän lukeminen loppuisi kesken... ;)

  Valkoinen kirahvi: No niinpä, mä olen ainakin todella huono pitäytymään minkäänlaisissa lukusuunnitelmissa...

  Katri: Oikeastaan sainkin inspiraation tähän eilen katsellessani sun enimmäkseen yliviivattua listaasi! :)

  Paula: No en minäkään, en enää kun olen useamman vuoden jälkeen taas päässyt kiinni kirjaston käytön ihanuuteen!! Ja koska haluan edelleen kuunnella äänikirjoja, niitä on vähän niin kuin pakkokin hakea kirjastosta, ja kyllähän nyt lapsen kanssakin pitää siellä käydä, joten kiusauksia tulee varmasti riittämään... :) Mistähän saisi sellaisen laitteen joka läpsäisee naamaan jos menee liian lähelle kaunokirjallisuushyllyä??

  VastaaPoista
 11. Minä niin rakastan listoja, ja olen keväällä listannutkin oman hyllyni lukemattomat kirjat. Niitä nyt vain tulee aika järkyttävän monen kappaleen kuukausivauhtia koko ajan lisää, joten lista on jo auttamattoman vanhentunut.

  Silloin harvoin, kun minulla ei ole ollut (iloisena) työvelvollisuutena lukea uutuuksia tai muuten määrättyjä teoksia, olen aina käynyt innolla kirjahyllyni kimppuun. Jopa aakkosjärjestyksessä, sillä pidän järjestyksestä joissakin asioissa. :) Mutta nyt sekä työtilanne että bloggaaminen aiheuttavat sen, että aion lukea pääasiassa uutuuksia jatkossakin. Tykkään silti hirveästi tästä ideasta ja jään seuraamaan edistymistäsi. :)

  VastaaPoista
 12. Minua tämä hymyilytti, koska olen juuri tuollainen, että raahaan kotiin kirjoja kirjastosta, bookcrossing-tapaamisista, kirjakaupoista, kierrätyskärryistä ja ties mistä, vaikka omassakin hyllyssäni on kirjoja, joita en ole vielä lukenut.

  Aion nyt ensin lukea nuo nurkkiin kasautuneet bookcrossing-kirjat, ehkä sitten joskus...

  VastaaPoista
 13. Voih, tietokone tilttasi ja palautuu miehen kaverilta huollosta näillä näkymin perjantaina. Koetan pysyä kännykän kautta suunnilleen selvillä siitä mitä blogeissa tapahtuu mutta ei tällä ei-niin-älypuhelimella varmaan kommentointiin jaksa kauheasti panostaa. :) Arvontakin saa lisäaikaa siihen asti kun pääsen taas koneen ääreen. Positiivisesti ajatellen: ehkä ehdin ensi viikolla jopa lukea kun en voi notkua netissä! ;) Karoliina ja Annika, kiitos kommenteista - palaan vastailemaan...

  VastaaPoista
 14. Minäkin olen vastaavaa haastetta miettinyt ja listasinkin jo blogini Hyllyssä odottavia-välilehden taakse oman hyllyni lukemattomia aarteita. Kirjastosta tulee vain lainattua aina jotain ja ne haluaa palauttaa ajoissa, eli suosin niitä. Oman voi ottaa mukaan vaikka matkalle.

  VastaaPoista
 15. Karoliina: Kun nyt olen juuri järjestänyt hyllyni aakkosittain niin on myös käynyt mielessä että voisi lukeakin aakkosittain, mutta olen kyllä sen verran haahuileva kijavalinnoissani etten oikein tiedä mahtaisiko sellainen onnistua... :)

  Annika: Niinpä, miten niitä kirjoja kertyykin joka paikasta? Mutta parempi liian paljon (onko sellaista?) kuin liian vähän! ;)

  Nafisan: Monenlaista mielenkiintoista näyttää olevan sunkin listallasi! Juuri nyt mulla on kirjastosta lainassa vain Anna Karenina ja tuo Brownin äänikirja, ja elättelen toiveita että onnistuisin pääsemään edes vähäksi aikaa siitä kainauskierteestä irti... :)

  VastaaPoista