perjantai 23. maaliskuuta 2012

Kesäinen uusintakierros

Ehkä vähän aikaista, mutta äkkiä se kesä sieltä taitaa lopulta tulla ja saanpahan ainakin tuon lukulistan tähän itselleni muistiin... :)

Jenni kyseli vähän aikaa sitten kirjojen uudelleenlukemisesta ja lukutraditioista. Vastasin, että aiemmin luin kyllä kirjoja uudelleen mutta nykyään kaikkien blogeista vyöryvien vinkkien alla vain haaveilen sellaiseen ehtimisestä. Mutta kai uudelleenlukemiseen pätee sama kuin lukemiseen yleensä: jos sitä haluaa tehdä, aika on vain otettava jostain, pois joltain muulta tekemiseltä. Senpä vuoksi alkoikin itää ajatus varastaa vähän aikaa uusilta kirjoilta vanhoille tutuille ja omistaa yksi kesäkuukausi uudelleenlukemiselle.

Hyllyssäni on kyllä montakin kirjaa jotka haluaisin lukea uudelleen, mutta alla olevaan listaan ovat päätyneet ne jotka kaikkein eniten haluaisin lukea lähitulevaisuudessa. Muutama blogiaikana luettu kirjakin yritti tunkea mukaan mutta en vielä huolinut. Ehkä ensi kesänä tai sitä seuraavana - tästä nimittäin voisi tulla oma lukutraditioni! En ole vielä päättänyt olisiko heinä- vai elokuu tällä kertaa sopivampi, mutta oli kumpi vain, silloin valitsen luettavani näistä:


Kuvasta puuttuu Alkumetsä joka ilmaantunee postilaatikkoon ensi viikolla.

Nämä ovat vain niin hyviä että haluan hypätä tarinaan uudelleen.
Stephen King: Kuoleman käytävä
Jeff Long: Vuosi nolla
Yann Martel: Piin elämä
Albert Sánchez Piñol: Kylmä iho
Connie Willis: Tuomiopäivän kirja

Tästä en muista mitään, siis oikeasti yhtään mitään, mutta jostain on silti peräisin sellainen tunne että tämä oli hyvä. Asia on syytä tarkastaa!
Renate Dorrestein: Kivisydän


Näihin rakastuin kymmenisen vuotta sitten, nyt ajattelin uskaltautua kokeilemaan vieläkö olen samaa mieltä.
Karel G. van Loon: Rakkauden hedelmä
Richard Mason: Meren huoneissa

Toistaiseksi ainut kirja, jonka olen kerran hyllystäni poistettuani hankkinut uudelleen. Luettu samoihin aikoihin kuin edellämainitut, silloin en niin ihastunut mutta nyt kalvaa epäilys että saattaisinkin olla nykyään eri mieltä.
Jane Mendelsohn: Minä olin Amelia Earhart

Edelleen samaa ikäluokkaa oleva lukukokemus, jonka tunnelma on jäänyt mieleen. Haluan kokea sen uudestaan!
Robert Holdstock: Alkumetsä

Koska sattuu nyt muuten vain huvittamaan.
Susanna Clarke: Jonathan Strange & herra Norrell
Anna Gavalda: Kunpa joku odottaisi minua jossakin
Tim Krabbé: Jäljettömiin
Ben Rice: Pobby ja Dingan
Susan Vreeland: Sininen neito
Bernard Werber: Muurahaiset

Siis kuusitoista kirjaa. Kaikkiin en tietenkään ehdi mutta onpahan valinnanvaraa, minä ja liian tiukat lukulistat kun sovimme huonosti yhteen. Mukana on kyllä monta lyhyttäkin kirjaa, peräti viidessä on alle 200 sivua. Vaikka määrä ei toki korvaa laatua niin tekisi silti mieli lukea mahdollisimman monta, voi siis olla että keskityn lyhyempiin, jolloin ainakin pisimmät tiiliskivet Willis ja Clarke jäävät väliin. Mutta katsotaan!

Vaikken nyt olekaan tekemässä tästä mitään varsinaista "virallista" haastetta, niin olisihan se hauskaa jos joku muukin innostuisi suunnittelemaan vastaavaa. Ajankohta ja mittakaava ovat luonnollisesti räätälöitävissä ihan itselle sopiviksi! :)

10 kommenttia:

 1. Olen lukenut noista Poppy ja Dinganin, Jäljettömiin, Minä olin Amelia Earhartin, Tuomiopäivän kirjan sekä Kuoleman käytävänä. Ja kaikki lukisin mielelläni uudestaan :)

  VastaaPoista
 2. Oikeastaan tekisi jo mieli ruveta lukemaan, mutta jos nyt kuitenkin odottelen sinne kesään asti! :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin pidin paljon Meren huoneista kymmenisen vuotta sitten, mutta kirjaa uudelleen lukematta päätin, etten tykkää enää ja laitoin kirjan kiertoon :). Anna Gavaldan mininovellikokoelman sen sijaan haluaisin lukea uudelleen!

  VastaaPoista
 4. Vähän muakin epäilyttää tuo Meren huoneissa, Rakkauden hedelmän suhteen olen optimistisempi. Saa nähdä! :)

  VastaaPoista
 5. Gavalda, Clarke ja etenkin Martel kuuluvat kyllä omiinkin suosikkeihini. Eniten tekisi munkin mieli lukea tuo Piin elämä uudestaan. Ah ja voi, kun sais gradun pois alta...

  VastaaPoista
 6. Nuo ovat kyllä huippuja! Ja ihan samat haaveet päättötyön suhteen... :)

  VastaaPoista
 7. Kingin kuoleman käytävä on kyllä loistava, sekä kirjana että elokuvana!

  Minä en ole vielä ehtinyt suunnitella kesälukemisia, taidan mennä ihan fiilispohjalta :)

  VastaaPoista
 8. Joo, elokuva on hieno myös! Kirjan olen jo lukenutkin useampaan kertaan. Sen kanssa on tavannut käydä niin että jos olen päästänyt itseni lukemaan ensimmäisen sivun, en ole enää malttanut lopettaa! :D

  Olen todella huono pysymään minkäänlaisissa lukusuunnitelmissa, mutta tämän kyllä haluan íhan oikeasti toteuttaa.

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa mukavalta ajatukselta tuo oma tuleva lukutraditiosi:)

  Kesäkirjoistasi olen lukenut Tuomiopäivän kirjan, ja tykkäsin valtavasti. Jopa niin paljon, että tiedän haluavani lukea sen vielä joku päivä uudelleen.

  Meren huoneissa puolestaan odottelee minua omassa kirjahyllyssäni. Hankin sen jo viime keväänä, mutta en ole vieläkään saanut luettua.

  VastaaPoista
 10. Uskon että mulla tulee olemaan erittäin mukavaa tätä "suorittaessani"! :) Vielä kun ehtisi lukea kaikki! No, mikäänhän ei toki estä mua jatkamasta sen kuukauden jälkeen mutta saattaa olla että ne uudetkin tuttavuudet alkavat jo kovasti kutsua. :)

  VastaaPoista