maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kirjankierrätyssaalis

Kävin aiemmin mainostamassani kierrätystapahtumassa (pariinkin kertaan) ja tokihan sieltä pino tarttui mukaan... Saalis oli aika klassikko-/nobelistipainotteinen, ja myös aika yllättävä sikäli että olen perinteisesti katsonut vähän kieroon kirjakerhopainoksia, varsinkin vanhoja sellaisia. Vaikka samoja kirjoja on kyllä tullut aiemminkin vastaan ihan minimaalisella hinnalla, niin silti ilmaisuudella näkyy olevan jokin ihmeellinen voima: yhtäkkiä tulikin sellainen olo että haluan nuo ihan välttämättä ja oikeastaan tuollaiset 70-luvun kirjakerhokirjat ovat ihanan nostalgisia... :D No, mutta ihan oikeasti olen iloinen koko pinosta! Tulipa taas täytettä hyllyyn joka on tosin ennestäänkin ylitäytetty. Vein sentään kierrätykseen enemmän kuin otin itselleni, ja oli tietysti mukavaa huomata ettei niitä viemiäni enää toisena päivänä juuri tullut vastaan! :)


Nämä tarttuivat mukaan:

Esko Valtaoja: Kotona maailmankaikkeudessa
James Dickey: Syvä joki
Arto Salminen: Lahti
Yashar Kemal: Haukkani Memed
Halldór Laxness: Salka Valka
Daphne du Maurier: Serkkuni Raakel
Aleksander Solženitsyn: Ivan Denisovitšin päivä
Yasunari Kawabata: Kioto
John Steinbeck: Vihan hedelmät 1-2
Bo Carpelan: Alkutuuli
Marjo T. Nurminen: Tiedon tyttäret

9 kommenttia:

 1. Oih, kirjalöydöt lämmittävät mieltä aina :)

  Tuo Esko Valtaojan kirja on aivan mainio. Itse joskus pelastin sen kirjaston poistomyynnistä ja pääsin sitten nauttimaan lämpimän mutta pisteliään älykön pohdinnoista. Valtaojan toinenkin teos, Kosmoksen siruja, nököttää tuolla hyllyssä ja odottaa lukuvuoroaan, joka on toivottavasti pian.

  Tiedon tyttäret on todella mielenkiintoinen kurkistus tieteenhistorian "hiljaisemmalle" puolelle. Sinua odottavat kyllä makoisat lukuhetket!

  VastaaPoista
 2. Voi että, mainostin tuota tapahtumaa siskolle, joka asuu siellä, mutta se ei vissiin muistanut käydä tutkimassa tarjontaa ollenkaan. Harmittaa sen puolesta!

  Mutta hyvä että sun viemiset löysi nopsaan uuden kodin ja löysit mielenkiintoisia kirjoja tilalle :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä saaliita! Mie olen lukenut noista ainoastaan Raakelin (josta en juurikaan pitänyt, Rebekka oli parempi!), mutta muut kiinnostaisivat kovasti. Steinbeck, oh.

  VastaaPoista
 4. Hih, kävin itse tänään kierrätyskeskuksessa penkomassa ja minullekkin tarttui sieltä mukaan mm. Steinbecken Vihan hendelmät 1 & 2. :pp

  VastaaPoista
 5. Voi itku että minä unohdin tuon... :-(

  Yhden tappio on toisen voitto; jos olisin pongannut tuon Tiedon tyttäret, olisin ilman muuta kaapannut sen! :D

  VastaaPoista
 6. Mainioita löytöjä olet tehnyt! :) En ole lukenut noista yhtäkään, mutta Alkutuulen ja Salka Valkan aion lukea tänä vuonna (kumpikin on TBR100-listallani). Serkkuni Raakel löytyy hyllystäni, tosin aion lukea du Maurierilta ensin Rebekan.

  Ivan Denisovitšin päivää muuten eräs paljon lukeva ystäväni suosittelikin, mielenkiintoista kuulla mitä pidät kirjasta kun luet sen. :)

  VastaaPoista
 7. Uu, hyviä löytöjä! Tuon Valtaojan haluaisin lukea itekin... Ja Kawabatan Kiotosta tykkäsin kovasti. ^_^

  VastaaPoista
 8. Mahtavia löytöjä! Tuon Salka Valkan hankin itsekin hiljattain kirpparilta. Tiedon tyttäret on hyllyssäni, mutta olen lähinnä sitä selaillut. Pitäisi kyllä lukea!

  VastaaPoista
 9. Suketus: Olen Valtaojan tyyliin ihastunut kolumnien ynnä muun sekalaisen perusteella, ja uskon kyllä että tulen nauttimaan kirjan lukemisesta!

  Maija: Ihan mukavasti siellä näytti porukkaa pyörivän joten uskallan toivoa että tulee vielä seuraavakin kerta - ehkä siskosikin muistaa sitten käväistä. :) Kannattaa kyllä!

  noora: Sellainen käsitys onkin ettei du Maurierin tuotannosta oikein löydy Rebekan voittanutta, ainakaan useimpien mielestä, mutta tekee silti mieli lukea jotain lisää. Saa nähdä sitten tykkäänkö vai enkö! :)

  Aletheia: Hyvä, enemmänkin Steinbeck-arviointia siis odotettavissa jossain vaiheessa! :)

  Booksy: Heheh, Tiedon tyttärien kanssa kävi sillä tavalla että vaikka mulla ei ennestään ollut oikeastaan mitään aikomusta lukea kirjaa, niin sen nähdessäni ajattelin vain että "enhän mä nyt voi jättää tätä tänne"! Kiinnostavalta se kyllä näyttää!

  Sara: Kiva kuulla Ivan Denisovits -suositus! Otin kirjan aika sokkona, muistamatta ainuttakaan kuulemaani/lukemaani mielipidettä kirjasta tai kirjailijasta.

  Maukka: En oikein menestynyt Kawabatan Kämmenenkokoisten tarinoiden kanssa, mutta sen verran kirjailijan tuotanto jäi kaihertamaan mieltä että on pakko kokeilla vielä uudestaan!

  Sara: Salka Valka oli mulla välillä jo lainassa kirjastosta mutta silloin en tullut edes aloittaneeksi lukemista. Nyt on hyvä yrittää uudelleen! :)

  VastaaPoista