lauantai 7. huhtikuuta 2012

Alex Johnson: Bookshelf

Bookshelf sisältää noin kaksi ja puoli sataa sivua "sitä itseään" - siis kirjahyllyjä. Kirjassa on muutamia lyhyitä, mielenkiintoisia tekstiosuuksiakin, joissa käsitellään mm. hyllytilan tarpeen muuttumista e-kirjojen myötä, mutta pääpaino on design-hyllyjen esittelyllä. Niitä on monenlaisia: kekseliäitä, käteviä, hauskoja, kauniita, kummallisia ja toisinaan vielä kummallisempia. Monet ovat niin pieniä että ehta kirjanhamstraaja taitaisi tulla niistä tosipaikan tullen vain kiukkuiseksi, mutta voisihan niitä toki käyttää vaikka niiden suurimpien suosikkien parempaan esiintuomiseen. Ja hauskaa niitä joka tapauksessa on katsella!

Niistähän riittäisi tietysti linkitettäviä esimerkkejä vaikka millä mitalla, mutta yritän hillitä itseni. Ensin muutama suosikkini "ihan oikeaa käyttöä" ajatellen:
Keveän tyylikästä Libriä, iloisen eläväistä Parametricia ja Tetris-palikoista koostuvaa Tetradia voi kaikkia jatkaa mielin määrin niin kauan kuin seinää riittää. Tässä kissanomistajan spesiaalissa on ihana idea: hyllyssä on portaat joita pitkin kissa pääsee hyllyn päälle. Jos hyllyn laittaa niin päin että portaat ovat seinän puolella, kissa voi hiippailla salaa kirjojen takana. Hih! :D

Ihastusta herättäneistä ideoista puheen ollen on pakko mainita Pimp My Billy -tuotesarja. Siis lisäosia, joilla voi tuunata Ikean Billyä. Niitä olisin mielelläni nähnyt enemmänkin. Mitähän muuta voisi keksiä?

Niitä erikoisempiakin tapauksia siis löytyy. Kaikkia ei välttämättä ensisilmäyksellä edes hyllyksi tunnistaisi, ainakaan tyhjänä. Kuten vaikka tätä Cantileveria. Kirjahylly voi olla myös pinkki lehmä tai tehty vanhojen pöytien puolikkaista. Luettuja ja lukemattomia kirjoja punnitseva Read-Unread ei taida olla erityisen käytännöllinen, mutta hauska kuitenkin. Ja kyllä, tuo kirjan kannessa näkyvä hylly tekee täyden ympyrän ja liikkuu vapaasti. Kirjansa voi viedä vaikka kävelylle, kunhan muistaa varoa alamäkiä! ;)

Kaiken tämän linkittämisen päätteeksi ohjaan teidät vielä yhteen paikkaan, siihen jonka vuoksi tämä kirjakin on olemassa: Bookshelf blogiin. Sieltä löytyvät, uskoisin, kaikki kirjassa esitellyt hyllyt ja ties miten paljon muita.

EDIT: Korjattu Librin linkki joka näköjään vei ihan mihin sattuu.


Ulkoasu: Kansi on raikas, ja mikä oleellisinta, siinä on kirjahylly. :) Pidän muutenkin: neliömäinen muoto on kiva ja sivut selkeitä.

Kustantaja Thames & Hudson 2012, 268 s.

8 kommenttia:

  1. Huikea! Pitää itsekin tutustua. Riskinä on vain, että lottovoiton tarve kasvaa eksponentiaalisesti :D

    VastaaPoista
  2. Liina: Niinpä, pitäisi hankkia sellainen talokin jossa on niin iso kirjastohuone että sinne mahtuu vaikkapa niitä lehmiä seisoskelemaan pitkin lattiaa! :)

    Aamunkajo: Upeita ovat tosiaan! Tuota blogia en ole vielä edes oikein ajan kanssa tutkinut, mitähän kaikkea siellä vielä tuleekaan vastaan...

    VastaaPoista
  3. Onpa mielenkiintoisen oloinen kirja! Löytyisiköhän sieltä vinkkejä myös siihen, kun kirjoja on vain yksinkertaisesti liikaa, eivätkä ne mahdu muutenkaan mihinkään. Tuollaisesta vähän erilaisesta kirjahyllystä olen joskus haaveillut, mutta ajatus kaatuu jo siihen, ettei noihin hyllyihin mahtuisi tästä minun kirja"kokoelmastani" edes kymmenesosaa...

    VastaaPoista
  4. Ei, siihen ei oikein löydy vinkkejä. ;)

    Lisähyllytilan hankkiminen olisi mullakin ajankohtaista, haaveilen koko seinän peittävästä kiinteästä hyllystä mutta en oikein tiedä vielä miten sen toteuttaisi. Pitäisköhän alkaa haalia tuollaisia vanhoja pöytiä?? :)

    VastaaPoista
  5. Eeeiii! Kroonisesta kirjahyllykuumeesta kärsivälle tämmöistä ei saisi näyttää... Mahtavia hyllyjä!

    VastaaPoista
  6. Huh huh! Vietin viihdyttävän kymmenminuuttiset hyllyjä toljaillen. Hyvä lukuvinkki. :)

    VastaaPoista
  7. Kyllä noita kelpaa tosiaan katsella! :)

    VastaaPoista