perjantai 25. toukokuuta 2012

11+11


Sain yhdentoista kysymyksen haasteen sekä Elma Ilonalta että Merenhuiskeelta, kiitos molemmille! Ja sitten niihin kysymyksiin, ensin Elma Ilonan:

1. Mikä sää (tai muu luonnonilmiö) sinä olisit?
Sellainen aurinkoinen, mutta sinne tänne ilkikurisia sadekuuroja ripsautteleva säätila. ;)

2. Minkä väristä vaatetta ei vaatekaapistasi löydy?
Värivalikoima on kyllä aika laaja, mutta ainakaan mitään tummanvihreää ei nyt tule mieleen.


3. Mitä sellaista haluaisit oppia, mitä et vielä osaa?
Haluan - ja myös aion - opiskella uusia kieliä.


4. Kerro jokin kokemasi Felix Culpa (= onnekas vahinko).
Nyt lyö kyllä ihan tyhjää, en saa päähäni mitään sopivaa... Ehkä palaan asiaan kunhan kysymys on vähän hautunut! :)

5. Nimeä yhdestä kolmeen sarjakuvahahmoa, joista pidät.
Roope Ankka ja Fingerporin Rivo-Riitta. Hyllyssäni taitaa odottaa monta hienoa hahmoa, mutta en ole tutustunut heihin vielä!

6. Rakkain musiikkimuistosi?
EI taida olla yhtä ylitse muiden, mutta mainitaan vaikkapa Egotripin Matkustaja, joka liittyy erääseen kesään josta mulla on erittäin hyvät muistot! :)

7. Millä kulkuneuvollla tekisit unelmalomasi? (Juna, laiva, lentokone, kuumailmapallo, jalat... muu, mikä?)
En ole koskaan ollut Interraililla, mutta ajatus junalla seikkailemisesta sinne tänne ilman sen tarkempaa päämäärää on kutkuttava, varsinkin jos aikaa olisi oikein reilusti. Samoin Trans-Siperian radassa on jotain hyvin kiehtovaa...

8. Katso ympärillesi huoneessa, jossa olet. Jos saisit pitää vain yhden siellä olevista tavaroista, mikä se olisi?
Äsh! Olen samassa huoneessa kuin kaikki kirjani. Valkkaa nyt niistä sitten... Ellei koko hylly(j)ä sisältöineen saa laskea yhdeksi esineeksi, niin sitten tietokone koska se sisältää paljon kuvia joita en ole vieläkään saanut teetettyä paperille! :)

9. Jos tietäisit kuolevasi huomenna, mitä nauttisit viimeiseksi ateriaksi?
Kylläpäs pistit taas pahan. Mikä oikein olisi niin hyvää? Ehkä söisin pelkkiä jälkiruokia. Jotain ihanan marjaista ja rahkaista, ja vaniljakermajäätelöä kinuskikastikkeella ja strösseleillä, ja... ;)

10. Onko lasisi puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä?
Täynnä!

11. Mieleenpainuvin paikka, jossa olet lukenut kirjan?
Nuorempana tapasin usein kesäisin lukea puussa. Ehkä se. :)
Ja sitten Merenhuiskeen kysymyksiin:

1. Mikä on ahdistavin kirjamuistosi?
Niels Fredrik Dahlin Matkalla ystävän luo oli niin läpikotaisin ahdistavan surullinen kirja, että se se taitaa olla.

2. Mikä on paras paikka lukea kirjaa kesällä?
Jossain ulkona, vaikka keskellä nurmikkoa - tai sitten siellä puussa johon viittasin Elma Ilonalle vastaillessani. :) Aion tehdä puutarhaani monenlaisia hyviä lukupaikkoja!

3. Luetko kirjoja muilla kielillä kuin suomeksi?
Kyllä, englanniksi jonkin verran. Pääasiassa siksi että on niin paljon kiinnostavia kirjoja joita ei koskaan suomenneta!

4. Haluatko omistaa lukemasi kirjat vai lainaatko ne mieluummin kirjastosta (tai jostain muualta)?
Kirjastokin on ihana paikka (Ihan mahtavaa kun saa poimia isosta valikoimasta mukaansa mitä luettavaa vain haluaakin - ilmaiseksi!), mutta enemmän olen silti omistamiseen suuntautunut. Ainakin suosikkieni haluan olevan käden ulottuvilla myöhemminkin. Valitsen myös seuraavan luettavan kirjan niin fiilispohjalta, että jos hyllyn reunalla odottaa kasa kirjastolainoja jotka "pitää" lukea pian, ne saattavatkin alkaa vaikuttaa epäkiinnostavalta pakkopullalta! Oman hyllyn kirjat ehtivät odottaa vaikka kuinka kauan, niistä ei tule minkäänlaisia paineita. :)

5. Mihin kirjalliseen maisemaan tai maailmaan haluasisit mennä vierailulle?
Tylypahkaan!

6. Ketkä kuusi fiktiivistä henkilöä kutsuisit päivälliselle?
Eddingsin Beldin-velhon, Sokean surmaajan Iris Chase Griffenin, Liseyn tarinan Lisey Landonin, Sirius Mustan, Intohimon Villanellen ja Cosimo Piovasco di Rondón, paronin jonka vuoksi päivällisetkin kai täytyisi järjestää puussa. Luulen että tällä porukalla saataisiin aikaan hyvin mielenkiintoinen ja suorasanainen keskustelu!

7. Mikä on ollut paras tänä vuonna lukemasi kirja?
Olli Jalosen 14 solmua Greenwichiin.

8. Mitä kappaleita kuuluisi elämäsi soundtrackiin?
Dream Theaterin Take the Time, joku Scooterin ysärihitti, Kaija Koota... Lapsuuden kohdalle vaikka joku Rölli-biisi. Mitäs niitä nyt olikaan? :)

9. Millaisista elokuvista pidät?
Elokuvamakuni on rajoittuneempi kuin kirjamakuni, vaikken sentään ihan yhteen muottiin elokuvissakaan kangistu. Yleensä kuitenkin kaipaan ainakin vähän jotain toiminnallisuutta, seikkailua tms. Suosikkini on Kill Bill!

10. Miten valitset kirjastossa lainaamasi kirjat?
Joskus menen hakemaan jotain tiettyä, mutta useammin vain haahuilen hyllyjen välissä ja katson että hei tuossahan on tuo, otanpa mukaan. Ideoiden puutteessa voin kaivaa laukustani pienen osoitemuistion, johon olen aakkosittain merkinnyt muistiin kiinnostavia kirjoja.

11. Kirjoitatko päiväkirjaa?
Vain lukupäiväkirjaa. (Blogin lisäksi siis myös paperille.) Joskus nuorempana kirjoitin muutamaan otteeseen, mutta ei sitä koskaan kovin pitkään kestänyt. Joskus olen harkinnut sellaista yhden-kahden rivin päiväkirjaa, johon aina merkitsisin vain esim. jonkin yksityiskohdan päivästä, tai mitä nyt ikinä olisikaan jäänyt mieleen.


Kiitos molemmille haasteesta ja kysymyksistä! Koska olen ihan pihalla siitä keiltä tämä vielä on tekemättä, en laita haastetta eteenpäin, mutta kun nuo puut nyt näköjään tunkivat mukaan useampaankin vastaukseen niin heitänpä yhden mieleen tulleen kysymyksen johon kuka vaan voi mielellään kommenttilaatikossa vastata:

Koska olet viimeksi kiivennyt puuhun? :)


(Mitä kuvitukseen tulee, niin eipä ole tarvinnut harmitella että tuli syksyllä kyykittyä tihkusateessa istuttamassa sipulikukkia. ;) Varsinkin tulppaaneihini olen ihan rakastunut - mieletöntä saada pihalle tuollainen väriläiskä jo ennen kuin kesä on edes kunnolla alkanut! Ensi kevääksi lisää! Paljon lisää!)

5 kommenttia:

 1. Vastaanpa tuohon kysymykseesi: Kiipesin viimeksi puuhun lapsena 60-luvulla, mummon vanhaan pihakuuseen, jossa oli oksia niin alhaalla, että jopa minä pääsin siihen.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä ilahduin kun mainitsit Beldinin, siinä on huippuhauska hahmo! Minulla muuten sattuu olemaan Sokea surmaaja kesken.

  En muista milloin olisin kiivennyt puuhun, mutta varmasti se puu on kotipihani salava. Joskus minulla oli tapana istuskella useinkin sen tukevilla vaakasuorilla oksilla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksista!Puussa lukemista en ole vielä kokeillutkaan... oma suosikkipaikkani on keskellä jokea (hiekkasärkällä, jonne sauvon veneellä).

  Viimeksi kiipesin puuhun muistaakseni viime kesänä. Lapsena kiipeilin puissa kuin apina, ja vaikken kirjoja lukenutkaan niin nuorena tuli istuttua puussa korvalappustereot pauhaten :)

  VastaaPoista
 4. Ihana bonuskysymys, en voi vastustaa :)

  Viimeksi kiipesin puuhun viime kesänä Amsterdamissa. Vondelparkissa oli sellainen paksuoksainen puu, joka suorastaan houkutteli kiipeämään itseensä.

  Lapsena minulla ja ystävälläni oli Puu-kerho. Siinä etsimme lähiympäristöstä hyviä kiipeilypuita, annoimme niille nimet, ja kirjasimme ne muistiin pieneen muistikirjaan.

  VastaaPoista
 5. Margit: Kiipeilyyn sopiva pihapuu onkin ihan paras!

  Outi: Mietin ensin että kutsuisin Belgarathin, mutta kyllä Beldin on vielä houkuttelevampi vieras! :)
  Luin myös Sokean surmaajan ihan hiljattain, en ole ehtinyt siitä vielä kirjoittaakaan.

  Elma Ilona: Hiekkasärkkä keskellä jokea! Ei huono, ei huono ollenkaan! :)

  Liisa: Ihana puukerho! Siihen olisin minäkin voinut liittyä!

  VastaaPoista