lauantai 9. kesäkuuta 2012

Palautetta?

Morren inspiroimana innostuin minäkin tekemään sen mikä on käynyt mielessä jo useampaan kertaan, eli pyytämään palautetta blogista.

Siis, sana on vapaa: Mikä blogin sisällössä miellyttää enemmän, mikä vähemmän?

Entä ulkoasu? Häikäiseekö taustakuva silmiä? Pakko kysyä, koska meinasin saada slaagin erään aiemman taustan kanssa. Omalla koneella se näytti mukavan pirtsakalta mutta silti sopivan rauhalliselta. Sitten kurkkasin blogia muualla, ihan eri säädöissä olevalla näytöllä, ja hyvä kun en tuolilta pudonnut sen räikeyden iskiessä silmille! :D


Tekisi mieli pärjätä yhdellä sivupalkilla, mutta jos nuo nykyiset sisällöt sumputtaa samalle puolelle, palkista tulee tuskaisen pitkä. Onko palkeissa siis jotain ihan turhaa? Käyttävätkö ihmiset noita seuraa/tilaa sen ja sen kautta -nappuloita?

Kaipaatko tunnistevalikoimaan vielä jotain uutta näkökulmaa, esim. kustantamoita?


Suurella mielenkiinnolla otan vastaan kaikenlaisen palautteen, ja sen antajien kesken arvotaan pieni yllätyspaketti. :)

18 kommenttia:

 1. Moikka, sininen tausta ei ole liian räikeä ainakaan minun koneellani. Henkilökohtaisesti en ole oppinut tuota tunnistepilviä lukemaan, tykkään enemmän lista-tyypistä ja eniten tulee katsottua kirjailijalistaa. Tosin nuo maa-tunnisteet on kiva. Tarvitseeko sivupalkkiin TBR:ää, kun se on yläpalkissa? En tiedä kuinka moni ylipäänsä seurailee blogeja s-postin kautta, kun toisten päivitykset näkee kätevästi, jos on liittänyt blogin linkin omaan blogiin.

  VastaaPoista
 2. Minusta tausta on oikein nätti ja kesäinen, eikä pompi ollenkaan silmille.
  Itse tuskailen saman kahden sivupalkin ongelman kanssa, koen sen itselläni tukkoiseksi, mutta toisaalta sinulla en :)

  VastaaPoista
 3. Kirjanainen: Jaottelin tunnisteet uusiksi juuri eilen ja vaihdoin ne listasta pilviksi. Pidän myös enemmän listasta, mutta kun se venyy niin pahuksen pitkäksi, että ainakin yhden sivupalkin tapauksessa tuntuu lähes pakolliselta käyttää pilveä...! Kokeilen nyt ainakin tuota mallia, katsotaan jääkö käyttöön.

  TBR-juttu on hankala koska kyseessä on kaksi eri listaa: yläpalkissa on lista kaikista oman hyllyni lukemattomista kirjoista, sivupalkissa haasteessa laatimani TBR100-lista, jonka häthätää huitaisin siihen lähinnä itselleni muistiin. Sen voi tietysti siirtää myös välilehdelle, mutta pitää nimetä joku sivu uudelleen - näyttäisi turhan pöljältä ja sekavalta jos olisi TBR ja TBR100 vierekkäin. :)

  Amma: Hih, eivätpä sinunkaan sivupalkkisi näytä omissa silmissäni tukkoisilta, päinvastoin oikein mukavan ilmavilta! :)

  VastaaPoista
 4. Blogitausta miellyttää ainakin minun silmääni. Sivupalkit ovat myös selkeitä. Erityisplussa tuosta "Minne"-osiosta, jossa kirjojen maat löytyvät omina kategorioinaan! En nyt keksi mitään kritisoitavaa, sori :)

  VastaaPoista
 5. Tausta ei hypi silmille vaan näyttää kivan kesäiseltä :)

  Entä jos laittaisit nuo sivupalkit samalle puolelle? Tulisiko niitä sitten helpommin vilkaistua? Minä en seuraa noita viimeisimpiä kommentteja, mutta ei ne tuolla häiritse. Kokonaisuutena pidän kovasti blogistasi!

  VastaaPoista
 6. Tuntuu, että sivupalkeissa on liikaa tavaraa. Ainakin viimeisimmät kommentit on mielestäni turhia, ehkä osa myös eri tilausvaihtoehdoista.

  Se voisi ehkä selkeyttää, jos pistäisit osan jutuista samoihin bokseihin (ainakin blogilista+bloglovin ja luen+kuuntelen olisi loogisia yhdistettäviä). TBR-listat olisi myös minun mielestäni loogisia olemaan samassa välilehdessä, voithan siellä selittää niiden olevan eri periaatteella tehtyjä.

  Tunnistevalikoima näyttää ihan hyvältä. Itse en ainakaan koskaan kaipaa jaottelua kustantamoiden mukaan. Taustakin on ok, ei se ainakaan tällä näytöllä aiheuta päänsärkyä. :)

  Sisällöstä en oikein osaa mitään sanoa, kun käyn täällä vain satunnaisesti. Ei tämä blogi kuitenkaan 100-prosenttisesti ole iskenyt, kun en kerran ole sitä tullut lukulistalleni koskaan lisänneeksi. Nyt heti ei kuitenkaan tule mieleen mitään parannusehdotuksia postausten sisältöön.

  VastaaPoista
 7. Elma Ilona: Heh, saat anteeksi! :D

  Villasukka kirjahyllyssä: Eilen jo vähän suunnittelinkin sivupalkkien samalle puolelle laittamista, mutta Blogger takkuili enkä päässyt kunnolla testailemaan asettelua. Täytyy palata asiaan!

  Velma: Ei viimeisimpiä kommentteja varmaan moni muu katsokaan, mutta niitä kaipaan itse, huomatakseni jos johonkin vanhaan juttuun tulee kommentti. Saisihan niistä tiedon sähköpostiinkin, mutta kun lähes kaikki kommentit kuitenkin tulevat uusiin juttuihin, niin tuntuisi turhalta saada viestejä jokaisesta.

  Tilausvaihtoehdot sen sijaan saattavat hyvinkin olla turhia - jos joku niitä kaipaa niin ilmoittautukoon!

  Boksien yhdistely tuntuu kyllä hyvinkin käyttökelpoiselta idealta, kiitos! :)

  VastaaPoista
 8. Satu, minä en ikinä lue muuta kuin sivupalkit ja tietty itse arvion. Ne vaan jotenkin eivät mahdu enää siihen tarjontaan, jonka pystyn käsittelemään.

  Pidän nyt erityisesti tuosta rauhallisesta vihreästä, joka on melkein meidän keittiökaapit. Värin nimi taisi olla salvia.

  Olen valittanut, jos teksti on liian tummalla pohjalla, sillä sellaisen lukemisessa silmät rasittuvat.

  Käyn aina katsomassa, mitä sinulla on ja jos osaan kommentoida, teen sen.

  Joskus tekisi mieli jättää vain tämä merkki käynnistä: ♥

  VastaaPoista
 9. Aika paljon tuolla yläpalkissa onkin tavaraa, joka tehtävä on ensisijaisesti toimia muistiinpanona itselleni - ei siis tule kummoistakaan vahinkoa vaikkei sinne kurkkisikaan! ;)

  Kirjailijoiden mukainen aakkostus tosin löytyy sieltä, päädyin aikoinaan siirtämään nimet sinne kun tunnistelistan pituus alkoi lähteä lapasesta. Vähän kyllä epäilyttää että hoksaakohan sieltä kukaan katsoa? :)

  Usein käyn minäkin blogissasi vaikka en usein kommentoikaan!

  VastaaPoista
 10. Yksi sivupalkki on aina kahta parempi. Itse en einakaan käytä tilaa sivupalkkeja tai seuraa sähköpostitse, sillä lisään ne kyllä sitten listoihin muutenkin.

  Itseni silmiin pistää usein melko kapea tekstikenttä. Sen leventäminen tekisi blogin lukemisesta ehkä mukavampaa ja näin myöskin taustasta peittyisi enemmän, jolloin se ei häiritse niin herkästi, vaikka väri tuntuisi muuten kirkkaalta jonkun näytöllä.

  Sisällöllisesti en muuttaisi mitään! :)

  VastaaPoista
 11. Mielelläni leventäisin vähän niin tekstikenttää kuin sivupalkkejakin, mutta tämän mallin yhteisleveys on nyt maksimissa - jos jotain kohtaa leventää niin muut kapenevat. Täytyy tässä joku päivä perehtyä ajan kanssa muihin vaihtoehtoihin! :)

  VastaaPoista
 12. Hei Satu, tykkään blogistasi sisällöllisesti - ja myös ulkoasu on mukavan pirteä. Minäkin tosin pidän enemmän siitä, että on yksi sivupalkki ja itse "pääpalkki" sitten leveämpi, mutta ei tämä nykyinenkään asettelu häiritse.

  VastaaPoista
 13. Mielestäni blogillasi on mukavan pirteä ulkoasu, sopii hyvin kesätunnelmiin. :) En oikein keksi mitään muuttamisen aihetta, sivupalkitkin on hyvässä järjestyksessä ja erityisestä pidän siitä, että haasteet + muut on helppo löytää ylhäältä. :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos palautteesta, Karoliina ja Jonna! :)

  VastaaPoista
 15. Ulkoasu pirteä ei häiritsevä. Sisältöön kommenttina ei muuta kuin että enemmän "off the beaten path" eli kaikkea lukuun laidasta laitaan. Ruskekastikkeita, Miniää ja muita suomihittejä on blogistaania pullollaan. Keep up the good work! ;)

  VastaaPoista
 16. Kiitos kommentista, Artsi! Kiinnostavia ja lukemisen arvoisia kirjoja löytyy tosiaan joka lähtöön - jatkan etsimistä, ja vielä on monta uutta suuntaa joihin varmasti kannattaa kurkata! :)

  VastaaPoista
 17. Harvoin olen taustakuvien ystävä. Siis sellaisten, joissa on jokin kuva. Tämä kuitenkin toimii kivasti eikä ole liian kirkas ainakaan minun makuuni!

  Minäkin pidän enemmän yhdestä sivupalkista kuin kahdesta, mutta asia ei ole kovin suuri.
  Pidän kovasti ideastasi jakaa nuo maat erikseen omaan lokeroonsa! Saatan harkita sitä itsekin...

  VastaaPoista
 18. Toisaalta tykkään ihan kuva-kuvista, ja aina taustakuvaa vaihtaessani testailen niitä, mutta silti aina täytyy todeta että vähemmän on enemmän. :) Jotain pientä kuvallisuutta silti tekee mieli, joten tämä oli siihen toiveeseen sopiva mutta silti mukavan selkeä vaihtoehto.

  Maiden erikseen lajittelu oli kyllä ihan kiva juttu, näkeepä itsekin kätevästi että missä sitä oikein tulee eniten matkailtua... :)

  VastaaPoista