sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Uusi kirjahylly!!!

Vanhoissa hyllyissä oli jo kirjoja enemmän kuin oikeasti mahtui, ja muutenkin teki mieli jotain yhtenäisempää ja järkevämmin mitoitettua entisten aina tarpeen mukaan haalittujen lastulevyhyllyköiden tilalle. Palasin tutkimaan Kirjainten virrassa -blogin viimesyksyistä esittelyä Hannan ja Jurin itse rakentamasta kirjahyllystä, ja siitähän se ajatus sitten lähti... :)


Olisi ilmeisesti pitänyt ottaa kuva kokonaisuudesta siinä vaiheessa kun olohuone odotti mullin mallin uutta järjestelyään, nyt sen kunnollisen kuvan saaminen olisi nimittäin vaatinut aika täydellistä sohvakaluston sivuun raahaamista. Tyydyin siirtämään vain pöydän joka oli täynnä roinaa. ;) Mutta joka tapauksessa, hylly on siis hyvinkin vahvasti Hannan hyllyn inspiroima, omiin tiloihin ja tarpeisiin tuunattuna versiona vain. Harkitsin tiukempaa mitoitusta jolla korkeisiin hyllyihin olisi saanut yhden tason lisää, mutta totesin että mielenrauhaani häiritsisi liikaa jos en saisi kirjoja haluamaani järjestykseen koska kaikki eivät mahtuisi sinne minne pitäisi, ja joutuisin esim. erottamaan liikaa saman kirjailijan kirjoja toisistaan. :) Kuten kuvista näkyy, ainakin toistaiseksi tilaa riittää vaikka norsulauman ympäriinsä levittäytymiseen. Se jää nähtäväksi, miten kauan tilanne säilyy sellaisena - mutta onneksi on vielä seinää tyhjänä niin että voi tarvittaessa rakentaa vaikka lisää hyllyjä! Nurkassa on miehen ammattikoulun opinnäytteenä tekemä kulmakaappi, jonka hyllytasolla on mieheltä lahjaksi saamani teline keskeneräiselle kirjalle (joka tosin lojuu milloin missäkin) ja kipollinen kirjanmerkkejä. :)

Vähän tarkempaa vilkaisua siihen mitä mistäkin löytyy:Vasemmanpuoleisessa osassa on luettuja romaaneja ja novelleja aakkosjärjestyksessä, jatkuen seuraavan hyllykön kolmella ylimmällä tasolla (siis laskettuna niistä tasoista joilla on kirjoja). Niitä olenkin laittanut kohtuullisen ahkerasti kiertoon, joten määrä ei ole mikään ihan hillitön. Seuraavalla tasolla oikeassa reunassa runoja, sitä seuraavalla vasemmalla kirjoja kielestä, kirjoista ja lukemisesta. Alhaalla vasemmalla erittäin sekalainen valikoima mihinkään muualle sopimattomia teoksia, ja oikealla matkustamiseen liittyviä kirjoja.


Matalan hyllyn ylimmällä tasolla sarjakuvia ja oikeassa reunassa muutama harrastekirja. Keskellä löyhästi aihepiirin mukaan lajiteltuja tietokirjoja. Alhaalla vasemmalla valokuvakirjoja ja oikealla ne ne muutamat romaanit jotka eivät korkeampien hyllyköiden hyllyväleihin mahtuneet. Tämän määrän kanssa pystyn elämään. ;) Korkeassa hyllyssä ensimmäinen puolikas lukemattomista romaaneista ja novelleista aakkosjärjestyksessä...


...ja täällä se toinen puolikas. Matalassa hyllyssä pojan kirjat, joita on lapsiraukalla kyllä aivan liian vähän! Täytyy tehdä jotakin asialle... :)

Hyllyt ovat ihanan kevyet, ilmavat, valoisat ja puuntuoksuiset. Olen niin tohkeissani ettei edes harmita vaikka kesäloma loppuu huomenna!

17 kommenttia:

 1. Näyttääpä tosi hyvältä! Tuolta varmasti löytää etsimänsä, ja kiva, että tilaa tulevillekin kirjoille (ja norsulaumalle) riittää toistaiseksi :).

  VastaaPoista
 2. Näyttää ihanan väljältä...ainakin toistaiseksi :)

  Eikö ole mukavan tyydyttävä tunne, kun kaikki on järjestyksessä, vaikka jossain vaiheessa kaaosta tuntuu, ettei mistään tule mitään.

  VastaaPoista
 3. Vau miten hienot hyllyt.

  Minusta on aina ihana katsella toisten kirjahyllyjä kuvistakin ja yrittää tunnistaa kirjoja niistä. Joitakin tutunnäköisiä selkämyksiä nytkin löytyi. Minulla on myös tuollainen samanlainen vanhanaikainen maapallo.

  VastaaPoista
 4. Tessa: Joo, kuvittelisin että tämä hyllytila nyt hetkeksi ainakin riittää... :)

  Jaana: Tyydyttävä tunne, tosiaan! Ihan kauheaa kaaosta mulla ei onneksi ollut käsissäni koska pääosin kirjat olivat jo ennestään vastaavassa järjestyksessä. Hyllyjen reunoille vain oli kertynyt pinoja joiden kirjat piti sujautella sinne järjestykseen mukaan. :)

  Vauhko: Harrastan samaa bongailua aina kun vaan jossain näen kuvan kirjahyllystä! :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kun on tilaa ja tuo kulmajuttu. Meillä on ikiaikainen Lundia ja yksi apuhyllypöytä. Olemme harkinneet kiinteitä, kattoon asti yltäviä hyllyjä, mutta se olisi sitten kuin lopullinen ratkaisu ja en ole siihen ihan valmis...

  Minulla on sama jaottelu kuin sinulla. Runot, novellit, dekkarit, keltainen kirjasto etc.


  Ihanat elefantit!

  VastaaPoista
 6. Upeat hyllyt ja superihanat norsut! Meillä koottiin eilen Lundioita ja tässä taas miettii että oisko pitänt ostaa uudet mutta ehkä meidän seuraava ratkaisu on myös nämä itserakennetut kun mies on nikkaroinnista innostunut. :) Tosi hienot kyllä, ai että!

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköistä. Oikein kutsuu lukemaan. Kateeksi käy. :)

  VastaaPoista
 8. Hienon näköistä! Onnea uusille hyllyille!

  Lastenkirjahylly ei meillä ole koskaan noin siisti ;-DD... siellä vallitsee luova ja lukemisen ilosta kertova KAAOS.

  VastaaPoista
 9. Näyttää hienolta. Norsut ovat kauniita ja pojan hyllyn auto tyylikäs.

  Laitoin sinulle haasteen.

  VastaaPoista
 10. Onpa hienon näköisiä hyllyjä!

  Pitääpäs laittaa muistiin linkkisi tuohon Kirjainten virrassa ohjeeseen. Jos sitä vaikka saisi suostuteltua jonkun rakentamaan tuollaisen sitten kun tila hyllystä loppuu.

  VastaaPoista
 11. Leena: Haaveilen myös kiinteistä hyllyistä mutta epäröin samasta syystä... Tämä on ihan mukava "puolimittatilausratkaisu" - hyllyt voi suunnitella itse mutta niitä voi kuitenkin vielä siirrellä. :)

  Linnea: Nämä olivat kyllä yllättävänkin helppoja rakentaa! Ajattelin että kai sitä nyt pari hyllyä väkisinkin saa söhellettyä vähän vinoon tai väärään kohtaan, mutta ei niin kuitenkaan käynyt. :)

  Mari: Kutsuu tosiaan, koska jotenkin tuntuu että kirjojen valitsemisessa luettavaksikin on ripaus jotain uutta hohtoa. :D

  Paula: Hah, arvaa vaan järjestinkö hyllyn n. kaksi minuuttia ennen kuvausta, jolloin se sopivasti ehti vielä pysyä siistinä. :D Kaaos on täälläkin normaalimpi tila. Ollaan siis iloisia siitä että lapset ovat kiinnostuneita kirjahyllyjensä sisällön kaivelusta! :)

  Annika: Kiitos kehuista ja haasteesta - sattumalta mulla onkin jo luonnoksena vastaus valmiina! :)

  Titania: Ohje on kyllä todella hyvä! Rakentelemaan vain... :)

  VastaaPoista
 12. Hyvältä näyttää! Itsekin voisi joskus moista harkita, sitten kun on joku vähän pysyvämpi elämän tilanne :)

  VastaaPoista
 13. Muutamien muuttojen jälkeen on kyllä ihanaa kun ei ole aikeissa vaihtaa paikkaa piiiiiiiitkään aikan. Saa hamstrata kirjojakin rauhassa kun ei tarvitse ajatella niiden raahaamista muualle... ;)

  VastaaPoista
 14. Wau mitkä hyllyt! Norsuista puhumattakaan <3 ;)

  VastaaPoista
 15. Ihanat hyllyt ja sohvat, ja hieno norsukokoelma! :) (Eksyin tänne B.N.:n norsupostauksesta, missä mainostit kokoelmaasi.)

  VastaaPoista
 16. Olisipa minullakin tilaa tuollaisille hyllyille! Sohvat on kivan väriset. Ja yritin zoomata yhtä kuvaa, kun minusta näytti, että siellä oli yhden norsuni kakssoissisar- tai veli. :)

  VastaaPoista