sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Pikapaloja

Miniesittelyjä ennen bloggauksen aloittamista lukemistani kirjoista, joita haluan mainostaa! :)


Susan Vreeland: Sininen neito

Girl in Hyacinth Blue, WSOY 1999, 196 s.

Matematiikanopettaja Corneliuksella on aarre: siniasuista tyttöä esittävä maalaus, jonka hän sanoo olevan aito Vermeer. Mutta miten on mahdollista, että teos on pysynyt täysin tuntemattomana?
Kirja kulkee ajassa taaksepäin paljastaen taulun vaiheet omistaja omistajalta, kunnes päädytään taiteilijan kotiin ja tavataan sininen neito itse. Tämän lukemisesta on sen verran aikaa että muistan vain pitäneeni kirjasta mutta en osaa eritellä miksi - käykää siis lukemassa Teresitan arvio! :)Albert Sánchez Piñol: Kylmä iho

La pell freda, WSOY 2006, 220 s.

Menneisyyttään pakeneva nuori mies lähtee sääaseman hoitajaksi eristyneelle, lähellä Etelämannerta sijaitsevalle saarelle. Perillä mistään ei löydy hänen edeltäjäänsä, ainoastaan majakanvartija joka ei tunnu ymmärtävän maailmasta mitään. Mies jää saarelle laivan lähtiessä pois mutta jo ensimmäisenä yönä hänelle selviää, että hänen henkeään uhkaa jokin, miltä majakanvartijakin on joutunut suojautumaan. Erikoinen, luokittelua kaihtava tarina josta päällimmäiseksi jäi mieleen yllätys - vaikken oikein tiennytkään mitä olisin kirjalta etukäteen odottanut niin silti se oli jotain muuta!


Arno Kotro: Sanovat sitä rakkaudeksi

LIKE 2003, 134 s.

Runomuotoinen, miehen näkökulmasta kirjoitettu kertomus erään parisuhteen päättymisestä. Rakastan Kotron tapaa leikitellä sanoilla ja niiden merkityksillä ja suosittelen, suorastaan tyrkytän kirjaa niillekin jotka eivät yleensä runoja lue!!!


Lisa See: Lumikukka ja salainen viuhka

Snow Flower and the Secret Fan, WSOY 2006, 410 s.

1800-luvun Kiinassa maanviljelijän tytärtä Liljaa odottaa korkea-arvoinen avioliitto poikkeuksellisen kauniisti sidottujen jalkojen vuoksi. Lilja solmii myös laotong-suhteen, elinikäisen ystävyyden, varakkaan perheen tyttären Lumikukan kanssa. Vuosikaudet tytöt kirjaavat elämänsä iloja ja suruja salaiseen viuhkaansa vain naisten osaamalla nu shu -kirjoituksella, kunnes kohtalo vie heitä eri suuntiin ja väärinkäsitykset saavat yhteyden katkeamaan.

Tarina on todella kaunis ja vaikuttava! Kirjailija on tehnyt paljon taustatyötä ja kirjassa esiintyykin myös runsaasti tapoja ja rituaaleja joiden myötä pääsee hyvin sisään kulttuuriin.


Karin Fossum: Marraskuun neljännen vastainen yö

Natt til fjerde november, Johnny Kniga 2005, 194 s.

Marraskuun neljännen vastaisena yönä 17-vuotias Jonna, vanhempiensa Jonin ja Magnhildin ainoa lapsi, katoaa jäljettömiin. Kirja kertoo vanhempien tunteista ja ajatuksista seuraavan vuoden aikana, erityisesti ujon ja sulkeutuneen isän näkökulmasta. Fossumia on kehuttu hyväksi ihmismielen tuntijaksi ja kuvaajaksi - syystä!


Jatkoa seuraa myöhemmin! :)

1 kommentti:

  1. Hankin juuri tuon Lumikukan alennusmyynistä. Olen aina pitänyt kirjoista, joissa kiinalainen kulttuuri on yhtenä "päähenkilönä".

    VastaaPoista