lauantai 16. tammikuuta 2010

Yrsa Sigurðardóttir: Kolmas merkkiReykjavikin yliopiston tiloista löytyy murhatun saksalaisopiskelijan, Harald Guntliebin, karmeassa kunnossa oleva ruumis. Poliisi uskoo löytäneensä syyllisen, mutta uhrin ökyrikas perhe ei ole tyytyväinen tutkimuksiin vaan palkkaa lakinainen Thóra Guðmundsdóttirin selvittämään asiaa yhdessä perheen asiainhoitajan Matthew Reichin kanssa. Harald oli Islannissa tutkimassa noitavainoja ja jäljittämässä muinaista Noitavasaran, inkvisition käsikirjan, kappaletta. Liittyykö kuolema hänen tutkimuksiinsa?

Pidin Thórasta ja Matthewista ja kirjasta yleensäkin - hyvä, viihdyttävä dekkari ja bonuksena mielenkiintoista tietoa noitavainoista. Enköhän lue myöhemmin myös toisen Thóra-kirjan Joka toiselle kuoppaa kaivaa!

Ensimmäinen lause: Vahtimestari Tryggvi katseli hämmästyneenä ympärilleen.


Islanninkielinen alkuteos: Þriðja táknið (2005)


Kustantaja Otava 2007, suom. Tuomas Kauko, 384 s.

4 kommenttia:

 1. Tämän voisin kyllä lukea, vaikken yleensä dekkareita luekaan. Islanti ja noitavainot, ei kuulosta ihan perusdekkarilta! Olen muutenkin halunnut lukea jotain islantilaista, koska olen aina haaveillut Islantiin pääsemisestä, vaan en ole koskaan päässyt.
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Tämä taisi olla ensimmäinen lukemani islantilainen kirja (en nyt ainakaan muista mitään muuta), ja mukavaahan siellä oli nojatuolimatkailla! :)

  VastaaPoista
 3. Islantilaisista kirjailijoista kun on puhe, niin täytyy törkeästi mainostaa Vígdis Grímsdóttiria! Hänellä on ihania kirjoja, hyvin erikoisia.^^ Kieli on myös kaunista.

  VastaaPoista
 4. Muistankin nimen sun blogistasi, vaikutti kiinnostavalta mutta ei tullut kirjoitettua ylös - teen sen nyt! :)

  VastaaPoista