lauantai 9. lokakuuta 2010

Johan Theorin: Yömyrsky

Katrine ja Joakim Westin lapsineen ovat ostaneet vanhan öölantilaisen Åluddenin kartanon, josta he aikovat kunnostaa unelmiensa kodin. Mutta jo ennen kuin perhe on edes asettunut kunnolla aloilleen, kartanon rannassa sattuu onnettomuus joka murskaa yhteiset haaveet.

Mutta Åluddenin kuolleet eivät koskaan lähde sieltä kauas. Kun joulu lähestyy, lähestyy myös Öölannin hurja talvimyrsky, samalla kun saarta kiertäneet murtovarkaat selvittelevät välejään, kuolleet kokoontuvat ja salaisuudet selviävät.

Miten upea tunnelma kirjassa onkaan! Theorin myös tiivistää jännitystä taidolla, ja olin pahasti koukussa jo aikaisessa vaiheessa. Dekkari/kummitusjuttu -yhdistelmäkin toimii erittäin hyvin. Ja iso plussa vielä siitä, ettei tähän oltu tungettu sitä jännityskirjojen vakioelementiksi muodostunutta päähenkilöiden rakastumista. Hyvin hyvin positiivinen lukukokemus siis!

Ensimmäinen lause: Minun kirjani alkaa tästä, Katrine, vuodesta jolloin Åluddenin kartano rakennettiin.


Ruotsinkielinen alkuteos: Nattfåk (2008)


Kustantaja Tammi 2009, suom. Outi Menna, 431 s.

6 kommenttia:

 1. Satu, siis tämä on niin kymppi jännityskirja, että alta pois! Olen niin myyty tämän kirjan vanhanaikaiseen ja ennalta-arvaamattomaan tunnelmaan, että vaihdan nyt kiinnostustani hieman pois eräästä naisdekkarista ja Johan saa sen. Ansiosta!

  Mukavaa viikonloppua, Satu!

  VastaaPoista
 2. Kyllä, tunnelma on mahtava! Nyt täytyy hankkia Hämärän hetki luettavaksi.

  Mukavaa viikonloppua sinulle myös!

  VastaaPoista
 3. Tämä kirja kuulostaakin todella hyvältä, kirjailija on minulle uusi tuttavuus eli nyt täytynee tämä kirja ottaa luvun alle, niin suuren kiinnostuksen sait minussa aikaan.
  Ihanaa syksyistä viikonloppua sinulle!!!

  VastaaPoista
 4. Ota vain! :) Tuo mainitsemani Hämärän hetki on Theorinin esikoinen ja sijoittuu myös Öölantiin, mutta ainakin tietääkseni (korjatkaa jos olen väärässä) kirjat ovat itsenäisiä eikä lukujärjestyksellä siis ole väliä. Hyvää viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa todella lupaavalle kirjalle! Pitääkin muistaa!

  VastaaPoista
 6. Kiva että tämä herättää kiinnostusta, Theorin on kyllä erittäin mielenkiintoinen jännityskirjailijatuttavuus!

  VastaaPoista