lauantai 22. tammikuuta 2011

10 klassikkoa -haaste

Olen tainnut useampaankin kertaan mainita, että klassikoiden tuntemukseni on aika surkeaa, mutta viime aikoina olen viimein ihan oikeasti kiinnostunut niiden lukemisesta. Nyt aion hankkia lisäpotkua asiaan Lumikin käynnistämästä 10 klassikkoa -haasteesta, joka alkaa 1.2. ja kestää vuoden loppuun.

Aloitinkin juuri sopivasti Humisevan harjun, olen ehtinyt lukea vasta muutaman sivun joten taidankin venyttää sen helmikuun puolelle... :) Mitähän muuta lukisin? Omasta hyllystä löytyy ainakin Dickensiä, Stokeria, Linnaa, Tšehovia sekä ne alesta ostetut Kivi ja Canth. Kotiopettajattaren romaani kiinnostaisi, Rouva Bovary sekä Dorian Grayn muotokuva ehkä myös... Saapa nähdä mihin päädyn, vaihtoehtoja kyllä riittää! :)

6 kommenttia:

 1. Tämä on minun blogielämäni aikana eniten arvostamani haaste: klassikot♥

  Päähän ottaa vain se, että itse en ehdi uutuuskirjoilta mukaan. Olen lukenut kaikki venäläiset klassikot, Kotiopettajattaren romaanin, Humisevan harjun, Rouva Bovaryn, Lady Chatterleyn rakastajan (meniköhän tuo nimi nyt oikein...), Täällä pohjan tähden alla ja vaikka mitä...Lykkyä tykö kirjallisuuden peruskallioon!

  VastaaPoista
 2. Itselläni tuo Täällä pohjan tähden alla odotuttaa edelleen lukemistaan. Ja Sadan vuoden yksinäisyys. Hieno haaste! Tsemppiä lukemiseen! Minä nöffaan...

  VastaaPoista
 3. Hieno haaste! Itsekin tekis mieli osallistua, mutta näin klassikoiden suurkuluttajana ja fanina '10 nykykirjaa' olisi isompi tehtävä.. :D

  VastaaPoista
 4. Leena: Vaikka en luekaan uutuuksia likimainkaan sinun tahtiisi, meinaavat klassikot silti usein jäädä uudempien kirjojen jalkoihin. Olenkin iloinen siitä että nyt on selkeä tavoite johon pyrkiä! :)

  Valkoinen kirahvi: Molemmat mainitsemasi ovat itsellänikin lukematta, ja ties kuinka moni muu... Ajatus voisi tietysti tuntua uuvuttavaltakin, mutta olen paremminkin innoissani! :)

  Réa: Pitäisköhän sun pistää pystyyn ihan oma haaste? :D

  VastaaPoista
 5. Minunkin tekisi mieli osallistua, katsotaan jos saan toimeksi ;)

  Minun suosikkiklassikoitani ovat ainakin Bronten Humiseva harju, Nabokovin Lolita, Waltarin Sinuhe Egyptiläinen. Olen tykännyt myös Kotiopettajattaren romaanista sekä Monte Criston kreivistä. Hurjasti olisi klassikoita vielä lukemattakin!

  VastaaPoista