tiistai 1. maaliskuuta 2011

Viimeinkin luettuja

Tässäpä pieni yhteenveto minihaasteesta 1/11, jossa tarkoituksena oli viimeinkin lukea jokin kirja kirjailijalta, johon on jo pitkään halunnut tutustua tai jota on useasti suositeltu. Ja moneen kiinnostavaan kirjailijaan tutustuimmekin:

Ahmu luki Anita Amirrezvania,
lumiomena Jhumpa Lahiria,
Riikka Agatha Christietä,
Sonja Siri Hustvedtia,
Elma Ilona Elif Shafakia,
Teresita Elina Hirvosta,
Taava Arno Kotroa,
Valkoinen kirahvi Merete Mazzarellaa,
Sara Joel Haahtelaa
ja minä itse Alice Munroa.

Monta hienoa lukukokemusta! Tahmeinta taisi olla itselläni, vaikka Munron tekstiä toisaalta ihailinkin. Jos olen unohtanut/onnistunut jättämään kokonaan huomiotta jonkun niin mainitkaa ihmeessä (Miksi en kirjoittanut näitä ylös sitä mukaa kun arvioita huomasin??) tai jos arvio on vielä tulossa niin lisään sen sitten listalle myöhemmin.

Kiitos kaikille osallistumisesta! :)

9 kommenttia:

 1. Vaikuttava ja mielenkiintoinen lista, oi kunpa oisin saanut olla mukana... hitsit, kun en taida vielä ehtiä seuraavaankaan haasteeseen, mutta sitten sen jälkeen haluan aivan ehdottomasti osallistua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos yhteenvedosta! Hauska oli nähdä mitä muut lukivat.

  VastaaPoista
 3. Oli kiva, että listasit meidän osallistuneiden lukukokemukset. Mietinkin, että teetkö tästä jonkinlaisen koosteen. Ja nyt samalla sain taas monia hyviä kirjavinkkejä, esimerkiksi lukemasi Munro (ehkä joku toinen kirja :)) ja Teresitan Elina Hirvonen ovat sellaisia, joiden teoksia haluan lukea.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, että sain mahdollisuuden tutustua Hustvedtiin;) Ja kiva kun teit tällaisen yhteenvedon vielä lopuksi!

  VastaaPoista
 5. Amma: Kummasti sitä lukemista ja tekemistä välillä kerääntyy niin ettei meinaa mihinkään ehtiä, mutta etköhän sä vielä ennemmin tai myöhemmin pääse mukaan! :)

  Elma Ilona: Tosiaan kiva nähdä mitä kaikkea tähän on valittu luettavaksi - kaikki muuten ovat sattumalta naiskirjailijoita!

  Lumiomena: Houkuttaisi myös kovasti lukea noita muita! Lahirin ja Hirvosen kirjat kyllä jo omistankin, joten niiden lukeminen on vain ajan kysymys, ja ainakin Shafakiin aion myös ehdottomasti tutustua. Amirrezvanin kirja on ainut jonka olen ehtinyt lukea jo aiemmin.

  Sonja: Ole hyvä! ;) Kiva juttu jos tämä haaste onnistui toimimaan kannustimena tarttua viimein johonkin kirjaan! :)

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen lista. Itse myöhästyin haasteesta, mutta sain vihdoinkin luettua Arno Kotron runoteoksen Sanovat sitä rakkaudeksi. Pieni arvostelu blogissa.

  VastaaPoista
 7. Haasteen aikaraja on enemmänkin suuntaa-antava kuin ihan eksakti, lisään sut kyllä listalle! :) Hienon kirjan luitkin. Ja saatiinpa yksi mieskirjailijakin mukaan! :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin arvelin, että jään tästä haasteesta, kun NÖF-haastekin näyttää tökittelevän. Mutta toisaalta tartuin jokin aika sitten Merete Mazzarellaan, jota olen halunnut lukea pitkään, mutta jotenkin varonut tarttumasta. Oli positiivinen kokemus, ehdottomasti ja aion jatkossa lukea lisää! Illalla pelataan Afrikan tähteä -kirjasta on blogissani lisää.

  Olipas mukava tapa huomioida haasteeseen osallistuneet! Hienoja kirjoja!

  VastaaPoista
 9. Mazzarella on kyllä kiinnostava, mutta enpä ole häntäkään ehtinyt vielä lukea! Lisäksi pidän tuon lukemasi kirjan nimestä. Lisäänpä nyt sutkin listalle kun kerran tulit "viimeinkin"-hengessä kirjan lukeneeksi! :)

  VastaaPoista