keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Kummiksi

Tämäpä ei liity nyt kirjoihin yhtään mitenkään, mutta haluan jakaa uutisen kanssanne koska olen kohtuullisen innoissani! :) Toteutin viimein pitkäaikaisen aikomukseni (miksiköhän sitäkin piti niin kauan jahkailla) ryhtymisestä kummiksi kehitysmaan lapselle. Järjestöksi valikoitui Plan. En antanut mitään toiveita lapsen sukupuolesta tai kotimaasta, ja pari päivää odottelin jännittyneenä tietoa siitä, kenen kummiksi pääsen. Vastaus: pian seitsemän vuotta täyttävän srilankalaisen pojan nimeltä Gayan!

Tästä päätöksestä tuli todella hyvä mieli! Uskon vakaasti siihen että rahani menevät asioihin joista oikeasti on hyötyä olojen parantamisessa.

Onko lukijoiden joukossa muita kummeja? Oletteko joskus harkinneet asiaa?

14 kommenttia:

 1. Onnea tuoreelle kummitädille! Hieno päätös! :) Aiotko ryhtyä pojan/yhteyshenkilön kanssa kirjeenvaihtoon tai lähettää jotain pieniä tavaralahjoja tms.?

  Minunkin piti joskus hankkia ulkomainen kummilapsi, mutta päädyin sitten kuitenkin Unicefin maailmanlapsilisään, koska ajattelin, että siitä on "tasaisemmin hyötyä". Olen kyllä kuullut monia innostavia tarinoita kummiudesta, niin että ehkä joskus hankin ulkomaisen kummilapsenkin.

  Luonnon kummiksikin voi ryhtyä. Olen WWF:n kautta Itämeren ja Sademetsän kummi, toivottavasti pian myös Saimaannorpan kummi. Tietääkseni myös afrikkalaisten norsujen kummiksi pääsee, sekin kiinnostaisi. :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Ja onneksi olkoon! :) Olen tätä joskus miettinyt, mutta koska olen jo wwf:n ja greenpeacen kuukausilahjoittaja niin katson etten pienestä palkastani voi enää irroittaa enempää hyväntekeväisyyteen. Helsinkiläisenä sinkkuna kun se monesti ikävä kyllä on kympeistä kiinni..

  VastaaPoista
 3. Kirjeenvaihtoon aion kyllä ryhtyä! Tavaralahjoja ei saa enää lähettää; ilmeisesti niistä on joskus tullut jotain kateutta muilta lapsilta/muuta pientä kahnausta paikan päällä, joten ne on katsottu paremmaksi kieltää. Kirjeen lisukkeet rajoittuvat siis valokuviin, postikortteihin yms.

  Kiinnostavia, ja tietysti ennen kaikkea tärkeitä hyväntekeväisyyskohteita kyllä riittää niin paljon että valinnanvaikeus iskee! Luontokummiudesta en tiennytkään. Norsun kummius kuulostaisi ihan mun hommalta! :)

  VastaaPoista
 4. Réa: Kahden järjestön lahjoittajana saa kyllä varmasti rahaa menemään ihan tarpeeksi!

  VastaaPoista
 5. Onnea hieno päätös! Olemme mieheni kanssa suunnitelleet samaa, mutta päätimme ottaa kummilapsen parin vuoden päästä, niin että lapset pääsevät asiaan mukaan alusta asti. Onnea kummiuden tielle!

  VastaaPoista
 6. Onnea ja tervetuloa Plan-kummien joukkoon! :) Minulla on neljävuotias suloinen kummityttö Ecuadorista, juuri Planin kautta. <3

  On aina ihan mahtavaa saada postia perheeltä tai valokuvia tytöstä, sen lisäksi että auttamisesta tulee itselle hyvä mieli. :)

  Hieno päätös! :)

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon, Satu! Minulla on muutaman ystäväni kanssa kummityttö Itä-Timorista juuri Planin kautta. Kummius on meille muutaman naisen porukalle niin uusi asia, että olemme vaihtaneet vasta yhdet kirjeet, mutta tosi kivalta tuntuu.

  Sinulle on jotain blogissani. :)

  VastaaPoista
 8. Meillä on ollut pian viiden vuoden ajan kummipoika Kevin Keniasta. Järjestöksi valikoitui kotimainen vapaaehtoisjärjestö Nakurun lapset, sillä rahat menevät (vapaaehtoistyön vuoksi) melko lailla lyhentämättä lastenkodille. Lisäksi suhde tuollaisessa pienessä järjestössä tuntuu erityisen läheiseltä.

  Usein kannan huonoa omaatuntoa siitä, ettei kirjeitä tule läheteltyä kovin usein, mutta tärkeintä toki on mahdollistaa Kevinin koulunkäynti rahallisesti.

  VastaaPoista
 9. Onnea kummitädille! Minullakin on Plan-kummilapsi, 8-vuotias Erika Guatemalasta. Kirjeitä tulee lähetettyä harvakseltaan, 1-2 kertaa vuodessa, mutta on kyllä aina kiva saada postia takaisinpäin! Juuri äskettäin sain tuoreen valokuvan kummitytöstäni, kovasti hän on kasvanut edellisestä kuvasta. Saamani kirjeet ovat aika virallisia, ilmeisesti tytön äiti sanelee niitä Planin työntekijälle, mutta toivottavasti saan joskus vielä Erikan itsensä kirjoittaman kirjeen. :)

  VastaaPoista
 10. Onnea kummille! Olisi itsekin joskus ihanaa olla kummi kehitysmaan lapselle. :) Onko Plan-järjestöllä paljon eroja muiden järjestöjen kanssa?

  VastaaPoista
 11. Onnea kummiudesta ja tervetuloa Plan-kummien joukkoon! Meilläkin on pieni pakistanilaistyttö kummilapsena. Kuten Jum-Jumilla, meidänkin saamamme kirjeet ovat melko virallisia, koska joku paikallinen työntekijä kirjoittaa ne lukutaidottoman lapsen puolesta. Postia ja valokuvia on silti mukava saada! :)

  VastaaPoista
 12. Täällähän on paljonkin nykyisiä tai tulevia kummeja, mahtavaa! :)

  Oma kirje on vielä suunnitteluasteella, mutta kunhan saan sen matkaan niin jään kyllä innolla odottelemaan vastausta! (Heh, tästä sai muuten hyvän syyn viimein järjestää tietokoneen valokuvakansiot, kun pitäisi vähän niitä kuviakin teettää kirjeen mukaan... :)

  Kirjahiiri: Enpä tiedä onko esim. Planin ja World Visionin kummitoiminnassa käytännössä kauheasti eroja. Tavoitteet ainakin ovat yhteneväiset. Karoliinan mainitsema Nakurun lapset vaikuttaa kyllä mukavalta!

  Katja: Kiitos! Palaan asiaan... :)

  VastaaPoista
 13. Teit hyvän ja viisaan päätöksen. Itselläni on kummipoika Elian Kolumbiassa. Hän aloitti koulun silloin, kun liityin kummiksi ja nyt hän täytti jo 11 vuotta.

  Järjestöni on World Vision.

  Työpaikalla meillä on ryhmänä kummipäiväkoti Tansaniassa, josta myös tulee säännöllisin väliajoin kummikirje valokuvineen.

  VastaaPoista
 14. Hyvältä tämä päätös tosiaan tuntuukin!

  VastaaPoista