torstai 4. elokuuta 2011

Haasteblogi?

Ulkomailta pöllittyjä lainattuja ideoita, osa xxxx. :) Suomalaisissakin kirjablogeissa alkaa liikkua haasteita niin paljon että perässä pysyminen on jo vähän hankalaa (mitä siis kuitenkin pidän positiivisena asiana). Kukahan ahkera ja aktiivinen perustaisi A Novel Challenge -esimerkin mukaisesti blogin johon kokoaisi tiedot haasteista ja muista blogien "tapahtumista"? Mitään pitkiä tekstejähän ei tarvitsisi kirjoittaa, pääasia että linkit eri haasteisiin olisivat kätevästi löydettävissä yhdestä paikasta. Aluksi tietysti urakkaa riittäisi jo olemassa olevien haasteiden linkittämisessä mutta jatkossa voisi vaan postailla sitä mukaa kun joku ilmoittaa haasteen järjestämisestä. Harkitsin tarttuvani toimeen itse mutta todennäköisesti odotettavissa on sen verran muuta tekemistä että annan mielelläni homman jollekin muulle jos vain innostusta löytyy! :)

15 kommenttia:

 1. Toivottavasti joku innostuu, ehtii ja jaksaa kasata haasteblogin! Välillä on todella vaikeaa löytää haasteen alullepanija, joten tällainen koostesivu olisi kätevä. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa hyvä idea! Toivottavasti joku jaksaa ja ehtii tehdä tämän:)

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea, mutten itsekään lupaudu ainakaan nyt!

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea. Itse olen vielä vähän tumpula Blogien kanssa, että en taida uskaltaa. Jos nyt kukaan ei kuitenkaan innostu tässä lähiaikoina, niin voinhan minä yrittää.

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea, moni hyvä haaste onkin mennyt minulta sivu suun. :)

  VastaaPoista
 6. Mainio idea! :)

  En tiedä olenko ahkera ja aktiivinen, mutta jos ei muita innokkaita ilmaannu, minä voisin harkita kyseisen blogin perustamista. Seuraan kirjablogimaailman haasteita aktiivisesti ja olen niin hölmö että otan osaa niistä useimpiin, joten voisin aika pitkälti kopioida haasteita jo omasta blogistani yhteiseen haasteblogiin. :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvä idea olisi kyllä tuollainen blogi!!

  VastaaPoista
 8. Olisi kyllä hyvä, jos sellainen olisi olemassa :) Haasteiden kautta löytää kivasti myös uusia blogeja.

  VastaaPoista
 9. Pikaisen laskeskelun ja listaamisen jälkeen totesin nyt olevan meneillään ainakin 21 (!!) kirjoihin ja lukemiseen liittyvää haastetta, eli todellakin erilliselle haasteblogille olisi tarvetta! :D

  Luultavasti tuosta luvusta vielä puuttuukin osa...

  VastaaPoista
 10. Voi kunpa osaisin tällä samalla tarmolla tarttua vaikkapa kotitöihin... Innostuin tästä asiasta niin että olen puuhastellut tässä nyt pari tuntia. Listasin ja aakkostin tosiaan kaikki 21 haastetta jotka eri blogeista löysin, ja sen jälkeen tein pientä kokeilua blogipohjasta, kokeilin kuvia, mallailin otsikoita ja ulkoasua, ja nyt minulla olisi blogipohja olemassa. Eli mikäli Satu sinulle ja muillekin sopii, voisin nyt sitten perustaa sen haasteblogin? Koeblogini nimeksi laitoin "haastavaa lukemista" jos joku haluaa katsoa mitä olen tehnyt. Ja jos joku olisi innostunut jaetusta bloginpidosta (kuten esimerkiksi Lukupiiri-blogissa on muistaakseni kolme ylläpitäjää), sekin kuulostaisi minusta mukavalta.

  VastaaPoista
 11. Minusta tuntuu, etten kykene seuraamaan edes omia haasteitani... huoh. Olisi ihanaa, jos joku järjes telmällinen tyyppi kokoisi ja pitäisi silmällä. Hauskalla tavalla haasteita silti putkahtelee vastaan näinkin. Ja todellako 21??? No ei ihme, ettei tavan tallaaja pysy perässä!

  VastaaPoista
 12. Sara, anna mennä vaan! :) Kävin kurkkaamassa luomustasi ja se näyttää todella hyvältä. (Liityin lukijaksi ja Mariakin oli jo ehtinyt, joten eihän sitä enää voi peruakaan... ;) Kiitos sinulle! Ja tuo jaettu ylläpito kävi omassakin mielessäni, se voisi sopia tähän oikein hyvin.

  VastaaPoista
 13. Sara, jos tarvitset apuria jaettua ylläpitoa varten niin minä voin tarvittaessa auttaa?

  VastaaPoista
 14. Satu, tuntuikin ihan hassulta kun menin kurkkaamaan eilen tekemääni raakiletta ja siellä olikin jo kommentteja odottamassa ja kuusi lukijaa! :D Ei sitä tosiaan enää voi perua! :D

  Jaettu ylläpito olisi mainio juttu, sopisiko sinulle Satu idean äitinä lähteä mukaan, ja jos Norkku ryhtyisi kolmanneksi? Kolme ylläpitäjää olisi varmaan hyvä juttu (samoin kuin lukupiiri-blogissa), silloin tämä blogi ei kuormittaisi ketään liikaa.

  VastaaPoista