sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Blogiajan parhaat

Leena Lumi listasi bloggausaikansa kymmenen parasta kirjaa Jennin yllyttämänä, ja siitähän se ajatus sitten lähti... Omaa bloggausta on takana neljä vuotta, ja luettuja kirjoja on tuossa ajassa kertynyt kolmisen sataa. Kyllähän siihen joukkoon on monta hienoa lukukokemusta jo mahtunut! Ne muutamat kirjat, jotka olen lukenut jo aiemmin ja sitten blogiaikana uudelleen, jätin tässä huomiotta. Pikaisesti laaditulle esikarsintalistalle päätyi 19 nimeä, joista muutamien tuskaisten hetkien jälkeen sain puristettua esiin top10:n. Kilpailu oli kyllä sen verran tiukkaa että lista voi vielä vaikka muuttua kesken tämän postauksen kirjoittamisen! :)
Tästä sitä nyt kuitenkin lähdetään rakentamaan, ilman erityistä järjestystä:
Tuollainen siitä nyt tuli. :) Noista linkittämistäni teksteistänikin sen huomaa että aina kirja ei sytytä heti, ja toisaalta moni lukuhetkellä huikean hyvältä tuntunut kirja ei tälle listalle päässyt. Mielipiteet elävät, mikä on toki ennenkin huomattu. Kauheasti teki muuten mieli ottaa Sandmanitkin mukaan, mutta ajattelin sitten että pitäisikö sarja nyt kuitenkin ensin lukea loppuun. :)

Näitä listoja olisi mukava nähdä vielä monelta muultakin, joten siitä vain omaa laatimaan vaikka ilman sen kummempaa haastamista!

14 kommenttia:

 1. Luen juuri Krohnin Hotel Sapiensia, ja siihen olen kyllä jo kovasti ihastunut. Suunnittelin juuri Tainaronia seuraavaksi Krohnikseni.

  Listasi oli mielenkiintoista lukea.

  VastaaPoista
 2. Voi minua pösilöä - olen kuvitellut olevani lukijasi mutta enpähän näköjään ole ollutkaan. No, virhe korjattu ;)

  Lumikko on ihan huippu ja syksyllähän saamme lisää Jääskeläistä...

  Liseyn tarina? Nyt alkoi kiinnostamaan tällaista King-neitsyttä :)

  VastaaPoista
 3. Potterit olisivat ehdottomasti minunkin top 10:ssä, jos olisin lukenut ne blogiaikanani. Ihan mahtavia.

  VastaaPoista
 4. Hyvin jännitävä listaus! Olli Jalosta luin ennen blogiaikaa, samoin on laita Tuntemattoman sotilaan.

  Hämmästyttävää, että en ole ehtinyt 'lumikkoa' vielä lukemaan...

  VastaaPoista
 5. PS. Ja kaikki Hemingwayn kirjat on tullut luettua, myös Vanhus ja meri.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen lista: kolme kirjaa (Vanhus & meri, Harry Potter ja Tuntematon sotilas) olen lukenut, mutta en niitä omalle listalleni sijoittaisi. Muutamia kirjoja olen ajatellut lukea "joskus" (Lumikko, Jalonen) ja osa on tuntemattomia/en ole koskaan kuullutkaan:) Mielenkiintoista! Maailmassa on näemmä paljon hyviä kirjoja, joista ei ole tietoakaan:)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa! Näistä on moni lukulistallani ja kirjahyllyssäni, joten kiva tietää, että on hyvää odotettavissa. En ole tainnut lukea tästä listasta yhtään =O

  VastaaPoista
 8. ai niin, olen kyllä tuon tuntemattoman lukenut (ex-äikän maikka paikkailee =)

  VastaaPoista
 9. Ou jea, olen iloinen, että listaltasi löytyy Kingiä! =D Liseyn tarina on hyvä, vaikka ei aivan minun suurimpiin suosikkeihini kuulukaan. Toinen tuttu listaltasi minulle on tietenkin Harry Potter! =D

  VastaaPoista
 10. Hauskaa, että tartuit tähän. Minä sinua jo haastelinkin mukaan :)

  Kaksi ensimmäistä on tosiaan ehdottomia! Olen ne lukenut jo ennen aikaa blogin, samoin on Potterien laita. Jalosen kirja on yksi vaikuttavimpia merikirjoja. Olin kirjan lukemisen jälkeen todella vaikuttunut. Hienoa, että se nousi sinun listallesi!

  VastaaPoista
 11. Annami: Minäkin luin juuri lisää Krohnia, Valeikkunan, ja kyllä on vaan hieno kirjailija kyseessä!

  Annika K: Samanlainen erehdys on käynyt joskus itsellenikin joissain blogeissa! :) Jääskeläisen uutuus on sellainen kirja, jonka käyn hankkimassa HETI kun se on mahdollista ja luenkin saman tien...

  Pihi nainen: Potterit ovat kyllä huippuja! Vähän kadehdin niitä jotka ovat olleet ajoissa asialla ja kasvaneet kirjasarjan mukana, mutta mukavaahan niihin oli näin aikuisenakin ihastua... :)

  Leena: Kun vaan kaikkeen ehtisikin! Mullakin on joitakin kirjoja, joiden kohdalla tuntuu suorastaan käsittämättömältä, etten ole niitä vieläkään lukenut. :)

  Sonja: Juu, hyviä kirjoja varmasti riittää - onneksi on blogit, joista aina löytää uutta kiinnostavaa! Kaikkia ylläolevia luonnollisesti suosittelen. :) Tosin odotusten tasaamiseksi on mainittava, että Intohimosta muistan lukeneeni parin vähemmänkin innostunutta arviota. Minuun se kuitenkin iski täysillä! Ja A Fine Balance on ainakin kahden muunkin ihmisen mielestä paras kirja ikinä. ;)

  Mari a: Hienoa! Odottelenpa siis mielipiteitäsi! :)

  Irene: No kyllä nyt Kingiä pitää olla! ;) Liseyn tarina ei ole ihan omakaan ykkössuosikkini, vaikka todella hyvä onkin, mutta kolmesta blogiaikana luetusta paras. Ja myös siinä mielessä spesiaali, että sen myötä tein paluun Kingin pariin usean vuoden tauon jälkeen ja tajusin ihan uudella tavalla, kuinka hyvä kirjailija hän onkaan.

  VastaaPoista
 12. Valkoinen Kirahvi: Kas, kiitos vain haasteesta! ;) Jalosen kirja on kyllä hieno, sen jälkeen oli ihan ooh ja wau -fiilis. Ja saavutan sen tunteen kyllä vieläkin kun vain katselen kirjaa.

  Mulla on muuten kännykän näytössä taustakuvina valokuvatut sitaatit kahdesta listan kirjasta: Jalosen kuvaus meren väristä ja Wintersonin kuvaus Venetsiasta. :)

  VastaaPoista
 13. Löytyipäs hyödyllinen ja kiva blogi. Jäinkin heti lukijaksesi :)

  VastaaPoista