keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Loma!

No ei ihan vielä, mutta perjantaina se alkaa. Ja lomalla haaveilen tietysti ehtiväni lukea paljon. Hyllyssäni on monia (usein paksuhkoja) kirjoja, jotka jatkuvasti ajattelen haluavani lukea ihan pian, mutta seuraavaa kirjaa valitessani huomioni kuitenkin harhautuu aina johonkin muuhun. Joten nyt, loman kunniaksi, ajattelin laittaa muutaman sellaisen kirjan riviin ja ilmoittaa julkisesti että aion lukea ne, koska sitten tulen niin myös tehneeksi! :)

 
Tässä siis lähitulevaisuuden lukemistoni:

 • Kathryn Stockett: The Help
 • Orhan Pamuk: Nimeni on Punainen
 • Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo
 • Sarah Waters: Silmänkääntäjä
 • Iain Pears: Stone's Fall
 • Carlos Ruiz Zafón: Enkelipeli (joka yllättäen jäi käteen kirjastosta kun ajattelin viettää ihan vain muutaman minuutin joutilasta aikaa lainaamatta mitään...)

12 kommenttia:

 1. Paljon upeita kirjoja! Silmänkääntäjä ja Aikamatkustajan vaimo ovat omia suosikkejani, Enkelipelissä on huikea tunnelma (ja ihana Barcelona); Tuon "Nimeni on punainen" haluaisin itsekin lukea.

  Ihanaa loman odottelua!

  VastaaPoista
 2. Voi, olen kaden! :) Oma lomani on vielä yli kuukauden päässä.

  Ihanan paksuja kirjoja. En ole lukenut noista muita kuin aikamatkustajan ja siitä tykkäsin kovasti.

  VastaaPoista
 3. No, ok, minä kerron: Olen aina halunnut lukea Pamukin Lumen ja teen sen nyt suvella, samoin listalla on Claudelin Harmaat sielut ja sitten yksi suomalainen mieskirjailija, jolta aion tuoda blogiini kaksi kirjaa ja jota en voi paljastaa ja sitten lupasin Lumiomenalle lukea Aikamatkustajan vaimon (,jonka sinäkin luet)ja sitten tilasin juuri kirjakerhosta kirjan, jonka haluaisin tuoda blogiini, mutta en tiedä pystynkö...Voistiko lukea vielä Nadeem Aslamin Elävältä haudatut ja/tai Joyce Carol Oatesin Haudankaivajan tyttären. Olisi kiva kuulla sinun kommentti näihin kirjoihin, jotka järisyttivät minua tänä vuonna syvästi.

  VastaaPoista
 4. Tuota Orhanin Pamukkia tuumailin tänään Suomalaisessa Kirjakaupassa. Hyllystä löytyy Valkoinen Linna joka on kohtalaisen hyvä. Kaupasta lähti lopulta mukaan John Irvingin uusin.

  VastaaPoista
 5. Minullakin on tuo Enkelipeli odottamassa! Pidin todella paljon Tuulen varjosta. Siinä oli jotain ... se oli tosi taitavasti kirjoitettu kirja! Eräs ystäväni luki sen juuri espanjaksi, kunpa minäkin osaisin... Suomi kyllä periaatteessa riittää :-D

  VastaaPoista
 6. Hyviin kirjoihin (tai kirjailijoihin) pääset tarttumaan. The Help on loistava. Ja Aikamatkustajan vaimo myös hieno. Muilta olen lukenut muita, paitsi toi Pears ei oo tuttu, mutta googlauksen jälkeen lisäsin myös omille listoilleni :) Kivaa kun päästän puhumaan näistä!

  VastaaPoista
 7. Postauksesi sai myös minut odottamaan jo malttamattomana kesälomaa ja lukuaikaa! :) Silmänkääntäjä on todella hyvä kirja. Aikamatkustajan vaimo odottaa minullakin luettavien jonossa.

  VastaaPoista
 8. lumiomena: Jos Enkelipelin tunnelma on lähellekään yhtä hieno kuin Tuulen varjon, olen tyytyväinen!

  marjis: Voin olla sulle kade sitten kuukauden päästä... :D

  Leena Lumi: Niin Aslamin kuin Oatesinkin kirjat ovat lukutoivelistallani joten ennemmin tai myöhemmin olin aikeissa niihin tarttua joka tapauksessa, mutta asiaa voidaan kyllä hoputtaa kun kerran erikseen pyydetään! :)

  Artsi: Valkoinen linna on toistaiseksi ainoa lukemani Pamuk ja voin allekirjoittaa tuon "kohtalaisen hyvän". Ei mikään huippu mutta omalla tavallaan hyvinkin kiehtova.

  Tuure: Tuulen varjo on kyllä upea! Ja kunpa voisikin lukea enemmän kirjoja alkuperäiskielillä. Pitäisi kokeilla lukea jotain (kevyttä ja helppoa) edes ruotsiksi harjoituksen vuoksi. :)

  anni.m: Olen törmännyt Pearsiin vain yhdessä blogissa, mutta se arvio oli tarpeeksi vakuuttava! :)

  Zephyr: Hyvää kannattaa odottaa! :) Aikamatkustajan vaimon lukemista näyttää olevan liikkeellä siellä sun täällä.

  VastaaPoista
 9. Olen juuri aloittanut tuon "Aikamatkaajan vaimon" (tosin englanniksi) ja ainakin alku vaikuttaa lupaavalta!

  Mulla ei taida olla tänä kesänä lomaa ollenkaan :-( Muistelen suurella haikeudella lapsuuden piiiiitkiä ja kirjarikkaita kesälomia. Ehkä vielä joskus, esim. ensi kesänä mullakin on loma.

  VastaaPoista
 10. Oih, olisipa minullakin lomaa, sitä ei tosin taida tänä(kään) kesänä liiemmin olla... Liityn myös Silmänkääntäjän kehujiin, luin sen kolmisen vuotta sitten ja se oli hyvä. Aikamatkustajan vaimo on myös omalla lukulistallani.

  VastaaPoista
 11. Sain juuri tänään tietää, että saan viikon loman kesäkuuksi, koska töitä on sen verran vähän. Loput lomaviikot jäävät myöhemmäksi, mutta iloitsen jo tuosta yhdestä! Tosin ei pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa, koska sitten niitä töitä kuitenkin kasaantuu. Listallasi on kaksi kirjaa, jotka minunkin loma(loputtomalle)listalleni kuuluvat: The Help ja Enkelipeli. Aikamatkustajan vaimon olen jo lukenut, mutta toinen Niffenegger odottelee juuri vuoroaan. Hyviä hetkiä muuten Aikamatkustajan parissa, se kuuluu ehdottomasti top10-kirjoihin.

  VastaaPoista
 12. Reeta Karoliina & Marjea: Ei kai auta muu kuin pitää peukkuja ensi kesäksi! :( Aikamatkustajan vaimon lukijoiden joukko näköjään vain kasvaa. :)

  Teresita: Odotukseni Aikamatkustajan varalle (no, kaikkien muidenkin listaamieni varalle) ovat ainakin kovat, toivottavasti eivät liian kovat!

  VastaaPoista