tiistai 24. helmikuuta 2015

Nämä haluan lukea uudelleen

Keväällä 2012 kirjoitin vanhoista tutuista kirjoista, joista osan haaveilin saavani luettua kesällä uudestaan. Lukulistalla oli kuusitoista kirjaa, joista luin lopulta yhdeksän, ja olihan se mukavaa! Muutamat olivat parempia kuin edes muistinkaan. En tullut tehneeksi mitään koostetta enää lukemisen jälkeen, mutta ajatukseni kirjoista löytyvät uudelleen luetut -tunnisteen kautta. Silloin suunnittelin että aiemmin luettuihin palaamisesta voisi tulla jokakesäinen lukutraditioni, mutta se on jäänyt toteutumatta. Ainakin toistaiseksi! Nyt voisin ottaa uuden yrityksen, sillä vanhat tutut ovat taas alkaneet vastustamattomasti houkutella. Onhan näitä taas vähän aikaista esitellä jos kesällä aion vasta lukea, mutta antaa olla vaan! :) Ja kukaanhan ei toki kiellä näihin tarttumasta jo aiemmin jos siltä alkaa tuntua. Tällaisia siis olisi lukulistalla:


Suurin osa näistä on siitä edellisestä pinosta lukematta jääneitä kirjoja, ja aiemmassa postauksessa mainitut pienet perustelutkin ovat edelleen päteviä:

Ben Rice: Pobby ja Dingan
Jeff Long: Vuosi nolla
Karel G. van Loon: Rakkauden hedelmä
Albert Sánchez Piñol: Kylmä iho
Richard Mason: Meren huoneissa
Susanna Clarke: Jonathan Strange & herra Norrell

Ja sitten vielä pari uutta kokelasta:

Elke Schmitter: Rouva Sartoris (Tämä on taas sellainen tapaus josta en muista oikeastaan mitään, mutta jonkin hämärän "Tämä saattoi olla oikein hyväkin" -muistikuvan takia kirja on säästynyt vuosikausien hyllynsiivouksissa.)
Thomas H. Cook: Yön säännöt (Onnistuukohan tämä toisellakin lukemalla häiritsemään mielenrauhaa samalla tavalla?)

Koko pinoa en välttämättä saa tälläkään kertaa käytyä läpi, mutta ainakin osan kimppuun siis käyn ennemmin tai myöhemmin.


Mitä kirjoja itse haluaisit/aiot lukea uudelleen?

6 kommenttia:

 1. Luin lukupiiriä varten Linn Ullmannia ja päätin lukea ne kaikki uudelleen, kun ovat niin kauniita ja kaikki omanakin. Nuorena pidin valtavasti Mauriora - maan voimasta, ja olen miettinyt, että sekin pitäisi tuosta hyllystä ottaa näin keski-iässä taas luettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon lukenut vasta yhden Ullmannin (Aarteemme kallis) mutta voisin hyvin lukea sen joskus uudestaankin!

   Poista
 2. Minunkin mielessäni on pyörinyt viime aikoina koko joukko kirjoja, jotka haluaisin lukea uudelleen. Ensisijaisesti sellaisia, joista en ole blogannut. Pitäisi varmaan tehdä tällainen lista, jotta ei jäisi vain ajatuksen tasolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin nämä on kaikki sellaisia jotka oon lukenut ennen blogia. Mukavaa päästä sitten näistäkin kirjoittelemaan. :)

   Poista
 3. Tällä hetkellä haluaisin lukea uudelleen koko Erlend Loen tuotannon. Hän on jo vuosia ollut lempikirjailijani =) Ja sitten vois (jälleen kerran) lukea loistavan Taru Sormusten Herrasta -parodian: Loru Sorbusten Herrasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loelta olen lukenut vain Supernaiivin, josta kyllä pidin paljon ja johon aion myös joskus palata. Lorun voisin lukea ensimmäisen kerran ja Tarun itsensä uudelleen! :)

   Poista