Ja sitten siihen tämänkertaiseen aiheeseen. Vaikka ehkä kuvittelenkin lukevani kirjoja sieltä sun täältä ympäri maailmaa, saattaa hyvinkin isoja alueita jäädä puolivahingossa lähes huomiotta. Tuskin olen ainoa jolle näin käy! Eräs alue joka ei ihan kauheasti tunnu olevan esillä, on Latinalainen Amerikka, ja sen halusinkin valita maalis-huhtikuun haasteen teemaksi.
Voit lukea
- kirjan latinalaisamerikkalaiselta kirjailijalta*
- aluetta tavalla tai toisella käsittelevän tietokirjan
- tai vaikka matkakirjan!
Löysin alueen suomennetusta kaunokirjallisuudesta tällaisen listan, jolla on kiinnostavia nimiä sen verran monta että en tiedä pystynkö tyytymään yhteen! :)
Tervetuloa siis mukaan - ja vinkatkaa jos olette lukeneet jonkin hyvän, aiheeseen sopivan kirjan!
Gabriel Garcia Marguezin Sadan vuoden yksinäisyys on kyllä aika ehdoton valinta jos sitä ei ole vielä lukenut. :) Itse voisin osallista lukemalla Isabella Allenden Henkien talon, se kun tuntuu tulevan aina vastaan kun ko maanosan kirjallisuudesta puhutaan.
VastaaPoistaTähän sopisi kieltämättä erinomaisesti tuo Sadan vuoden yksinäisyys, joka löytyy omasta hyllystä ja joka on minulla myös klassikkohaasteessa tavoitteena. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! :)
VastaaPoistaSadan vuoden yksinäisyys, Henkien talo, Nerudan postinkantaja ja Näkemiin, Pikku naiset ovat suosikkikirjojani. Taidan napata jonkun tuntemattoman tuosta Joensuun seutukirjaston listasta ja osallistua tähänkin minihaasteen osaan. :)
VastaaPoistaPablo Neruda, Vargas Llosa. Graham Greenen Kunniakonsuli sieltä kirjoittut.
VastaaPoistaLaura Esquivelin Pöytään ja vuoteeseen on jäänyt mieleen tunnelmaltaan "latinalaisamerikkalaisena"!
VastaaPoistaNo valinnanvaraa ainakin tuntuu olevan! Täytyy palata oikein ajan kanssa tuohon listaan. Ellen sitten bongaa jotain sieltä matkakertomusten puolelta. Katsotaan, katsotaan...
VastaaPoistaKiehtova aihe! En olekaan lukenut liikaa Latinalaisen Amerikkan kirjallisuutta...Hyvän listalinkinkin olit laittanut. Tulen ehdottomasti mukaan! Tuo Vanha mies joka luki rakkausromaaneja kuulostaa hyvältä, samoin Ikuisen rakkauden saari... Naipaulin Miguel-kadun väki on kiinnostanut jo ennen tätä. Saa siis nähdä mihin päädyn.
VastaaPoistaMuille vinkiksi, että itse pidin Nerudan Kysymysten kirjasta ihan mahdottomasti... Nerudan postinkantajaa en ole lukenut mutta olen nähnyt siitä tehdyn elokuvan ja rakastin sitä. Kirja siis luultavasti on myös hyvä, varsinkin kun Lumiomena sitä suosittelee.
No tähän täytyy kyllä osallistua. Omasta hyllystäkin löytyy vaikka mitä teemaan sopivaa: Vargas Llosaa, Miguel Angel Asturiasta (kirjoittanut Guatemalasta), Jorge Amadoa, Julio Cortázaria (mainio kirjailija!), Jorge Luis Borgesta ym. Ja tietysti Pekka Valtosen järkälemäinen Latinalaisen Amerikan historia, jonka olen kyllä jo tenttinyt :)
VastaaPoistaOikeasti taidan päätyä Sadan vuoden yksinäisyyteen minäkin, sillä se on klassikkohaasteessanikin mukana. Tai sitten luen tuon Laura Esquivelin Como agua para chocalate (eli Pöytään ja vuoteeseen), se jäi joskus kesken, ja olisi ihan kiva lukea välillä espanjaksikin.
Nerudasta kiinnostuneille vinkkaan vielä minäkin, että ainakin itse pidin kovasti Nerudan omaelämäkerrasta Tunnustan eläneeni, ilmestynyt keltaisessa kirjastossa eli taitaa olla vähän fiktiivinenkin :)
Kiva haaste! Pitääkin käydä lukemassa listaa, jos siellä olisi jotain kiinnostavaa. Sadan vuoden yksinäisyys on suosikkini, ja se jakaa aina lukijoita: joko tykkää tai ei tykkää.
VastaaPoistaYksi mainio matkakirja on Anna-Mari Raaskan Belizessä kAikki on paremmin.
Kiitos kirjavinkeistä, ja osallistumisesta tietysti myös! :) Sadan vuoden yksinäisyys on mullakin lukematta, ja olen sitä miettinyt... Luulen kuitenkin että palaan siihen myöhemmin tänä vuonna klassikkohaasteen puitteissa ja valitsen nyt jotain muuta, koska kiinnostavia vaihtoehtoja on niin paljon!
VastaaPoistaVargas Llosan Tuhma tyttö minulla on lainassa kirjastosta joten ehkä se olisi sopiva....tai haluaisin myös lukea Sadan vuoden yksinäisyyden jonka joku jo mainitsikin. Paljon kiehtovia kirjoja tästä aiheesta!:)
VastaaPoistaVargas Llosa on kiinnostava myös! Valinnan vaikeus taitaa olla haasteen hankalin puoli... :D
VastaaPoistaAloin lukea haastetta varten Sepulvedan Vanhaa miestä joka luki rakkausromaaneja, mutta jätin sen puolivälissä kesken. Nyt luen Naipaulin Miguel-kadun väkeä. Blogissa esittely Sepulvedan kirjasta, sekä syy miksi päätin vaihtaa kirjaa.
VastaaPoistaKiinnostavaa kuulla Sepulveda-kokemuksestasi, koska kyseinen kirja herätti hiljattain divarissa puolittaisen kiinnostukseni, ensisijaisesti nimen vuoksi! :)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaVastasin tänään minihaasteeseen blogissani. :)
VastaaPoistaHei
VastaaPoistaVastasin haasteeseen blogissani. Luin norjalaisen Anders c. Kroghin kirjan Jaguaarin voima. Mielenkiintoinen matkakirja, joka lisää tietoa sademetsien oloista.
Taas kirja, jonka lukemista olen harkinnut - kiinnostavaa siis kuulla ajatuksiasi siitä!
VastaaPoistaMinäkin vastasin haasteeseen blogissani. Valitsin tällä kertaa Alberto Fuguetin Elämäni elokuvat, eli nyt on Chile ns. valloitettu.
VastaaPoistaHyllytettyäni Sepulvedan vastasin haasteeseen samalla kirjalla kuin Lumiomena: Marcela Serranon Näkemiin, pikku naiset. Arvio löytyy blogistani.
VastaaPoistaLuin tämän haasteen tiimoilta Laura Esquivelin Pöytään ja vuoteeseen. Kirjoitan tästä arvion blogissani jahka ehdin, tosin minulla on sen verran monta kirja-arviota rästissä että taitaa mennä toukokuun puolelle... Kirja kuitenkin oli todella ihana lukukokemus! :)
VastaaPoistaInnostuin lukemaan aiheeseen liittyen toisenkin kirjan, saman kuin Sara tuossa yllä eli Esquivelin Pöytään ja vuoteeseen. Arvio ilmestyy blogiin heti kun ehtii.
VastaaPoistaP.S. Odotan jo innolla, mitä seuraavaksi olet keksinyt päämme menoksi ;D
Kiitos kaikille osallistumisesta! Teen näistä taas pienen koosteen kunhan tässä ehdin, ja varmaan pitää itsekin tarttua joihinkin noihin lukemiinne kiinnostaviin kirjoihin jossain vaiheessa...
VastaaPoistaTää taitaa olla vain naisten lukupiiri. Silti.
VastaaPoistaLuin juuri García Marquezin (tai Marquezin - hämäävää kun kirjailija käyttää kahdella tapaa sukunimiään) Muistojeni ilottomat huorat. Vanhan ja vanhenevan miehen tunnot ja tunteet on tavoitettu hienosti. Kirja sijoittuu sen verran toisenlaiseen kultuuriin, että sitä kehtaa suositella, vaikken prostituutiota hyväksykään omalla ja tyttärieni kohdalla.
Satuin samaan aikaan lukemaan Waltarin Fine van Brooklyniä ja tuntuu, että samat tunnot ja tunteet löytyvät myös nuoren ja aikuistuvan miehen mielistä.
Seuraavaksi luen tietysti Memoria de mis putas tristes.
Ylipäätään pidän lyhyehköistä kirjoista, koska ne voi edes kuvitella lukevansa alkukielellä, jos suomennos kolahtaa. Vaikka olisin seuraavat sata vuotta autiolla saarella, en silti tarttuisi kirjaan Cien años de de soledad.
Vaikka kaikki aiemmat osallistujat sattuvatkin olemaan naisia, niin ei täällä suinkaan ole tarkoitus miehiä syrjiä. :)
VastaaPoistaGarcía Marquezin tuotanto on mulla vielä korkkaamatta, mutta eiköhän sekin tilanne aikanaan korjaannu! Muistojeni ilottomia huoria olen nähnyt ennenkin kehuttavan ja joskus divarissa harkitsin sen ostamistakin, mutta jäi ainakin toistaiseksi vielä sinne.