lauantai 5. helmikuuta 2011

Ilkka Remes: Hiroshiman portti (äänikirja)

Vanha KGB-aineisto vie sekä Suomen presidentin hämärän menneisyyden että jonkin paljon suuremmankin salaisuuden jäljille. Jälkimmäisen perässä ovat niin Kiinan kuin Yhdysvaltainkin häikäilemättömät huipputiedustelijat, ja siinä välissä seikkailee Antti Korpi joka haluaa totuuden tulevan julki.

Tämän toisen kokeiluni myötä olen entistä positiivisemmin yllättynyt kotimaisen jännityskirjallisuuden vetävyydestä. Hiroshiman portissa suihkitaan ympäri Eurooppaa sen verran vauhdikkaasti että välillä hengästyttää. Asiat etenevät sellaisiin sfääreihin että toisinaan mieleen hiipii epäilys koko jutun uskottavuutta kohtaan, mutta tarinan kiehtovuutta tämä epäkohta ei lainkaan vähennä. Tarjolla on myös mielenkiintoisia ajatuksia mm. ydinvoimasta ja arkeoastronomiasta.

Äänikirjan lukija-asiasta täytyy sanoa että ei näköjään mikään kelpaa: Ebola-Helsingin kohdalla moitin Jarmo Mäkisen tekstiin sopimatonta leppoisuutta, nyt taas päinvastoin Lars Svedbegin miehekäs möreys oli suorastaan liiallista. :) Mutta jälleen totean että kaikkeen tottuu, ei häirinnyt enää toisella levyllä.

Kustantaja WSOY 2004 (alkuteos 2004), lukija Lars Svedberg, 13 h

2 kommenttia:

  1. Mä en ole vielä yhtäkään Remestä lukenut, pitäisi varmaan ottaa to-do-listalle. Ja olen nimenomaan miettinyt tätä lähestymistä äänikirjan muodossa.

    VastaaPoista
  2. Ensimmäinen Remes tämä oli mullekin - ja ainakin omalla kohdallani toimi erinomaisesti äänikirjana!

    VastaaPoista