keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Huhtikuun hamstraukset

Kappas vain, taas on kuukausi vaihtunut ja on aika esitellä tuore saalis! En ole mielestäni käynyt juuri missään mutta jostain käsittämättömästä syystä haltuuni on jälleen päätynyt isonpuoleinen kasa kirjoja.

Mä rupean oikeasti kohta pimittämään näitä.

 

No, tästä lähtee:

Belitz-Henriksson, Oja & Ranta: Naisen iholla - 32 tarinaa tatuoinneista. Anki esitteli niin houkuttelevasti.

Santeri Alkio: Puukkojunkkarit. Jos kerran olen nyt pohjalaiskirjoista innostunut (vaikka en ole lukemaan asti vielä ehtinyt, hah), niin täytyyhän tämä klassikkokin laittaa lukujonoon. Huuto.net-ostos, samoin kuin:

Rafik Schami: Damaskoksen rakastavaiset. Melkoinen tiiliskivi, mutta muistan useammankin läpi kahlanneen kehuneen.

Neil Gaiman: The Sandman vol. 3-10. Jee, ne ovat kotiutuneet! Kolmonen on luettu mutta muut odottelevat. En ole tohtinut vielä jatkaa koska jos aloitan, jään kuitenkin niin kiinni etten pysty lopettamaan, ja olisi tässä just nyt vähän muutakin tekemistä. Vähän piti metsästää ympäri nettiä että sain kaikki saman sarjan painoksina, mutta löysinpäs vain.

Pekka Tuuri: Vedenalainen Suomi. Tämä valokuvateos oli ihan puhdas heräteostos: huomasin, hiplasin ja ihastuin.

Seuraavien viiden suhteen olen Suomalaisen synttärihulinamainonnan uhri:

Esko Valtaoja: Kaiken käsikirja. Oli tarjouksessa, ja Valtaoja on huippu.

Bon-pokkareita piti ostaa kaksi että sai kaupan päälle "Varoitus! Lukijat kuolevat älykkäämpinä" - tekstillä varustetun kassin. Oho, ostin neljä.

Bill Bryson: Lyhyt historia lähes kaikesta. Tämä ja edellämainittu Valtaoja ovat varmasti hintansa väärtejä, koska nämä luettuani tiedän ilmeisesti kaiken.


Alicia Giménez Bartlett: Petra Delicado ja merkityt tytöt. Vaikuttaa pirteältä dekkarisarjan avaukselta!

Linn Ullmann: Siunattu lapsi. Blogeista tuttu nimi, kuten myös

Téa Obreht: Tiikerin vaimo.

Erlend Loe: Supernaiivi. Tämähän on toki ollut nimenä tuttu jo pitkän aikaa, mutta en ole "tajunnut" oikeasti kiinnostua. Mutta tarvitsen Lukudiplomiin vielä Huumoria-kategorian suorituksen, tämä on listalla, ja jotain naksahti päässä kun tämä esiintyi Pekan Alkukilpailussa. :)

Patrick deWitt: Sistersin veljekset. Poikkeava aihepiiri houkuttaa - enpä ole tainnutkaan lukea westerniä!

E. L. James: Fifty Shades - Sidottu miki-kirjana yhdistää näppärästi kaksi uteliaisuuden kohdetta. :)

Hdcanis tarjoili hiljattain kulissientakaisen katsauksen hyväntekeväisyyskirpputorin kirjamyyntiin, mikä innoitti käymään taas vaihteeksi paikallisella SPR-kirpparilla. Ja löytyihän sieltä ostettavaa, kuvassa Fiftyn alla sijaitseva pino lähti mukaan puoli-ilmaiseksi:

Ib Michael: Vaniljatyttö. Michaelin kirjojen lukemista olen harkinnut joskus aiemminkin.

Asko Sahlberg: Yhdyntä. Kirjavalinnat ovat välillä pienestä kiinni: pyörittelin tätä käsissäni miettien ottaisinko vai enkö, ja ratkaiseva tekijä oli lopulta alaotsikko "Reunahuomautus sotahistoriaan". Ajatus lyhyestä kertomuksesta suurten tapahtumien keskeltä viehättää.

Joel Haahtela: Naiset katsovat vastavaloon. Sarjaa "tuskin tarvitsee blogistaniassa suurempia perusteluja". :)

Hélène Grémillon: Uskottuni. Tämä pisti viimevuotisessa kustantajan katalogissa silmään kauniilla seepiakannellaan. Maailmansodan aikainen Pariisi ja perhesalaisuus vaikuttaa kiinnostavalta yhdistelmältä.

Jonathan Coe: Unen talo. Välillä tekee mieli kokeilla jotain vanhempaa kirjaa joka EI ole blogeista tuttu. Jos vaikka tulisi puolivahingossa löytäneeksi jotain hyvää! :)

Katja Kaukonen: Vihkivedet. Odelmakin on vielä lukematta, mutta oikeastaan näistä novelleista voisikin olla mukavampi aloittaa.

Seuraavat kolme on poimittu alehyllystä:

Jennifer Egan: Aika suuri hämäys. Rakenne kiinnostaa oikeastaan aihepiiriä enemmän, mutta katsotaan sitten lukiessa viekö kirja mukanaan.

Marko Hautala: Unikoira. Pitäisköhän Hautalaakin jo lukea eikä vain kerätä hyllyyn?

Valhe & viettelys - tarinoita pettämisestä. Olen äkkiä innostunut novelliantologioista. Ja tässä on Jääskeläistä. Tuli kyllä jotenkin siveetön olo kun menin kassalle mukanani tämä ja Fifty Shades. ;)

Italo Calvino: Ritari joka ei ollut olemassa. Puuttuva satuallegoria tuli vastaan divarissa.

Colin Meloy & Carson Ellis: Maanalainen Sysimetsä. Ensimmäinen osa vakuutti.

31 kappaletta. Taisi tulla ennätys! ;) Vuoden saldo 89.

11 kommenttia:

 1. Oho! Hillitön mutta mielettömän upea määrä kirjoja! Monta kelpuuttaisin omaankin hyllyyn.

  Puukkojunkkarit olen joskus lukenut, mutten muista mitään. Syytän opiskeluaikojen pitkiä ja samankaltaisia kirjoja sisältäneitä tenttikirjalistoja. Supernaiivi sitä vastoin on kyllä loistava!

  Minulla odottelee hyllyssä lukemista Kaukosen Odelma (maksoi 2 euroa kirjakaupassa!) ja tuo Valtaoja.

  VastaaPoista
 2. 31 kirjaa, hui :D Minä en hamstrannut viime kuussa yhtäkään kirjaa! Kirpparikierrokselle olisi kyllä kiva pitkästä aikaa lähteä, nyt kun olisi aikaakin.

  Mielenkiintoisia löytöjä olet kyllä tehnyt. Brysonin Lyhyt historia lähes kaikesta kiinnostaisi minuakin, samoin Sistersin veljekset, vaikken ole westernin ystävä, mutta kun siitä on kovasti pidetty! Supernaiivi on kiva, hyvä oli myös Grémillonin Uskottuni. Eganin Aika suuresta hämäyksestä en tykännyt ollenkaan, mutta toivottavasti se toimii sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Ohops, melkoinen kasa kirjoja :)

  Tässä yhteydessä ei tee edes tiukkaa tunnustaa, että kotiutin Stephenie Meyerin Twilight -sarjan englanninkielisen boksin. Siis niiden suomenkielisten kirjojen ja elokuvien kaveriksi ;)

  VastaaPoista
 4. Jee! Nämä kuukausikatsaukset ovat aina yhtä kivoja, tekisin itsekin jos kehtaisin. :) Huhtikuun kirjasaldoksi laskin pikaisesti 20 (ja niistä 15 näkyy blogissanikin Irving-löpinöiden lomassa).

  Hienoa, että kiinnostuit Loesta! Erityispeukut myös SPR-löydöille, varsinkin Haahtelalle, Sahlbergille ja Coelle! Tuota Coen kirjaa en ole lukenut, mutta toivottavasti luen joskus lähitulevaisuudessa (kirja on tuossa takanani sijaitsevassa isossa kirjastopinossa, josta en meinaa ehtiä lukea mitään...). Kahdesta muusta Coe-suomennoksesta tykkäsin tosiaan kamalasti.

  VastaaPoista
 5. Huikea saalis toden totta! Vaikka silloin kun hyvä kirja tulee vastaan, niin onhan se ostettava. Itsekin hurashdan aina alennusmyyntien aikaan ja useimmiten kirppareilla.

  Näistä sinun ostoksistasi Uskottuni kiinnostelee ehkä eniten!

  VastaaPoista
 6. Unikoira tuli minulle pyytämättä ja hiukan vain ajattelin vilkaista..., mutta en mitään sen enempää: Kirja vei täysin mennessään. Upeaa, älykästä tekstiä.

  VastaaPoista
 7. Oh la laa, mikä saldo sinulla huhtikuulle! Minä olen ollut maltillinen (no, sekin lienee aika suhteellinen käsite meidän kirjahullujen suhteen ;D ), mutta ei taida kuukautta mennä etteikö aina jotain hankkisi!

  VastaaPoista
 8. Tintti: Hillitöntä tosiaan, mutta olen kyllä iloinen näistäkin ostoksistani. :) Supernaiivia on kyllä paljon kehuttu, se on jäänyt väliin lähinnä siksi että jostain syystä hauskoiksi mainostetut kirjat eivät yleensä ole mua varten. Mutta kokeillaan! :)

  Laura: Tekisi myös mieli lähteä pitemmällekin kirpparikierrokselle, minkähänlainen pino sitten tarttuisi mukaan... ;)
  Aika suureen hämäykseen suhtaudun pienellä varauksella - ei ihan suoranaisesti kuulosta mun kirjaltani, mutta tekee mieli kuitenkin kokeilla.

  Villasukka kirjahyllyssä: Hih, tunnusta pois vaan! :) Olen ainakin toistaiseksi vielä pidättäytynyt kaksoiskappaleiden hankinnasta mutta ehkä sellainenkin tapaus vielä tulee vastaan että on vaan "ihan pakko"... ;)

  Pekka: Hah, tiukilla tässä alkaa omakin kehtaaminen olla mutta päätetty mikä päätetty! Multa muuten katosi yksi lukija tämän postauksen jälkeen, jokohan joku totesi että pröystäile sä kuule kirjapinoillasi ihan vaan keskenäsi?!? :D
  Tuo Coe-hankintakin muuten menee osaksi sun kehujesi piikkiin; se lukemasi kirjakaksikko ei aiheensa puolesta ihan välittömästi houkutellut mutta se jäi mieleen että pidit paljon. Siksipä siis Coen nimi hyppäsi kirpparihyllystä silmiin. :)

  Katri: Tuntuu kyllä noita "hyviä tilaisuuksia" tulevan vastaan vähän turhankin paljon... ;)

  Leena: Hautala on niitä kirjailijoita, joista olen aika vakuuttunut jo ennen lukemista. (Ja senpä vuoksi kirjoja onkin jo kolme odottamassa...)

  Susa: Olen kyllä onnistunut yllättämään itsenikin näillä määrillä nyt kun olen alkanut asiaa seuraamaan... Jännä nähdä, paljonko saldo näyttää vuoden lopussa, päätin nimittäin juuri että en edes yritä sen kummemmin hillitä itseäni vaan ostelen jos siltä tuntuu - nähdäänpä ainakin hamstraamisen todellinen laajuus! ;)

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti sekä Loe että Coe maistuvat, muuten täällä päässä iskee suuri murhe eli woe. ;)

  Ihme porukkaa, jos eivät kirjapinopröystäilyä suvaitse. :D

  VastaaPoista
 10. Kateellisena katselen - minulla on ehdoton ostokielto muiden kuin e-kirjojen osalta siihen saakka, että saan hankituksi sen uuden kirjahyllyn...

  VastaaPoista
 11. Pekka: Woe olisi kyllä kauhistus! :) Loe pääsee testattavaksi saman tien mutta Coe joutunee odottamaan määrittelemättömän ajan.

  Minna: Aiemmat ostolakkoni ovat menneet niin kehnosti että olen luopunut toivosta... ;) Ainakin toistaiseksi hyllyyn vielä mahtuu!

  VastaaPoista