maanantai 22. syyskuuta 2014

Kirjabloggaajan syysmuotia etsy.comin antimista

Taannoisia yllättävän hillittyjä kirjaostoksia esitellessäni vihjaisin, että homma saattoi ehkä lähteä lapasesta jossain muualla. Tasapainoahan täytyy toki pitää yllä, itsehillinnän menetyksen määrässäkin... :P Tässä siis hieman kirjallisia asusteita Etsystä!

Ensimmäinen ostos on kylläkin jo vuoden takaa mutta kun on jäänyt blogissa esittelemättä niin pistetäänpä sekin näytille - ja tuleepa samalla näytettyä oma naamakin ensimmäisen kerran... Muutama viikko sitten melkein hypähdin innostuksesta, kun tämän huivin taas nähdessäni tajusin että talvi lähestyy ja voin pian taas alkaa käyttää tätä! :D


Liisa Ihmemaassa -huivi on kotoisin storiartsin valikoimista, ja sieltähän näitä löytyy monen muunkin kirjan teksteillä varustettuina. On ihanan lämmin ja pehmoinen, suosittelen! :)

Vaikka mulla ei oikeastaan ole mitään erityistä Liisa Ihmemaassa -pakkomiellettä, niin siihen liittyviä esineitä tuntuu kerääntyvän haltuuni, suurelta osin siksi että kirja sisältää monia mainoita lausahduksia. Tämä seuraava, BeneathGlassin riipuksen sisältämä löytyy kyllä tarkemmin sanoen Peilintakamaasta kertovasta jatko-osasta:


"Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast." Kyllä on niin, että jokaisen kannattaisi uskoa ihmeellisiin ja mahdottomiin asioihin jo heti aamusta! :)

Sitten päästäänkin siihen lapasestalähtemiskohtaan, joka tuli vastaan äkkiarvaamatta BookFiendin kustomoituja nahkarannekkeita katsellessani. Aloin ajatella, että nuohan olisivat oikeastaan aika kivoja, ja sitten keksin ideoita mitä niihin haluaisin, ja vielä vähän lisää, kunnes en enää osannut valita ja kunnon kokoelma alkoi houkutella ja totesin että antaa mennä. Mutta oli mulla tähän kyllä hyvä tekosyykin! Kuten olen pariin otteeseen maininnut, olen haaveillut kirjallisesta tatuoinnista mutta en tiedä tulenko sellaista ikinä toteuttaneeksi. Ajattelinkin näiden avulla vähän testailla, haluanko sen tatuoinnin ihan oikeasti vai riittääkö, että saan kantaa palasia mulle tärkeästä kirjallisuudesta mukanani tällaisella vähemmän pysyvällä tavalla. Nämä sitaatit eivät sentään kaikki ole olleet tatuointiharkinnassa mukana mutta on siellä sellaisiakin joukossa. Ja kaikkia rannekkeitahan ei toki ole välttämätöntä käyttää samanaikaisesti mutta kuvausta varten nyt ainakin piti vetää överit! :D (Tosi näppärää hommaa muuten tuo omien käsien kuvaaminen.)
Osa niistä, joille olisi käännösversiokin olemassa, on englanniksi - joko siksi, että olen törmännyt sitaattiin alun perin jossain irrallisena ja englanninkielisenä, ja se on iskostunut päähäni sellaisena, tai sitten siksi että kyseinen kohta kuulostaa korvaani sujuvammalta tai napakammalta englanniksi. Kerronpa toki tarkemminkin mistä nämä ovat peräisin:

I am hope.
Gaimanin Sandmanista, tarinasta A Hope in Hell, siirto jolla Dream vastustamattomasti voittaa demoni Choronzonin kanssa pelaamansa "vanhimman pelin".

On muitakin maailmoja kuin nämä.
King, Revolverimies ja se kutkuttava tunne että jotain ihmeellistä voi olla lähempänä kuin aavistaakaan!

Richard Parker
Piin elämä! ♥

never laugh at live dragons
Erinomainen ohje Hobitista.

tahto ja sana
Nuoruudenrakkauteni Eddings ja ylivoimaisesti vakuuttavin velhousmetodi. Kerää tahto, sano sana.

"After all this time?" "Always", said Snape.
Potteria pitää toki olla mukana!

mediterranean winter spring
Olli Jalosen upeakielisestä 14 solmua Greenwichiin -romaanista, kohdasta jossa kuvataan meren väriä.

Explanations take such a dreadful time.
Taas Liisaa!
- Voisin kertoa teille hurjista seikkailuista, jotka alkoivat tänä aamuna, sanoi Liisa epäröiden, -  mutta eilispäivästä en viitsi kertoa, sillä silloin olin aivan toinen henkilö.
- Selitä tarkemmin, sanoi Valekilpikonna.
- Ei, ei! Ensin seikkailut, sanoi Aarnikotka kärsimättömänä. - Selitykset ovat niin pitkäveteisiä ja ikäviä.

Juhani Tuomas Aapo Simeoni Timo Lauri Eero
Tämä lienee selkeä. :)

a fine balance between hope and despair
Keskeinen ajatus Rohinton Mistryn A Fine Balancesta, joka "Minkä kirjan suljettuasi olet istunut pisimpään vain eteesi tuijottaen" -mittarilla arvioiden on paras koskaan lukemani.

Oikoteitä kulkevat kissat, mahdottomien rakojen läpi, kulmista jotka näyttävät vievän vastakkaiseen suuntaan.
Jeanette Wintersonin hienonhienosta Intohimosta, katkelma lumoavasta Venetsian kuvauksesta jonka lukaisen aina välillä uudestaan.

Olen lukinnut sen tänne, olen koettanut vangita palasen metsää, ja nyt metsä on vanginnut minut.
Johanna Sinisalo, Ennen päivänlaskua ei voi. Rakastan metsää, ja tämä kohta on vastustamattoman metsäinen ja peikkoinen ja kaikkea.

Jälkimmäisistäkin linkitetyistä kaupoista löytyy monenlaista houkuttelevaa, käykäähän toki kurkkaamassa! :) Kutsun pahoille teille vielä jakamalla valikoiman muita kirjaisia Etsy-suosikkikauppojani joiden tarjontaa käyn aina välillä ihastelemassa:

Kirjalaukkuja:

Koruja:
Bookity (myös mm. hääkoristeita)

Kortteja, julisteita:

Kirjatukia:

Lukulaitteiden ym. suojuksia:

Austenin inspiroimaa:

Olisihan näitä vielä lisääkin mutta eiköhän tuosta alkuun pääse! ;) Joulukin tulee, lahjatoivomuksia esittämään siis!

P.S. Jos innostut jotain tilailemaan, muista EU:n ulkopuolelta ostaessasi huomioida mahdollisten tullimaksujen ja verojen tuoma lisähinta.

16 kommenttia:

 1. Oioioi! Vaarallinen postaus tämä :D Hienoja hankintoja kaikki. Ja kiitos linkeistä vaikka lompakkoni ei kiitäkään. Brookishista olen tilannutkin aikoinani paidan ja on muuten edelleen käytössä eli ihan laadukasta kamaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla juurikin kyseinen paita, josta luettuani alun perin Etsyyn löysin tieni - kiitos siis itsellesi! :D

   Poista
 2. Ooh! Arvaa, olin juuri surffailemassa Etsyssä. Etsin Harry Potter -sälää tyttärelleni ja koruaskartelujuttuja itselleni. Nyt tämä postauksesi on vähän liiankin ajankohtainen ja houkutteleva. :)

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä kuin Amma, vaarallinen postaus. :D Varsinkin nuo kirjalaukut tuntuvat jo sanana niin houkuttelevalta, etten tiedä mitä tapahtuu kun klikkaan. ;) Mutta ihania löytöjä! <3

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus ja ihania juttuja sulla. En uskalla avata yhtään linkkiä juuri nyt, mutta palaan tutkimaan niitä myöhemmin.

  VastaaPoista
 5. Nyt pitää istua käsien päällä ja hengittää syvään, ettei tule klikkailtua linkkejä auki! :) Ihana postaus, kiitos!

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä, Satu! Hienoja sitaatteja, tuli heti kirjallinen olo näin aamusta. Varsinkin tuo toivon ja epätoivon rajalla keikkuminen kuuluu tähänkin arkiaamuun, kun lähden herättelemään jälkikasvua. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana huivi! Kelpaa esitellä :) Etsy on kyllä paha paikka, joka kerta sieltä löytyy jotain jonka haluaisi välttämättä itselle...

  VastaaPoista
 8. Tuo Harry Potter -rannekkeen teksti on ehdottomasti myös omia lempisitaattejani ko. kirjasarjasta. <3

  VastaaPoista
 9. Ihanan houkuttava postaus! Musta Les Miserables-huivi olisi toiveuneni. Ehkäpä siis joulupukilta toivomaan. :)

  VastaaPoista
 10. Voi ei mitä ihania! Onneksi ei ole juurikaan rahaa, niin ei voi sortua... ainakaan pahasti! Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 11. Eii, liian koukuttavaa... Täytyy vielä oikein ajan kanssa perehtyä tuotteisiin ja yrittää hillitä itsensä. :D (Kiitti vinkistä siis kuitenkin! :D)

  VastaaPoista
 12. Hih! Hyviä shoppailu- ja/tai itsehillintähetkiä itse kullekin! :D

  VastaaPoista
 13. Ooh! Todellakin vaarallinen postaus!

  Minua hieman (lue: paljon!) kutkuttaisi lisätä tuo "On muitakin maailmoja kuin nämä." ruusutatuointini alle, ikuinen ylioppilasruusuni saisi samalla täysin uuden merkityksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samainen lause kutkuttaa kovasti itseänikin! :) (Pitäiskin jatkaa Mustan tornin parissa, en oo edes lukenut kuin kaksi ensimmäistä vasta)

   Poista