maanantai 1. syyskuuta 2014

Kirjaostoksia neljältä kuukaudelta

Mikäli mahdollisesti odotit näkeväsi jo tutuksi käyneen mallin mukaisen hullun hamstrauspinon, joudut pettymään! :D Touko-elokuussa tekemäni kirjaostokset ovat nimittäin tässä:


Seitsemän kirjaa! Hah! Ei edes kahta per kuukausi! Miten tässä näin on päässyt käymään? En oikein tiedä. En ole mitenkään tietoisesti vähentänyt ostelua tai laittanut itseäni kuriin, vaan väheneminen on tapahtunut ihan luonnostaan. Pitkään aikaan ei edes erityisemmin huvittanut käydä kirjakaupassa, ja aletkin menivät vähän ohi. Ilmeisesti olen parivuotisen "mä haluan tuon ja tuon ja tuon" -haalimiskauden jälkeen saavuttanut jonkinlaisen (ainakin tilapäisen) kyllästymispisteen. En nyt tarkoita mitään tympääntynyttä kirjoihin kyllästymistä, vaan enemmänkin mielessäni on kemian termi kylläinen liuos - siis liuos, jossa on liuotettavaa ainetta jo niin paljon että enempää ei mene. :) Tällä hetkellä tuntuu siltä, että mulla on jo niin paljon lukemattomia kirjoja, etten erityisemmin kaipaa lisää muuten kuin kohtuullisen tarkasti valikoiden. Tämä tuskin kestää loputtomiin, joten täytyy nauttia seesteisestä tilanteesta toistaiseksi! :D

Tällaisia siis on kotiin asti päätynyt:

Toukokuun ainut ostos oli Aino-Maria Savolaisen & Katja Jalkasen Linnasta humisevalle harjulle - 50 parasta kirjaa. Kirjabloggaajien Kaikkien aikojen paras kirja -äänestyksen tuloksiin perustuva kirja oli toki pakollinen hankinta! Luettukin jo.

Kesäkuussa luin Neil Gaimanin Sandman-sarjakuvia, ja kymmenen alkuperäisen albumin perään piti saada vielä jatko-osat Endless Nights ja The Dream Hunters. Nämäkin jo luin, ja bloggasin sarjasta täällä.

Heinäkuun saldona on kolme paksunpuoleista kirjaa, joten luettavia sivuja on ainakin kertynyt varastoon! Kate Atkinsonin Elämä elämältä päätyi ostoslistalle, koska idea on kiinnostava ja kirjan erikoinen rakenne houkuttaa tutkimaan, miten ihmeessä kirjailija oikein on saanut homman toimimaan niin hyvin että on kaikki saamansa kehut ansainnut. Pari muuta taas ovat peräisin nettialesta, jota viimein sentään kävin vilkaisemassa. Stephen Kingin 22.11.63, koska Kingin kirjat eivät syitä kaipaile, ja Stefan Spjutin Staalo, koska pohjoiset metsät ja peikkomystiikka vetävät puoleensa.

Ja sitten vielä elokuinen Annukka Salaman Harakanloukku, faunoiditrilogian päätösosa, jota ehdin jo pariin kertaan käydä kaupassa kyttäilemässä ennen kuin sen lopulta sain käsiini. Luettu mutta ei vielä blogattu.

Tänä vuonna olen hankkinut 40 kirjaa - olen siis jopa lukenut enemmän kuin ostanut! Ooh! :D Katsotaanpa tosiaan, kauanko tätä kestää.

P.S. Wikipedian määritelmä kylläisyydestä toteaa hieman pahaenteisesti, että kylläinen liuos "on kuitenkin kylläinen vain yhden aineen suhteen".
En tosiaankaan kehtaa tunnustaa, paljonko juuri tuhlasin Etsyssä kirjallisiin asusteisiin.

7 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä - vaikka kieltämättä piti katsoa kaksi kertaa, että onko tuossa kuvassa tosiaan kaikki ostoksesi ;) King ei tosiaan selittelyjä kaipaa <3 Salaman kirjaa olen jo kuikuillut kirjastosta, mutta ei hirveästi yllättänyt, että se on lainassa. Staalo valitettavasti jäi minulle pettymykseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettei nyt vaan tuolla puun takana olisi isompaa pinoa piilossa...?? :D

   Staalosta olenkin lukenut aika laidasta laitaan olevia arvioita. Pysyvätpähän omat odotukset ainakin maltillisina. :)

   Poista
 2. Mitä ostit Etsystä? :) Minua kiinnostaisi postaus aiheesta kirjalliset asusteet!

  VastaaPoista
 3. Fablen tavoin mielenkiintoni kirjallisiin asusteisiin heräsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, tuskinpa maltan olla postaamattakaan, mutta pitää ensin saada ne postista! :)

   Poista
 4. Hatunnoston paikka! Niukat, mutta ilmeisen laadukkaat hankinnat olet tehnyt. :)
  Minusta Staalo oli hyvä (ilahdun nykyisin superpaljon aina kun näen oravia) ja King tietysti myös. Atkinson on ollut lainassa jo ikuisuuden ja Sandman-postauksesi innoittamana kävin lainaamassa nekin.
  Näin syksyisin tahtoo olla lukuruuhkaa, kun uusia houkuttelevia kirjoja ilmestyy kiivaaseen tahtiin. :)

  Ihana tuo kylläisyysteoria! Kuulostaa juuri kuvaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oravia!? Hmm, mielenkiintoista. :)

   Mä en ole vielä syysuutuuksista kovin hirmuisia määriä löytänyt lukulistalle laitettavia, mutta bloggausten myötä varmasti kiinnostus taas herää useampaankin. Ei sillä, että erityistä tarvetta olisi löytää lisää luettavia... :P

   Poista