sunnuntai 18. syyskuuta 2011

J. K. Rowling: Harry Potter ja Feeniksin kilta (äänikirja)

Sarjan viidennessä osassa Voldemortin paluu saa häntä aiemmin vastustaneen Feeniksin killan kokoontumaan uudelleen.

Aiemmin vähän kummastelin kommentteja joissa moitittiin Harryn itsekeskeisyyttä, mutta tämän osan jälkeen ei enää tarvitse ihmetellä! Osa Harryn sanomisista menee ainakin kirjan alkupuolella aivan ymmärrettävän turhautumisen piikkiin, mutta myöhemmin kyllä tulee joitakin tilanteita joissa hän on aika ärsyttävä.

Ärsytys jäi onneksi kuitenkin hyvin kohtuullisiin mittoihin eikä häirinnyt kirjasta nauttimistani. Mielenkiintoisia tapahtumia riittää ja Dolores Pimentoa on ihanaa vihata. ;)

Mutta miksi miksi MIKSI Rowlingin piti mennä tappamaan se eräs henkilö jonka nimeä en nyt tässä halua spoilata??? Nyyh. Taidan olla vähän vihainen hänelle. :(

Englanninkielinen alkuteos: Harry Potter and the Order of the Phoenix (2003)


Ulkoasu: Äsh, mulle alkaa jo tulla huono omatunto toistuvasta Mika Launiksen tuotannon mollaamisesta. Mutta ihan OIKEASTI! Jos tuo mulkosilmäinen mörkö on Pimento, niin nyt on kyllä jo vedetty pohjat.

Kustantaja Tammi 2009 (painettu kirja julk. 2004), suom. Jaana Kapari, lukija Vesa Vierikko, 33 h

4 kommenttia:

 1. Mun mielestä kyllä herra X:n kuolema sopii hyvin kokonaiskuvaa ja osoittaa hienoa draaman tajua! Mutta joo, en pidä kirjan alkupuolesta niin paljoa mutta vastarintaliike Pimennon mielivaltaa vastaan kyllä herättää sisälläni pienen kapinoitsian :-) Potterit on niin mainioita!

  VastaaPoista
 2. Minäkään en ole oikein koskaan jaksanut ymmärtää noita kansikuvia suomennoksissa. Jos sieltä haluaa tunnistaa henkilöhahmoja, niin joutuu ehkä HIEMAN käyttämään mielikuvitusta;) No, olenkin yleensä avannut kirjat sen verran ripeään tahtiin, etten ole jaksanut jäädä tuijottelemaan kirjan kansia.

  VastaaPoista
 3. Tykkäsin tästä osasta ehkä eniten, tai ainakin sen lukeminen on jäänyt tosi intensiivisenä mieleen. Muistan myös, että tämä mainitsemasi kuolema oli ihan kauhea järkytys, ensimmäinen niistä.
  Harryn kiukuttelu on todella ärsyttävää ja samalla niin totta. Pimento on ihana, hän on puhtaasti inhottava, pikkumaisella tavalla paha. Toisin kuin Voldemort, jonka pahuus leijailee ihan erilaisissa sfääreissä.

  VastaaPoista
 4. Tuure: Toisaalta olen kyllä samaa mieltä kanssasi, mutta henkilökohtainen kiintymykseni herra X:ään saa vastustelemaan. :) Olisin halunnut tuntea hänet paljon pitempään, ja oli niin epäreilua että hänen täytyi kuolla ennen kuin asiat oli saatu selvitettyä.

  Sonja: Kyllä tuota hahmoa tosiaan täytyi hetken aikaa katsoa, ennen kuin tajusin että heeeei, sillähän on rusetti päässä ja pinkkiä huulipunaa - senhän täytyy siis olla Pimento...ööh, kai?? :D

  Amma: Azkabanin vangin ohella tämä on myös mun suosikkejani toistaiseksi. Ja että vasta ensimmäinen järkytys, aagh! Uskaltaakohan tässä enää pidemmälle lukeakaan (tai siis kuunnella)? :) Yhden merkittävän kuoleman olen kyllä onnistunut vahingossa Wikipediasta bongaamaankin, mutta mitähän muuta vielä mahtaakaan olla tulossa?

  VastaaPoista